sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Leiritunnelmaa

Olin viikonlopun Loviisassa WMC.n leirillä kouluttamassa hakua. On se rankkaa tuo leirielämä, vaikkakin jotenkin vaan myös mukavaa. Loviisassa majoitus, ruuat ym olosuhteet olivat tosi hyvät, mutta maastot ala-arvoiset. Sellaista merenranta kivikkoa, risukkoa ja vähän sekaan suopohjaa. Harmillisen huonoa maastoa, mutta niillä mentiin. Koirat olivat pääsääntöisesti kaikki tosi motivoituneita ja hyviä omalla osaamistasollaan, kuten myös ohjaajat. Joten ihan hyvillä fiiliksin sitä kotiin ajettin, toki sitä jää aina pohtimaan, että saikohan nyt jokainen edes jotain matkaan mukaan viikonlopun koulutuksista. No, aina ei voi tietää. Leirillä sinällään oli kyllä mukavaa porukkaa paikalla vaikka toki "joissain" kohden eletään näiden suojeluihmisten kanssa niiiiiin eri maailmoissa, mutta onneksi mä jo nykyään osaan tarpeen tullen sulkea korvat ja silmät... joskaan tähän ei hakumetsikössä ollut kyllä mitään tarvetta!!

Tuplakin treenasi. Lauantaina ensin hakua, alue oli jo sotkettu melko massiivisesti sinne ja tänne ja tosi vaikeakulkuista ja vaikeata hahmottaa suuntia. Tuplakin oli melko kuutamolla, oli pakko tehdä hajuhaut, jotta sain etenemään suoraan. Ne sitten onnistuivatkin, luonnollisesti. Otin neljä maalimiestä, vaikka piti ottaa enemmänkin, mutta aikataulut alkoivat yllätys yllätys vähän pissiä... Yhdellä maalimiehellä kävi kämmi, eikä sillä ollut palloja mukana. No, Tupla oli _hieman_ hämillään kun vain maksaa syötettiin ja toinen raukka odotti palloja hyvin kiihkeästi :-).

Lauantaina otettiin illansuussa ilmasuja kentällä. Tuplan ilmaisut olivat ihan älyttömän hyvät. Tätä kyllä ihmettelin, koska viime kerrasta on tuhottomasti aikaa - en edes muista missä ja koska?

Sunnuntainen hakumaasto oli lauantaista vaikeampi kulkuinen, varsinkin alkupäässä. Tästä syystä päädyin haamuihin, koska hajuhaut eivät todellakaan kiinnostaneet siinä ryteikössä ja kivikossa. Kuusi haamua ja ensimmästä pistoa lukuunottamatta muut menivät todella hyvin. Piilot olivat mainiot, Tuplakin joutui ihan tosissaan tekemään töitä, että paikallisti kivien koloista äijät. Hyvät suorat pistot - no, tietty haamuilla. Ekalla äijällä se oli taas vähän pihalla ja meni jotenkin vaan juoksemiseksi. Toisella haamulla se alkoi vasta tajuta mistä on kyse..hmm...

Sunnuntaina tehtiin vielä esineet. Tupla oli siinä vallan pätevä. Jälkeenpäin tulikin vielä mieleeni, että itseasiassa keskimmäisen esineen, joka oli sellainen iso pehmeä hanska, luovutus oli tosi levoton. Tiputti jalkoihin jopa kertaalleen esineen. Tuollaisia isohkoja ja pehmeitä esineitä onkin vähemmän ollut, joten pitää vähän treenailla sellaisen luovutusta, näköjään!

Tokoilujakin oli tarkoitus vähän tehdä, mutta ei tosiaankaan jaksanut, sen verran täyden työn tuntua oli leirielämä :-):

perjantai 29. lokakuuta 2010

Tunnarissa taas väärä ja muuta puuhaa

Katin kanssa pikkuiset kivat treenit kurssin jälkeen hallilla. Hyvin ehdittiin, kun oltiin TOSI tehokkaita.

Tupla teki ensin ruudun. En edes tarkkaan tiedä annoinko sille mitään apuja siihen, että hoksasi missä ruutu oli.. Mutta hyvin se lähti annettuun suuntaan ja vähän ensin kaarsi luoksetulon merkeille, mutta korjasi itse ja meni ruutuun. Korjautin vielä paikan, kun jäi muistaakseni reunaan tai jopa pikkuisen ulos. Otettiin vielä uudelleen kokonaisena liikkeenä, tämä oikein hyvin loppuun asti. Tai niin, Katilta huomio, että kun käänsin pääni, se alkoi jo nousta. Tätä ei ole kait (??) aiemmin tapahtunut. Treenata voisi myös noita päänkääntöjä, olen tainnut joskus tehdäkin, mutta ennenkaikkea muistaa kisassa ensin kutsua ja sitten kääntää pää eikä toisin päin!

Seuraamista Katin käskyillä. Alku aika kammoa, mutta rauhoittui kyllä matkan varrella. Alussa painoi myös :-(. Nyt EI ollut palloa kädessä ja asento oli suorempi. Eikä yrittänyt pomppia, paitsi juoksussa huomautin.

Tämän jälkeen vielä käskytyksellä liikkeestä istu. Ihan ok.

Taitava Into treenasi ja Tupla huili nätisti lelukassinsa vierellä. Seuraava setti aloitettiin tunnarilla. Jälleen väärä asennen, väärän tuonti ja vielä lääppi muitakin. Ihan väärä asenne on nyt tässä liikkeessä. Aamulla ja illalla tehty kotipihassa tunnaria,  siellä toimii eri fiiliksellä - oikealla, pystyy haistelemaan nätisti väärät ja reagoi heti oikeaan. Silti eilen illalla ja tänään aamulla annoin uuden oma -käskyn ennen kapuloita. Katsotaan nyt miten tuo tehoaa. Voisin kokeilla myös mennä omien viereen itse ja muistuttaa siitä, että pitää tehdä töitä eikä vain hurlumhei jotain sinne päin. Treenitilanne on nyt niiiin hieno, että ei vaan pysty keskittyymään tunnariin :-(.


Luoksetulo kokeenomaisesti. Tämä sujui oikein hyvin! Vauhti kiva, stopit mattopohjallakin hyvät.

Metallinouto käskytyksin. Taas nousi ihan inasen peppu, kun aloin heittää. Tästä pieni jalkamuistutus. Metallin nosto ruma, tuonti sinällään ihan hyvä. Ainiin, piti ihan kummallisesti metallia suussa, puolet toisesta laipasta oli myös suussa :-o. Nostoihin pitäisi jossain kohden ruveta puuttumaan.

Loppuun vielä molemmat koirat hengailua yhtäaikaa. Into teki idaria ja Tupla saman merkkiä ;-). Ei haitannut kumpaakaan poikaa. Vähän myös kaukoja, peruuuttamalla uutta down-käskyä - hyvin, ja myös muita vaihtoja ihan kivasti. Ruutuunkin läheteltiin läheltä paikka hakua, tämäkin hyvin.

keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Tämän päivän saldo

Tänään on ollut koirilla oikeastaan tyystin lepopäivä. Tupla teki aamuruualle ja iltaruualle tunnarit. Rauhallisesti kotipihassa, oikeampi mielentila kuin tässä viime aikojen treeneissä.
Ehkä huomenna jatketaan hallitreenien merkeissä ja tehdään jotain vähän enemmän :-). Pojat ovat taas nahistelleet mistä milloinkin, onneksi vain sellaista örinämurinaurosrähinää, joka loppuu heti kun ärähtää. Mutta lienee joku murkkukausi Tuplalla, kun tätä rähinää on taas vähän enemmän ilmassa.... eikä se Viskikään kyllä ihan viaton pikku enkeli tässä asiassa ole, todellakaan!

tiistai 26. lokakuuta 2010

Nyt sekosi tunnari

Tätä se oireili ja tänään Tupla nosteli tunnarissa _aivan_ mitä sattui. Ihan pokkana toikin, lujaa toikin ;-). Nyt on liikaa vauhtia, liikaa oletusta ja liian vähän nenätyöskentelyä. Back to basic ja tilanteen rauhoittaminen. Eiköhän se siitä.

Tokoiltiin Hannan kanssa. Tupla otti ensin hauskuutta, kiertoa, stoppia, siitä ruutuun ja samaa metallin kanssa. Sen mielestä se on _niiin_ hauskaa juosta. Tuon jälkeen on aika vaikeaa rauhoittua normi työhön :-O. Seuraamisesta ei oikein tullut mitään, kyttäsi palloa kädessä (Vaikka otin sen jo poiskin), aurasi tosi pahasti ja oli ihan hurjan edessä. Liekö vartin seuruuttanut tai jotain, että rauhoittu... Nyt tökkii kyllä...

Sitten peruutusta ja siitä erityisesti kaukojen uutta down-käskyä. Kivasti. Liikkeestä istu vähän jähmeästi, saattoi johtua myös siitä, että pallon juuri sujautin taskuuni... se pallo ja istuminen kun ei ole paras yhdistelmä pienen bc.n kanssa...

Tupla otti myös luoksetulon suorana.  Vähän oli huputtelu treenit, mutta sellaista nyt hainkin, vaikka tämän päivän jälkeen en aio tuota toistaa. Tuplalla on tekemisen meininkiä ja tietynlaista aktiivisuutta ihan  tarpeeksi, tämän päiväinen koetelma ehkä vain nostaa liiaksi kierroksia. Kierrot ja hauskuutukset on ihan ok, mutta tänään tein niitä liikaa.

Kaiken kaikkiaan olen vähän nyt ihmeissäni Tuplan kanssa. Se on hieman yli-innokas - väärällä tavalla, se ei mielestäni keskity työntekoon aivan yhtä hyvin kuin on tehnyt tähän asti vaan jollain tavalla se suorittaa osan tehtävistä vähän sinne päin? Johtuuko nyt siitä, että ollaan kuitenkin tehty vaikeampia treenejä (silti niitä onnistumisiakin on kyllä!?)? Onko tämä joku ikävaihe? Mikä tää on?  Yritteliäs ja aktiivinen se on edelleen, en edes muista että sillä olisi mitään passiivisuusongelmaa ollut koskaan, sellaisesta ei ole siis kyse. Mutta jotain on nyt menossa väärään suuntaan. Namipalkkojahan ei juuri käytetä, lelua - palloa käytännössä, aina ja kaikkeen. Tosi vähän palkkaamattomuutta, joskin yritän "aina" ensin kehua ennen palloa, eli tavallaan vahvistaa kyllä sitäkin osiota. Palkkaamattomuudet, mitä on otettu, ei tunnu vaikuttavan erityisesti mitenkään. Oikein mielelläni otan kommentteja ja vinkkejä vastaan, jos joku on tunnistanut samoja piirteitä omassa koirassaan!!

Tokottelut

Jee - hallille on vaihdettu takaisin punainen vanha matto!! Se järkyttävä nurtsihiekkapaskapöly on poistunut! Ihanaa. Punainen matto on liukas ja edelleen aika kurtulla, mutta paljon kivempi nyt treenata, kun pystyy hengittämään.

Maanantai-iltana olikin jälleen parit Haukku Apilan kurssit. Olikin jälleen mukavat muutamat tunnit, päteviä koiria ja innokkaita ohjaajia! Mikäs siinä on kouluttaessa! Tuplakin pääsi pikku puuhasteluun.

Ensin vain peruuttamista, jota olen nyt harjoituttanut vähän vain temppumielessä, ja voihan tota hyödyntää monessa.Peruuttamisen jälkeen pelkkiä kaukojen vaihtoja ihan vain idealla vaihto = nami. Kaukoihin alan työstämään nyt sei-maahan uutta käskyä. Ei ole välttämättä koirallekkaan oikein pitää istu-maa käskyä ja sei-maa käskyä samana. Joten sitä aloitan nyt sitten jumppaamaan, ehkä uusi käsky on down.

Muutama liikkeestä istu, kaikki hyvin (sen mitä nyt ilman toisia näkemiä asiasta tietää).

Tuolia apuohjurina käyttäen muutama tuonnin loppuasento eri kulmista. Tuoli auttaa kyllä suoristamaan loppuasennon. Merkkikuja ei auttanut, koska Tupla ei välittänyt vaikka kaatoi merkit.

Miinu teki meille tunnarin valmiiksi, joten se vielä. Ihan hirveätä säätöä?! Haisteli, nosteli, haisteli, nosteli, päätyi lopulta oikeaan. Miksi tämä liike nyt menee huonommaksi. Uusin liikkeen muutamaan otteeseen, mutta ei rauhoittunut. Tein kerran jopa ilman omaakin, silloin ei itseasiassa enää nostanut mitään vaikka kovasti haisteli ja palkkasin siitä sitten, kun oli käynyt mielestäni riittävän pitkään settiä läpi. Pelkkää oman piilotusta on aloitettu nyt jälleen pihassa...

maanantai 25. lokakuuta 2010

Lisää löydettyjä videoita

Eikös tässä sitten ole Hanna teillä asustelevan virkamiehen iskä :-)?



sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Jälkeä ja esineet

Huh, on jälkitreenit takana ja jalat hapoilla. Rankkaa JA huono kunto.

Tuplan esineruutu oli aivan mahtava. Edelleen suuntien kanssa on niin ja näin, mutta asenne ja halu löytää+tuoda on kyllä ihan 110% kohdallaan tällä hetkellä. Ja se on minulle tärkeämpää kuin se, että meneekö metrilleen oikeaan suuntaan. Tietty..sitäkin pitäisi alkaa pikku hiljaa parannella, mutta..

Jälki ei ollut parasta Tuplaa. Jälki oli upean haasteellinen, teräviä kulmia ja riistapitoista maastoa. Pituuttakin jäljellä oli ihan hyvin, ei ehkä ihan voittajan matkaa. Jana oli syvä, Tupla sääti janalla, lähti vinoon ja pyöri jäljen leikkauskohdassa sekoillen, mutta valitsi kuin valitsikin itse ihan oikean suunnan. Alkujäljestys oli tavattoman levotonta, en osaa sano miksi?! Sellaista kiirehtimistä ja pientä sählinkiä koko ajan, välillä nenäkin ihan ylhäällä, mikä on todella poikkeuksellista Tuplalle. Kolmos keppikin jäi tästä syystä nostamatta. Tuon jälkeen koiran olemus muuttui ihan tyystin ja rauhoittui normaaliin jäljestämiseen. Vitoskeppiä ei nostanut itse, tuli terävä kulma juuri sitä ennen, minkä veti pitkäksi. Tarkensi terävän jälkeen, että missä se jälki oikein menee ja sai jäljestä kiinni juuri siinä kohden missä keppi oli. Ei ilmeisesti pystynyt keskittymään siihen keppiin, kun keskittyi saamaan jäljestä kiinni. Luultavasti näin, eihän sitä tiedä.

JÄljen jälkeen Tupla pääsi vielä vähän autolenkille pikku hiekkatiellä!

Tupla on ollut poikkeuksellisen kireä kotona, erityisesti siis Viskille. Epäilen, että sitä vaivaa jokin. Ehä tästä syystä keskittyminen treeneissäkään ei ole 100 prosenttia??! Selässä sillä on ainakin taas se yksi yksittäinen kipeä kohta, jota Elina on joutunut käsittelemäänkin. Täytyy hieroa se varovasti tänään. Ehkä ensi viikon voisi muutenkin treenien suhteen ottaa rennommin. Viikonloppunahan on toki sitten WMC.n leiri, jossa Tupla treenaa, mutta eihän se nyt kipeäkipeä ole, etteikö treenata voisi. Mutta ehkä pieni höllennys treenien suhteen olisi ihan paikallaan.

lauantai 23. lokakuuta 2010

Hyvän hakutreenin jälkeen paska tokotreeni

Ei näköjään makiaa mahan täydeltä. Iltapäivällä tokottelut Heidin ja Aronin kanssa.

Paikalla oloilla aloitettiin. Hyvä istuminen, ei mitään huomauttamista. Makuussa vaihtoi nameista huolimatta lonkalle, ei haistellut.

Aloitin seuraamisella yksilöliikkeet. Sitä samaa. Pallon kädessä. Muutama tiukka ei ja napautus pomppimisesta. Palkkasin ainakin yhden tosi hyvän lähdön. Vasemmalle käännös taas niiiiin yli ettei tosikaan, mutta tämä ei nyt ole ongelmista suurin tässä liikkeessä.

Liikkeestä istu Heidin liikkuroimana kohti ruutua. Tupla kyttäsi ruutua pariin kertaan ja perkeleen istuminen jäi seisomiseksi. Ei ollut järkeä tehdä ruutua kohden. Uusin kuitenkin samasta kohtaa kaksi kertaa, molemmat istumiset hyvin. Mutta kun ei saisi onnistua vasta tokalla tai kolmannella.

Luoksetulo kisamaisesti koko liike. Pysähdykset ihan ok, kierroissa tekee toki napakammat. Lopun sivulle siirtyminenkin kelvollinen, vauhti koko ajan pysyi samana.

Sitten vielä ruutu voi - malliin. Meni hyvin paikalleen, mutta top-käskyllä ei malttanut pysyä paikoillaan vaan steppasi ja tuli eteenpäin ja muistaakseni meni maihinkin. Uusinta. Nyt pysyi paikoillaan top-käskyllä. Tästä sitten palkka reilusti ruudun taakse. Loppuosan seuraaminen taas lenkin kautta sivulle, tuli kuitenkin oikeaan paikkaan ja pystyi seuraamaan.

Tauon jälkeen Tupla aloitti merkki-treenillä. Pelkkää merkkiä useampia toistoja, että saatiin niitä oikeita suorituksia. Edelleen yritti tarjota vasenta reunaa, mutta parantui kun uusittiin. Lopuksi vielä pallokin merkin takana.

Sitten ohjattu, vasemman haku. Tässäkin karkas merkki-käskyllä hakemaan vasenta. Uskoi kyllä, kun kielsin. Uusinnalla ihan ok merkki ja melko hyvä haku, MUTTA nosti kapulan taas rumasti. Vasemmalta tuo kapulan nosto on vaikeampi kuin oikealta. Ehkä pitäisi keskittyä nyt myös tähän.

SItten tämän päivän pettymys - iso pettymys. Tunnari. Toi väärän. En tiedä syytä. Tuuli toki kovasti, nosti omasta viereisen, mutta ei auta. Niin ei vaan se tehdä. TÄtä sitten uusittiin, koska meillähän "uusinta tuonnista" ei saa palkkaa, mutta silti oma pitää hakea. Ja vasta kokonaan alusta alkaen oikein suoritettuna saa palkan. Tämä oli kyllä suuren suuri pettymys, joka nyt on vaan nieltävä ja merkittävä laskuriin virheelliseksi treenikerraksi. Ei auta.

Tänään tuli ihan liikaa virheitä.

Haku

Tänään hakuiltiin. Ensin oli ajatus ottaa vain neljä maalimiestä, mutta kun alue oli niin kiva vaihdoin taas lennossa suunnitelman :-). Sopi hyvin päivän teemaan...

Tuplalle kaikki äijät _valmiina_. Heh..näinhän ne oppikirjat ja viisaat sanovat, että kun harjoittelet valmiita niin tee se heti kerralla ja kunnolla :-D. Ensimmäinen äijä meni juoksemiseksi, TUpla näki kun äijä katosi maastoon ja se ei sittenkään ollut hyvä juttu, nenä ja aivot jäi keskilinjalle. Jouduin hakemaan lopulta hajuhaun, että saatiin nenä mukaan. Muut viisi äijää meni ihan käsittämättömän hyvin valmiina?! Tupla suorastaan oli ihan liekeissä, kun hakumetsässä tapahtuu jotain UUTTA ja HAASTAVAA! Pistot olivat varsin suoria, pikku tarkistusta loppupäässä. Aluetta eteenpäinhän se ei osaa kääntyä tuolla täydessä mitassa, mutta sitä ei olla vielä opetettukaan ja äijät löytyvät edelleen suoraan edestä. Selkeästi oli Tuplan mielestä sikakivaa!

perjantai 22. lokakuuta 2010

Marian tokotreenit

Aiheena oli ruutu. Tuplalla voi-ruutu kokonaisena liikkeenä, vähän yritin hakea sitä viime viikonlopun loppuosan ongelmaa. Ihan hyvin löysi ruudun, stoppasi hyvin (eikä enää mene takarajalta yli, sen sijaan saa olla varovainen ettei paikka ala valua turhaan eteen) ja meni maihin hyvin. Rauahllinen ruudussa olo ja hienosti seuraa -käskyllä sivulle. Maria ehdotti, että joka tapauksessa uusin seuraa käskyn heti kun se on sivulla. Uusin, oli hyvä enkä tiedä olisiko kaivannut uusinta käskyä, mutta joka tapauksessa oli hyvä.

Tuon lisäksi tehtiin evl-ruutua. Pallo valmiina ruudussa ja merkki-käskyllä Tupla singahti ruutuun. Tästä tiukka ei ja uusinta. Nyt ei pystynyt tekemään kunnon merkkiä, jäi aina sille ruudun puoleiselle reunalle, kylläkin merkin "taakse"; mutta joka tapauksessa paikka ei ole se mitä vaadin. Tätä uusittiin eikä Tupla pystynyt tekemään oikeaa vaikka vaihdettiin jo merkin sijaintiakin. Autoin näyttömerkillä, lähetin lähempää ja uusi koko ajan samaa virhettä. Lopulta vietiin pallo merkin taakse ja lopetettiin vain tähän merkki treeni, koska tuosta ei oikein enää ollut mitään hyötyä, aina tarjosi sen edestä katsottuna vasemman reunan. Vein sen merkille ja lähetin kuitenkin vielä ruutuun, hyvinhän se pallolle meni. Nyt tästä pitää ottaa vaarin ja tehdä paljon häiriömerkkitreeniä - sitähän ei olla tehty oikeastaan yhtään. Maria oli sitä mieltä, että Tupla ei kuseta tai viilaa linssiin, se ei vaan pysty tekemään merkkiä teknisesti oikein, kun pallo on ruudussa. Näin se varmasti onkin.

Koska ruututreeni (tai siis merkki) otti Tuplalle aika koville, läähätti ja selkeästi oli varsin tiukka setti, hyödynsin tilaisuuden ja pyysin Sinin tekemään meille tunnarin. Samaan aikaan ryhmän snautseri teki ihan vieressä ruutua. Vähän olivat olosuhteet sitä vaille paljon, että tulee väärä kapula. Ei tullut! Haisteli kyllä taas tosi moneen kertaan, koska teki haistelua huolimattomasti. Ei koskenut yhteenkään väärään (sen sijaa TAAAAAS yhden potkaisi), vääriä oli n. 10 sikin sokin. Lopulta osui omalle ja hyvä tuonti. Tuontikin alkaa muutoin pikku hilijaa onnistumisten myötä parantua. Tämä oli tosi hyvä tunnaritreeni - häiriötä ja varmasti painettakin tuosta merkkitreenistä!

Hallilla otin myös muutaman metallinoudon hypyn kera. Hyviä, vaikka heitin molemmin puolin vinoon. Myös muutama luovutusasento vinosta, jotta hakisi paremmin suoraan luovutusasentoon. Nämä myös ihan ok.

Tupla oli muutoin hallilla tänään vähän kireä. Jälleen nosteli ikeniään muille koirille ja yhden kerran oli napauttaakin treenikassin ohi menevää snautseria, mutta olin itse tarkkana ja sain kiellettyä. Ei ole aikoihin käyttäytynyt tuolla tavalla. Ärsyttävää. Enkä tiedä siis mistä syystä se nyt teki noin.

Viiideo...

Ja perjantain ratoksi - tässä Mr Harry-Pepper, jolle on kuulemani mukaan suunniteltu pentuja Suomeen ;-). Video on löytynyt googlettamalla, joten sen alkuperästä ei ole ihan varmuutta.

Tokotusta koko ilta

Parin päivän vähän vähemmän treenaamisen jälkeen eilen vedettiin oikein koko ilta tokoa. Ensin Katin kanssa mukavat ja nopeat tokot (eipä muuten enää illalla paljon treenailla, puoli seiskan aikaan alkoi jo pimeys vallata aika kivasti), sitten Haukku Apilan kurssia ja sen jälkeen vielä Tupla käytti lopun halliajasta.

Katin kanssa ensin paikkahommelit. Istumisessa Tupla jäi hieman kummalliseen asentoon, etujalat leväällään. Siinä ne Inton kanssa kuitenkin hyvin tönöttivät kuin kaksi marjaa :-D. Makuussa laitoin parit namit taas jalkojen viereen ja siinähän se makasi niiiin paikoillaan ja tarkkana. Kummallinen vaikutus.Kunpa se sitten vielä siirtyisi kisasuoritukseen.

Tupla aloitti seuraamisella. Kädessä köysilelu (pallo sen varmaan pitäisi olla, koska se vaan on _paras_). Eka setti, pää pysyi hyvin, mutta muuten tosi levoton. Toisessa setissä alko pää taas heilua kuin heinämiehellä ...Sitä en sitten taas saanutkaan enää tuolla lelulla pysymään skarppina ylhäällä. Tässä samassa yhteydessä yritän nyt sitä paikkaakin taas taaemmaksi... Mission impossible koko helvetin liike.

Yksi liikkeestä istu Katin käskytyksellä. Onnistui.

Sitten luoksetulo. Pelkät suorat luoksetulot jokaisesta pätkästä. Ihan kiva vauhti. Kierroilla molemmat stopit, nämäkin olivat tänään hyvät.

Ruutu evl-tyyliin. Tupla fuskasi merkillä, jouduttiin uusimaan. Sitten ruutuun meno olikin yllättävän vaikea. Oli meille vielä vaikeampi suunta eli oikealle lähtö, ajautui vielä enemmän siis tämän myötä oikealta ulos ruudusta. Seuraavan kerran voisi evl-tyyliin ottaa suoraan pallolle. Turhaa tehdä tälläisiä epäonnistuneita ruutuun menoja. Loppuosa erikseen, oikein hyvin. Pienen seuraamispätkän jälkeen palkka kainalosta. Tuntuisi tämä kainalopalkka olevan tässä ihan hyvä.

Inton vuoron jälkeen toinen setti, joka alkoi ohjatulla. Merkki tässäkin ekalla vajaa. Uusinnalla muistaakseni sitten jo parempi. Haki oikean, meni hienosti kapulan taakse ja näin nosto siisti. Vauhtipalkkaus.

Tämän jälkeen vielä tunnari. Alkuhässäkässä oltiin Katin kanssa vähän lepsuja ja juoruttiin niitä näitä, Tupla nousi sivulta ylös :-O. No, itse liike muutoin tosi hyvä, mutta _taas_ potkaisi yhden kapulan rivistä pois - tällä kertaa oman. Haisteli kuitenkin ja toi oman ihan kivasti. Tämä taisi olla kolmas kerta peräkkäin kun menee kapuloille rumasti? Ehkä pitäisi alkaa pysäyttää ennen kapuloita.

Sitten illalla vielä kurssin jälkeen pikku hallijutut. Ensin...hmm.. mitä teinkään ensin? Joo, kaukojen vaihtoja. Pelkästään yksittäisiä asentoja läheltä ja vaihdosta namipalkka. Tietysti ihan kivasti, kun tehtiin läheltä :-).

Sitten perusnouto, hyvin pysyi pylly maassa. Ehkä toi ongelma oli ja meni? Taas hyvä kapulan nosto ja tuonti loppuun asti siisti. Ei sivulle siirtymistä, ja tämähän on juuri se mitä pitäisi treenata, koska näissä monesti vajaat...

Sitten vielä se Tainan tekemä tunnari. Kapuloita parisen kymmentä läjässä. Matka aika pitkä, nyt meni kasaan taas keskelle, mutta kävi vain tuuria, kun mikään kapuloista ei lentänyt. Olin Tainan levittelyistä valinnut yhden oman ja merkitsin sen hyvin "kevyesti", lisäksi jemmasin pikkuisen maton reunan alle. Tämä olikin vaikea. Tupla kävi kapulat kaksi tai peräti kolme kertaa rauhassa läpi ennenkuin löysi omansa, nosti ja toi itsekin hyvin ilahtuneen oloisena sen mulle. Oikein hyvä!!

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Sukuvika?

Heh. Kuinka ollakkaan bongasin Tuplan isän täysveljen (Kronvallaren Gustav) tokokisavideon netistä ja KAS siellähän on aivan selkeä syy-yhteys Tuplan ruudun ongelmiin - en siis ole kouluttanut mitään väärin, kyse on sukuviasta. Tietty. Jos nyt joku jotain muuta epäilee.

tiistai 19. lokakuuta 2010

Maanantain hallisetti

Voi kuinka odotankin mattojen vaihtoa tuonne halliin.... Kurssien jälkeen pääsi Tupla kehiin.

Ensin ruutu. Ihan hyvä paikka (edelleen siellä oikeassa reunassa). Loppuosa erikseen, hyvin pysyi ja yllätys yllätys, kyllä se osasi tulla seuraamaankin :-). Palkkasin heti tiputtamalla pallon kainalosta.

Seuraamista pallolla. Hyvin on päänasento ylhäällä ja muutenkin tosi terävänä. Mutta vaikeaa saada pysymään neljä jalkaa maassa. Yritin olla tiukkana. En ole ihan varma kuinka hyvin onnistuin.

Sari oli tehnyt meille valmiiksi tunnarin, jossa 6 x 4 kapulaa. Valitsin alareunasta yhden (Tupla yleensä menee näissä aina ensin ylös) kauplan omaksi ja merkkasin sen. Hyvin haisteli ylhäältä oikeaa reunaa alaspäin, reagoi heti omaansa ja nosti. Tuontikin oikeastaan aika kohtuullinen. Ensi kerralla täytyy laittaa johonkin keskiosaan kapula, reuna oli liian helppo :-).

Lopuksi kaukoja, vain asennon vaihtoja ja heti palkka. Sei-maa jalalla apu, että menee reilusti työntämällä taakse.

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Voi voi ja lohtujälki

Tänään Kyröskoskelle voivoi-tokokokeeseen. Tuomarina Juha Kurtti ja koe luonnollisestikin Vaiviassa. Ihanteelliset olosuhteet kaikin puolin. Voittajassa viisi koiraa, Tupla suoritti nrolla 3 ja sarja tehtiin puolesta välin poikki -periaatteella.

Ensin paikkamakuu 9. Voi jysäys, olipa taaas haistellut ja haistellut. Sitten, kun oli riittävästi haistellut, käänsi etutassunsa pään alle ja pisti leppoisasti pötköttään :-O. Ei siis kovin skarppi tai ideaali suoritus... Nousi sivulle vähän nahean tuntuisesti, vaikka tulikin ihan ylös asti.

Seuraaminen 10. Ei se kympin arvoinen ollut. Mutta ehkä inasen parempaa kuin nyt viime aikoina. Sivuaskeleissa oli onneksi hiljaa ja teki ne suurinpiirtein sinne päin. Hitaassa kaksi kertaa napautti reiteen ihan "hiinä ja hiinä" ettei siis purrut. Samoin juoksussa teki yhden kerran ja pomppi. Tässäkin on työsarkaa kyllä :-)

Liikkeestä istu 0. Voi voi voi.. tästä ohjaaja saa rangaistukseksi piiskaa, sata vatsalihasliikettä ja sata punnerrusta. Nyt tämä kyllä harmittaa vietävästi. On tuomari, jolle voi ensinnäkin ihan huolella tehdä vähän isommankin vartaloavun ja silti saa kohtuu hyvän arvosanan. Ja minä en tee apua ollenkaan, vaikka teen AINA vasemmalla kädellä pienen liikkeen istu-liikkeessä. No, en tehnyt tänään ja seisomaanhan se jäi. Kuinkas muuten. Arggh. Arggh. Arggh.

Sitten luoksetulo 7,5. Stoppi ei hyvä, pystyy paljon parempaan. Lähti ihan hyvällä vauhdilla liikenteeseen, maa-käskyyn ei ilmeisesti mun mielestä alkanut heti reagoida, koska annoin tosi nopeasti toisen käskyn ja samassa tajusin, että se tekee jo maahanmenoa. Eli vähän oli turha toinen käsky, mutta tulipa nyt ainakin muistutettua koiraa, että sinne maahan pitää mennä heti eikä viidestoista päivä. Loppuosan vauhti tuntui ihan hyvältä, sivulle taisi siirtyä vajaana.

Ruutu 7. Tässä tuli nyt tälläinen Tuplavauva hässäkkä... Meni hyvin ruutuun, myös maahan. Sitten yhtäkkiä vaan alkoi ihan muina miehinä haistella, olin ihan siinä ja siinä, että ärähdän sille, mutta olin kuitenkin hiljaa. Sen verran tujotin, että olisin sitten karjassut, jos olisi noussut. Haisteli tooodella paljon. Loppuosassa olikin sitten "en ole ikinä tullut seuraamaan tässä kohden"... voi huoh. Juoksi vasemmalta ihan oikein sivulle ja yhtäkkiä taisikin kiertää etukautta oikealle puolelle ja oli ihan kysymysmerkkinä... Pöljä. Tämä meni ihan Tuplan piikkiin.

Sitten seuraava setti, joka alkoi hyppynoudolla, tästä 0 :-((. Heitin vasemmalta kapulan ohi esteen. Hetken mietin uusinko, mutta ajattelin että en, kyllä näitä on treenattu. Joo-o. On treenattu. Niin meni iloisesti Tupla hypyn ohi kapulalle ja tuli hypyn kautta takaisin. Ei auta kuin treenata _hieman_ lisää. Tyhmä virhe.

Metalli 10. Ei se kympin suoritus ollut, meni rumasti kapulalle ja koski tassuilla. Perusasento ..hmm.. jäiköhän se vajaaksi? Muutoin vauhti ja kapulan pito oli ok.

Tunnari 9. Tässä on paljon hyvää :-). Meni kapuloille rumasti, liikautti tassuilla yhtä. Olin aivan varma, että uusii viikolla tekemänsä virheen tässä, mutta ei! Haisteli kapulat läpi ja päätyi viimeisenä omalleen, nosti ja toi. Pureskeli tuodessa ja pyöritteli suussaan, mutta voih - olin onnellinen!

Kaukot 9. Tästä myös jäi tooosi hyvä mieli! Hyvät vaihdot, mutta tokikin tuli vähän eteenpäin. SEkä sei-is että sei - maa se teki jo aika hyvin, mutta näissä siis etenemistä tuli. En osaa sanoa tuliko 5,15 vai 20 vai montako senttiä, mutta tuli. Muuten keskittyi hienosti eikä yrittänytkään tarjota mitään ylimääräistä.

Kok.vaik 10. Yhteensä jälleen 236 pistettä. Vaikka suoritus oli huono, silti oli kovin kivaa olla kehässä ja kilpailla! Kummallista. Pitäisi varmasti pieleen menneen kokeen jälkeen olla vihainen ja pettynyt, mutta en vaan vielä oikein voi. Vauva mikä vauva eikä osaa riittävästi, lisäksi minä edesautoin ainakin tuon liikkeestä istumisen virheen. Treenataan lisää ja yritetään ensi kerralla parempaa lopputulosta!

Eilen pieleen menneen jälkitreenin vuoksi tein Vaivian metsään vielä jäljen. PIti tehdä sellainen pikku lohtujälki, mutta talsinkin 17 minsaa jälkeä :-). Yksi terävä kulma, muutamia tavallisia kulmia, kaksi tien ylitystä, neljä vasta poimittua (jonka vuoksi meinasin Udon metallin saada nollattua!!! Onneksi EN!!) keppiä ja tunnin vanhentui. Tien ylityksistä toinen oli tuo Vaivian kentänkin ohi menevä liikennöity tie ja toinen oli pienempi hiekkatie, jossa meni juuri jälkeä tehdessäni bortsu ohjaajansa kanssa. "Merkkasin" hyvin tienylityksen, jotta päästäisiin takaisin häiriöjäljen pauloista oikeaan jälkeen...  Suoalueella oli myös paljon sorkkien jälkiä, mikä oli tosi hyvä juttu!

Voi... Tupla oli a-i-v-a-n loistava. Eilinen jälkitreeni pyyhitään siis nyt pois muistista. Tupla teki täydellisen janan, janalla oli muutoin syvyyttä ehkä n. 40m ja lähti oikeaan. Ei edes tarkistanut jäljen suuntaan, nappasi kiinni ja kääntyi samantein oikeaan suuntaan. Kepit nousivat enemmän kuin varmasti ja jopa vaikeaksi kuvittelemani polvenkorkuisten suopursujen seassa jäljestäminen meni hienosti. Samoin tien ylitykset, ei mitään reagointia edes harhoihin. Terävän teki myös terävänä! Voih <3.

lauantai 16. lokakuuta 2010

Sellainen jälki

Tänään tein itse Tuplalle jäljen siskon lähimetsään. Metsikkö on sellaista huonosti hoidettua sekametsää, ei mikään miellyttävin, mutta toisaalta hirmu hyvä treenata myös tuollaisessa. Tosin tämän päivän treeni päättyi ennenkuin oikeastaan alkoikaan.. Tein jäljen, jotain alokkaasta vähän pidemmän, mutta ei ihan avokasta. Vanhentui reilun tunnin. Janan syvällä, lähtö oikeaan ja melkein heti terävä kulma, jonka jälkeen keppi. Tupla otti elämänsä ensimmäisen kerran takajäljen. Ajoi sitä tielle saakka ja oli vähän hämillään, että mitäs nyt. Itse jäin seisomaan janalle. Tuli takaisin janalle ja oli selkeästi ihan hölmistynyt. Annoin uuden janakäskyn ja nyt otti oikeaan suuntaan jäljen. Ajoi ihan hyvin terävän kulman, mutta melkein heti sen jälkeen alkoi olla tosi rauhatonta ja levotonta ajamista. Ajoi ekan kepin yli ja selkeästi tosi rauhatonta. Hetken päästä silmät meni hedelmäpeliä ja se lähes yritti juosta tuoreiden peuran jälkien perässä. Hetken annoin touhuta, yhden kerran kielsin ja odotin, josko ryhtyisi hommiin. Ei ryhtynyt, joten tiukka ei, koira sivulle ja pois tiukasti käskyn alla. Että sellainen leikki. Ja oikein hyvä mielihän tommosesta jää..

perjantai 15. lokakuuta 2010

Treenia

Tänään Marian treeneissä. Ohjelmassa ohjattu ja seuraaminen. sinällään tosi hyvä, että tuli tuo seuraaminen tänään. Olen yrittänyt pariin kertaan pihassa sitä namiseuraamista, mutta se EI onnistu. Tupla yrittää joko hamuta namia keskittymiskyvyttömänä tai sitten väistää namia. En siis saa sillä namilla oikeaa käytöstä aikaan vaikka tekisin mitä ja vaikka nami olisi mikä. Itku meinaa tulla, no ei ehkä ihan. Marian kanssa vaihdettiin ajatuksia asiasta ja kuinka ollakkaan muistin, että pentuaikana sain pään asennon paremmaksi lelu kädessä! Testattiin ja jeesss, koko koiran olemus muuttui heti ja pää pysyi kauniisti ylhäällä!! Aika helmee! Nyt Tupla on jo niin aikuinen, että mun pitää puuttua reilusti pieneenkin pomppimisiin ja kaikkeen häröilyyn mitä seuraamisessa nyt lelun kanssa tulee. Muutoin hetken päästä meillä on taas painava ja pomppiva seuraaminen, vaikka pää olisikin ylhäällä. Eli tarkkana ja tiukkana. Ei ole mulle helppoa. Tuntui helpottavalta, kun tuo lelusysteemi edes tuntui toimivan.

Sain Marialta muutenkin aiheellista palautetta siitä, että kiellän Tuplaa esim. ottamasta lelua kädestä irrottamisen jälkeen ja Tupla ottaa ja kiellolla ei ole vaikutusta. Tupla ei kaipaisi yhtään tälläisiä itsetunnon kohotuksia, päin vastoin. Ehkä jonkun muun kohdalla olisi ihan hyvä vähän antaa sikailla, mutta Tuplan kanssa näistä pitäisi päästä eroon. Mä olen niin laama näissä, en vaan pysy "tiukassa linjassa". ON se nähty. Yritän. Lupaan.

Ohjatussa vasen haettiin, ei täydessä mitassa. Merkki hyvä, ekasta siitä palkka. Toinen merkki myös hyvä, mutta kun en antanut mitään palautetta (odotin Marian käskytystä), Tupla tarjosi uutta paikkaa merkin takana, ei paljon mutta tarjosi. Tätä pohdittiin. Ei ole hyvä antaa sen tehdä tuollaista. Mikä olisi avuksi? Marian mielestä Tupla on koira, jolta voisi kieltää paremman merkin tarjoamisen. Eli, jos ei mene kerralla merkille oikein, sitä ei pyydetä korjaamaan vaan se kuitataan ottamalla koira sieltä pois. Annetaan vain yksi mahdollisuus, jos ei onnistu - kutsutaan pois. Ja toki sen jälkeen voidaan liike ottaa uudelleen. Tässä on ideaa. Tuplalle tekeminen on palkitsevaa, teki se sitä ennen väärin tai oikein. Lisäksi oppisi ehkä enemmän skarppaamaan ja tekemään kerrasta oikein (toki merkki on ollut ihan hyvä) ja merkin korjaus jäisi luontaisesti pois. Ehkä. Mietittiin myös, että voisinko pienesti nyökätä sille ikäänkuin kuittaamisena "hyvä oli", jolloin ymmärtäisi, ettei merkkiä pidä tarjota uudelleen. Enpä tiedä. Täytyy testailla.

Ainiin, ohjatusta vielä. Luovutusasento oli pikkuisen vino. Pitäisi alkaa tätäkin taas hioa, mutta ei vaan ole ehtinyt eikä muistanut. Kokeilen "tötsäohjausta" tähän ihan piruuttani, Marialla ainakin oli siitä ihan hyviä kokemuksia. Kun vain ehdin ja jaksan :-). 

Otin myös liikkeestä istun, ihan ok. Hyppynouto metallilla hyvin. Kaukoja, ihan vain yksittäisiä vaihtoja + namipalkka - häiriössäkin toimi ihan ok, miten nyt osaa vaihdot. Tunnarin teki Sini meille ja se onnistui oikein hyvin - hienoa. Tunnarissa Hugo oli makoilemassa aika lähellä ja singahti sellaisen pienen loikan Tuplan tunnareita kohden, olin jo näkevinäni, että Tupla iskee kiinni Hugoon, mutta nostikin vain hännän ja jäykistyi ja jatkoi samantein tunnareille. Tästä häiriöstä huolimatta suoritti tunnarin oikein. Huh.

Nämä treenit jättivät paremman mielen kuin eiliset treenit :-).

ARgh

Eilen hallilla pienet treenit kurssin jälkeen. Olisi voinut jäädä ottamatta. Oli taas pölyä sen verran ilmassa, että fiilis ei ollut paras mahdollinen.

Kasvattaja-Riitta videoiden näkemisen jälkeen antoi heti ohjeeksi ottaa nyt namiseuruuta. Jos se vaikka sillä rauhoittuisi. Namithan ei ole koskaan Tuplaan tehonneet, päin vastoin. En saa sitä imuttamalla pitämään päätä ylhäällä enkä muutenkaan skarppaamaan. Eilen kuitenkin kilttinä kasvatin omistajana yritin :-). Jotenkin tuo nami nyt vähän auttoi siihen, että pää oli rauhallisempi, lisäksi kielsin kun sukelsi ja vatkasi päällä. Vähän hämmentyi, mutta skarppaantui kyllä. En tiedä, yritän nyt kuitenkin kuurina tätä ainakin hetken.

Sitten metallinouto, ihan jees, ei mitään ihmeitä.

Taina oli tehnyt meille tunnarin valmiiksi, matka pitkä ja kapulat ympyrässä, n. 10 kpl. Tupla meni _jälleen_ ihan liian kovalla vauhdilla ja nyt sitten lennätti yhden kapulan kaaressa hallin mattoa pitkin. Ja mitä tekee Tupla. Lähtee kapulan perään ja tuo sen mulle :-(((. Voi hemmetin hemmetti. Ei auttanut kuin uusia... Treenien lopuksi tein vielä uuden tunnarin kokonaisuudessaan, nyt onnistui. Voi perse..

Liikkeestä istumista parit setit, ihan ok.

Kaukoissa vain vaihto+palkka. Oli se taas säätämistä. Jäipä huono fiilis näistä treeneistä. Kaiken lisäksi Tupla nuoli (??) hallin mattoa, siinä oli joku ihana pieni märkä läntti. Liekö ollut jonkun herkkutytön haisut. Maanantain treeneissähän meillä on ollut juoksuinen narttu housut jalassa hallissa (on lupa olla niin) eikä Tuplaa ole häirinnyt sen tekemiset tai olemiset yhtään.


Tässä vielä vähän luoksetulotreeniä:






torstai 14. lokakuuta 2010

Lisää videota, ruutu ja ohjattu

Ohjatussa oli vähän pakko tiirailla mitä se Hanna siellä reunassa seisoo. Lisäksi tuo merkiltä lähtö oli vähän turhan kapea - liekö Hanna ollut siinäkin mielessä ;-)




Ja ruutu, jossa jää taas toiseen reunaan. Ja pallokin vielä lentää sinne reunaan oikein vahvistaen... huoh..



ja loppuosa pikku lenksulla ;-)

Videomateriaalia, seuraaminen

Aivan järkyttävää seuraamista. Suoraan autosta kentälle ja seuraamaan. Näkyy meidän ongelmat oikein selvästi. Eikä siis ongelma ole _pelkästään_ siitä syystä, että otin sen suoraan autosta. Tämä on ihan tyyppivika, joka oikein korostuu tuossa tilanteessa.. Muutama pätkä siis seuraamisia alla. Vihamiehet voivat iloita ja ystävät tuntea suurta myötätuntoa ;-).











Tässä sitten treenien vähän myöhäisemmässä vaiheessa otettu pätkä.

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Tokottelua

Hannan ja Huin seurassa tokoteltiin tänään lähes koko setti läpi. Kivaa oli! Videomateriaaliakin saattaa olla luvassa :-).

Tupla aloitti seuraamisella. Suoraan autosta ja meno oli sen näköistä. Aivan järkkyä. Vehtas ja keikku ja heilu ja poukkoili. Hetken seuraamisen jälkeen alkoi tasaantua ja parantua. Toinen setti pätkä seuraamista olikin sitten jo parempaa - ei todellakaan siis mitään mallikasta, mutta parempaa. Mutta jos tolla tavalla rykäsee koiran autosta ja aloittaa heti seuraamisella niin lopputulos on aika kaaos...

Sitten ruutu. Vaaaauuu. Hieno. Nyt pysähtyi itse oikealle paikalle ILMAN takarajan ylitystä. Tajusin jopa olla mukana ja huutaa sille silmän lumeeksi stop ;-). Alkaisiko tuokin pikku hiljaa taas tulla takaisin!! Loppuosa erikseen, aika kiva sivulle tulo - ihan pieni kaarros edelleen ohi, mutta ei paha Tuplaksi ;-).

Sitten liikkeestä istuminen kaksi kertaa liikkurin käskytyksin. Ekaan isompi apu, toiseen pienempi. MOlemmat tällä kertaa onneksi onnistui. Viimeksihän liikkurin kanssa tämä meni ihan sekaisin, pelkkää maahanmenoa.

Luoksetuloa. Ensin läpi suora. Sitten stoppi, ok. Sitten stopista suoraan läpi. Sitten puun kierrosta maahanmeno, ok. Sitten maasta luoksetulon loppuosa, ok. Tänään ei siis jähmettynyt - hyvä.

Taidettiin tässä kohden pitää breikki. Seuraava setti aloitettiin paikka makuulla. Tupla päätti kääntää kylkensä Huille ja oli lenkuralla, mutta muutoin kohtuu rauhallisesti paikoillaan.

Sitten tehtiin ohjattu. Merkille hyvin. Oikea tuonti, kapula ei täydessä syvyydessä. Lähti vähän tavallista kapeammin kapulalle - olisiko vähän katsonut mitä Hanna tekee sivussa?, mutta ihan hyvä suoritus kuitenkin. Laajemmat lähdöt saisi silti tehdä jatkossa. Tuon jälkeen vielä yksi merkki palkaten, hyvin.

Sitten kaukojen hinkkausta. Vähän arpoo nyt asentoja. Paikoitellen osasi kauempaakin tehdä oikeita. Varsinkin, jos tekee vaihdon jähmeämmin, on helpommin pitää paketti teknisesti kasassa. Jos tekee iloisen ja tosi vauhdikkaan vaihdon, se ei tarkoita kovin hyvää tekniikalle. Asentoja pitää nyt vahvistaa vielä ennen sunnuntainta. Erityisesti sekoitti nyt seisomisesta istumisen seiso-maahan käskyksi. Tässä syynä varmasti harjoittelemani sei-maa "peruutusvaihto", joka jotenkin nyt sekaantuu sei-is peru-käskyyn...

Sitten tunnari. Kisamainen kuudella kapulalla. Lähti kummallisen vauhdikkaasti. Koski kahteen kapulaan, ei nostanut, mutta koski...mrrr. Kolmas olikin jo oma, tästä vauhdikas palautus. En ole ihan varma oliko nyt hyvä asia, että vauhtia ja intoa oli noin paljon... mutta no, oma tuli joka tapauksessa. Eikä tietenkään uusittu.

tiistai 12. lokakuuta 2010

Pihatusta..

Ei oikein hyvin mene, kun en saa itseäni kimppatokoihin mukaan, kunhan vaan pihassa säädän... No, huomenna ..

Ensin seuraamista. Haukahteli taas lähdöissä OMG. Tehtiin vähän aikaa ihan pelkkää seuraamista vain ilman käännöksiä tai lähtöjä, rauhoittui. Sitten sain tehtyä jo lähtöjä ja käännöksiä ilman haukahdusta. Illalla toinen setti seuraamista, myös sivuaskeleet - vasuriin lähdöt pitäisi katsoa kuntoon, Tupla jää niissä vähän jalkoihin. Pitää miettiä tarkemmin askellus. Oikealle on helpompi. Tuplallakin voisi tehdä nyt kuurina sitä "pohkeenväistöä".

Sitten luoksetulo. Ekassa setissä seisoi hyvin, siitä luoksetulo piti ottaa suorana, mutta jepjep - se meni maihin. Tätä on sitten tänään otettu yksi jos toinenkin kerta pelkkinä suorina ja nyt taas pystyy tulemaan ilman maahanmenoa luokse ihan hyvin. Paha saa palkkansa, kun menee motkottamaan huonoista maahanmenoista :-D. Ei vaiskaan.. tämä nyt taitaa vähän vaan niinkuin kuulua tähän.. tai jotain. No, joka tapauksessa illan tullen otin vielä kaikista pätkistä pelkästään suorat luoksetulot ja meni hyvin. Stoppeja vain puuta kiertämällä. Luultavasti tästä nyt aiheutuu taas se, että ei mene maihin koko liikkeessä...

Myös yksi hyppynouto, hyvin.

Sitten kaukoja kaukoja kaukoja. Läheltä pysyy kasassa, kaukaa ei. Otin vanhan konstin eli paksun metalliputken (no, ei sentäs koulutusvälineeksi :-D), jonka asetin Tuplan etujalkojen eteen. Jo alkoi löytyä taakse työntyä vaihdoissa. Kumma, että sitä ei vaan voi tehdä ilman apuja. Puuuuh. Turhauttavaa.

Tunnarista olikin välipäivä, näköjään.

Mutta kierroksia on pirusti. Elina lupasi ettei keitä yli ;-), vähän alkaa jo jänskättää kuinka käy. Mutta ei - enmä sitä palauta :-)).

Hallitreeniä

Kurssieni jälkeen Tuplakin pääsi touhuamaan. Hiekka taas pöllysi jo sen verran, että pahin treeni-into oli muutamassa tunnissa laantunut. Halli on paremmassa kunnossa kuin viikko sitten, mutta edelleen hmmm... huono.

Tupla aloitti Sarin valmiiksi tekemällä tunnarilla. Viitisentoista hämyä sikin sokin ja vein itse oman joukkoon. Haistoi yhtä, haistoi toista ja se olikin jo oma - hyvä reagointi ja itseasiassa varsin rivakka tuonti. Hyvä Tupla! Vaikka mieluummin tekisin harjoituksia, jossa joutuu etsimään omansa enemmän kuin tuo nyt tehty, mutta hyvää on se, että kuitenkin luottaa itseensä ja nostaa heti oman, vaikka osuu noin nopeaan kohdalle.

Tunnarikapulat jäi maahan ja otin ruudun tunnareiden "läpi". Tupla lähti kuin nappi housusta ja liiras tunnareiden kohdalle liinat kiinni. Jäi haistelemaan ja haistelemaan, annoin uuden ruutu -käskyn ja jatkoi haistelua (mikä mukavinta - ei koskenut mihinkään), vasta kolmannella ruutu-käskyllä ymmärsi mennä ruutuun. Tästä kuittaus, mutta ei palkkaa. Uusinta. Nyt pysähtyi taas tunnarille, mutta jatkoi itse ruutuun - hyvä paikka tästä palkka. Vielä kolmas kerta ja nyt meni suoraan ruutuun ja hyvä paikka, josta palkka.

Sitten luoksetulo.Stoppi hyvä, palkka. Sitten stopista maahanmeno, lähti liikkeelle ja oli heittäytyä heti maahan :-((, annoin heti uuden tänne-käskyn, koska en vain halunnut sen tekevän maahanmenoa. Oli ehkä tyhmä ratkaisu. No, tuli kuitenkin luokse. Ei erityisesti tästä muuta palkkaa kuin kuittaus, että hyvin tulit... Sitten uusinta seisosta luokse, nyt tuli hyvin luokse asti. Uusinta vielä kerran ja tavallista pidemmän matkan päähän maahan - meni hyvin. Tätä täytyy nyt hinkata kyllä. Lisäksi vielä maasta loppuosa, aika kiva, vähän turhan syvälle haaroihin tuli, kun kuvitteli kaiketi pääsevänsä läpi palkalle.

Liikkeestä istumista pari kertaa, ihan hyvin.

Kaukoja. Ei toimi oikein kauempaa. Ei vaan tee taakse riittävästi. Olen nyt läheltä ottanut sille sei-maa -liikkeeseen "ylimääräistä" pakittamista, eli sen pitää ihan oikeasti liikkua taakse siinä liikkeessä. Näin yritän saada sen paremmin tekemään taakse sen liikkeen, vaikkei "oikeasti" saisikaan liikuttaa takajalkoja. Nythän se mielellään tekee tämän liikkeen inasen eteen. Samoin siis kuin sei-is, joka onnistuu nykyään jo satunnaisesti kauempaa. Turhautuessaan alkaa helposti myös tehdä maa-sei niin, että ottaa askeleen eteen, tätä nyt en pidä ihan hirmu isona ongelmana, koska liittyy vähän liikeen jauhamiseen... Ei tietty saisi silloinkaan. Kaukoja vaan pitäisi joka ikinen päivä tehdä...

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

PIkku treenit

Teemu ja Noora käyttivät Viskin ja Tumpun pidemmällä iltalenkillä. Mä otin sen jälkeen pikku pihatokottelut.

Aloitettiin noudolla. Tässäkin nyt puree luovutusasennossa. Mistähän tämä on oikein tullut.. Tunnariongelma tuo on ollut aina, mutta ei niinkään noudossa. No, pitoa sitten harjoiteltiin. Vauhti noudossa on hyvä. Tehtiiin myös kiertojen kautta.

SItten luoksetuloa. Ensin stoppi, hyvin. Tästä palkka ja sen jälkeen maahanmeno, jonka v***u taas tuli läpi. Nyt sai kyytiä tästä. Ja sitten uusinta, ja liikahti "tänne"-käskyllä metrin ja hyppäsi maahan... huoh. Ja uusinta, nyt pystyi liikkumaan ihan hyvin ja käskytin kuin käskytin maahan. Hyvin. Sitten vielä uudelleen seisosta maahan, hyvin. Sen jälkeen maasta loppuosa niinikään hyvin. Lopuksi vielä kokonaan suora luoksetulo, sekin hyvin.

SItten ruutuun. Nyt on paikka siirtynyt taas ihan siihen oikeaan reunaan ja lisäksi vielä turhan edessä. Saattoi johtua myös siitä ettei ollut ruudun nauhoja, se on Tuplalle paljon vaikeampaa silloin. Muutama uusinta ja lopuksi vielä suoraan pallolle meno. Yksi loppuosakin, jossa osasi tulla hienosti sivulle seuraamaan.

Vähän seuraamista. Nyt muutoin painoi. Tönäsin sen pois ja lopetti painamisen. Ruutua kohden mennessä kontakti huononi, tästä huomautus. Palloja oli maassa, perusasennot toooosi hitaat. Ei oikein meinannut huomautuksellakaan parantua.

Ennen iltaruokaa vielä tunnari, jossa paljon kapuloita. Ei mitään ihmettä, tosi varma ja hyvä haistelu, nopea reagointi ja normi tuonti. Tämä on pihaliikkeenä niiiin hyvä.

Pikkuisen palkatta ja tunnari

Ennen aamuruokaa seuraamista pikku pätkä (meni aika hyvin - johtuuko siitä, että joudun liikkumaan itse varovaisesti???) palkatta ja liikkeestä istuminen palkatta, hyvin. Sitten tunnari. Pitkä pitkä jono kapuloita, oma toisen pään ekana. Tupla haisteli koko jonon nätisti läpi kunnes päätyi omalle, nosti hyvin ja toi reippaasti (ei edelleenkään vauhdilla). Pureskeli tuonnissa. Täytynee alkaa tuota pureskelemista nyt ottaa erikseen pois.

lauantai 9. lokakuuta 2010

Lepoa

Pläähh.. torstaina jouduin ensiapuun hakemaan kipupiikin ja relaksenttia selkääni, kun nostin päivemmällä vähän huonosti ruokasäkkiä. Sillä tiellä nyt ollaan enkä ole pystynyt treenaamaan ollenkaan. Tai no, tänään tehtiin sentäs tunnari Tuplalle ja Jouni rakensi ruudun, että sain poikaa edes vähän läheteltyä ruutuun ja palkattua palloleikillä. Tylsää tälläinen, mutta minkäs teet - ei ole vanhaksi tulemista.

Ainiin, tunnariin tuli siis yksi onnistunut kerta lisää :-). Katsotaan josko huomenna uskaltaisi jo vähän enemmän pihatokotella. Lenkit ovat jääneet tosi vähälle, Jounin kanssa ollaan köpötelty lähimetsissä pieniä pätkiä. Onneksi koirat saavat olla edes pihassa askartelemassa puutarhahommia ;-).

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Tokot

Jee- HUI treenasi tokoa! Siis TOKOa! Kivaa :-). Mekin siinä sivussa sitten innostuttiin :-D.

Tupla aloitti seuraamisella. Lähdöissä jo keittää yli, napsii ja haukahtelee. Tosi tiukkaan saa ravistaa, silti (tai ehkä juuri siksi) meinaa keittää. Tasaantuu, kun vaan seurauttaa ja seurauttaa ja seurauttaa.. Pakki on myös tosi vaikea, haukahtelee ja tekee vaikka mitä. Dääm.

Liikkeestä istumisessa oli sata varma, että kyseessä maahanmeno!? Ja tekikin komeasti yhä uudelleen. Oli ihan pakko tehdä reiluilla avuilla, että saatiin istuminen. Ohhoh.

Luoksetulossa hyvä vauhti, hyvä eka stoppi. Maahanmenon meinasi JÄLLEEN tulla läpi. Tämä pitää nyt ottaa työn alle. Maasta loppuun hyvin. Lopuksi vielä läpi suora, vähän himmasi ekalla merkillä, mutta ihan hyvä silti.

Sitten pikku breikki ja uusi setti. Ensin merkkiä ja jatko siitä voi-ruudulla (vai?). Hienosti ruutu nyt sillä tekniikalla millä tekee, eli kääntyy itse kohti ja pysäytän sen jälkeen. Täytyisi alkaa työstää tuota stoppia oikein. Loppuun loppuosa, tämäkin hyvin. Ainiin, otettiin kierron kautta myös ruudun paikkahaku - tämä ihan hyvin, jollei lasketa lukuun sitä, että Tupla kiersi koko hemmetin kentän kaikki pusikot kierrä käskyllä. Otti vähän etäisyyttä :-D.

Sitten ohjattu. Tekee tämän nyt kivasti. Merkille hieno vauhti ja kääntyy riittävän pulleasti suuntiin. Vielä haettava ei ole ollut täydessä syvyydessä.

Sitten metalli. Hyvä vauhti, hyvin malttoi odottaa lupaa. Luovutus vino, sivulle siirtyi hyvin. Ei palkkaa, pelkät kehut.

Sitten tunnari. Paljon kapuloita, oma siellä jossain seassa. Jeeeeeee. Onnistui. OIkein hyvä haistelu, heti oman osuessa kohdalla nosti ja toi. Pureskelee luovutuksessa. Tätä täytyy työstää jossain kohden pois. Nyt on luovutusvauhtikin jo vähän parempi, ei vieläkään hyvä, mutta varmuutta tullut.

Kiitos Hanna TOKOseurasta ;-)

Back on track -patja

Nyt oooon kateellinen. Sain ensimmäistä kertaa käsiini BOT-patjan, koirille tarkoitetun siis. Se on aivan mahtavan tuntuinen, kevyt, napakka, riittävän paksu. Tämä on kohtuu uusi tuote, minulle aivan uusi tuttavuus! Jos Tupla osaisi olla syömättä alustojaan, tilaisin heti tuollaisen Viskille. Mutta nyt Viski joutuu hetken vielä odottamaan!
Kokoja on pienimmästä 50x60 alkaen ihan tuohon 100x120 cm kokoiseen patjaan. Joten mahtuu isompikin murre :-). Hinnat alkavat 68,00e.

Näytteiden ottoa

Verinäytteet (erityisesti "sairailta" koirilta!!) tulevat tarpeeseen tärkeän geenitutkimuksen vuoksi :


**
Koiragenetiikan tutkimusryhmällä on meneillään useita tutkimuksia koskien bordercollieta. Tällä hetkellä erittäin aktiivisessa vaiheessa ovat projektit epilepsiasta, kivesviasta ja aikuisiän kuuroudesta. Tutkimuksia tehdään tiiviissä yhteistyössä useiden muiden maiden tutkimusryhmien kanssa.
Tarvitsemme DNA-pankkiimme jatkuvasti uusia, etenkin sairaiden koirien verinäytteitä, jotta tutkimukset etenesivät tehokkaasti. Jokaisen edellä mainituista vioista kärsivän koiran näyte on erittäin arvokas tutkimukselle!
Pyrin järjestämään maksuttoman näytteenoton koirille, joiden näyte on tutkimuksen kannalta oleellinen. Mikäli koirallasi on epilepsia, kivesvika tai se on aikuisiällä kuuroutunut, ota yhteyttä, niin sovitaan näytteenotosta! Ja saa ottaa yhteyttä muutenkin, jos on kysyttävää tutkimuksiin liittyen.
Lisätietoja tutkimusryhmän toiminnasta www.koirangeenit.fi
Terveisin,
Marjo
marjo.hytonen (ät) helsinki.fi
puh 040 5397364

**


tiistai 5. lokakuuta 2010

Ihan snadit

Pihatokotteluja tänään illan pimentyessä.

Pidempää pätkää seuraamista. Hmm... sitä samaa. Ihan pikkaisen tunsin taas vaihteeksi muutamassa kohdassa koiran jalassani kiinni. ARgghh. Eikai se nyt ala tulla takaisin.

Stoppeja kierron kautta. Jestas se tekee ne draivilla kierroissa. Kunpa sen saisi itse liikkeeseen (toiveajattelua, tiedän).

Hyppynouto vinoon heitettynä, hyvin toimi - ei haksahtanut virheeseen.

Liikkeestä istumista muistuteltiin. Ihan ok.

Kaukoja. Parin metrin päästä pysyy paketti kasassa, kauempaa en ole nyt tehnyt.

Tunnari ennen iltaruokaa. Ihan jalkoihin 15 kapulaa sikinsokin ja oma joukkoon aivan mun varpaiden eteen. Tämä olikin vaikeaa, etsi ja etsi, mutta ei meinannut "rohjentua" haistella sitä ihan mun vieressä olevaa. Lopulta päätyi tarkistamaan senkin ja reagoi oikein :-). Tosi hyvin malttoi kiertää ja haistella noita vääriä koskematta niihin.

Hallikausi alkaa

Eilen oli ensimmäiset Haukku Apila -kurssit Meirän Hallilla. Kylläpä hävetti viedä maksavat asiakkaat sinne. Hallin kenttä oli todella paskassa kunnossa, toivottavasti sille tehdään nyt jotain, muutoin ei ihan hirveästi kyllä innosta hallitreenaus.

Tupla otti seuraamista. Se alkaa kyllä olla taas kontaktiltaan parempaa, mutta en tajua miten saan siitä rauhallisemman ja levollisemman. Jos vielä joskus pentu tulee taloon, ulkoistan seuraamisen jollekin.

Sitten tunnari. Parikymmentä hämykapulaa ja oma siellä joukossa. Teki töitä tarkasti ja reagoi heti omaansa ja toi. Taas yksi onnistunut lisää :-).

Sitten luoksetulo. Eka stoppi tosi hyvä vaikka vauhtia oli melkoisesti. Hiekka vaan pöllysi kun löi liinat kiinni. Miksei se aina voi tehdä noin? Sitten seuraava läpijuoksu seiso-asennosta. Seuraava seisosta maahan, tuli läpi!! Tästä kunnon palaute ja seuraava maahanmeno olikin sitten lähes äitinsä maahanmenon veroinen ;-). Lopuksi vielä maasta läpi loppuun.

Lopuksi vielä ohjattu itse liikkuroimanani kahdella kapulalla. Oikea ja keskimmäinen. Ja tietty oikeaan haku. Ensin merkki, tosi hyvä! Sitten uudelleen, edelleen hieno merkki, ja siitä oikealle haku ja lennosta palkka. Hienosti kaarsi oikealle kunnon kaaren. Hyvä Tumppu!

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Jälki ja esineet

Voisinpa sanoa, että alkaa Tuplan maasto olla aika hyvällä mallilla. Vaikka nyt tulisi lumet (toivottavasti ei), jäätäisiin ihan hyvillä mielin odottelemaan kevättä ja ehkäpä ekoja jälkikisoja...

Tänään treffattiin Heidi ja Aron Sääksjärven ruuhkaisissa metsiköissä. Heidi teki Tuplalle tosi kivan jäljen, siinä oli jo haastetta ja matkaakin ehkä avoimen (?) verran - siis huippu treenijälki! Matkaa on vaikea hahmottaa ilman mitään laskureita. Jälki vanhentui reilun tunnin, ei ehkä ihan puoltatoista tuntia. Janallakin oli jokunen kymmenen metriä matkaa, mutta janan lähetys epäonnistui. Alueella oli vilkas hakurata (minulle uusi tuttavuus!!) ja janaa Tupla ei selkeästi oikein hahmottanut, vaan lähti heti ajamaan "jotain jälkeä", joka ei ollut oikea. Vein lähemmäksi oikeaa jälkeä ja hyvin nappasi jälleen oikean suunnan tästä oikeasta jäljestä :-). Sitten alkoi jäljestys, joka oli ihan yhtä pätevää, vauhdikasta ja keskittynyttä loppuun asti. Todella hyvä suoritus. Terävässä kulmassa pieni tarkistus, mutta hienosti handlasi senkin, vaikka luulinkin, että lähtee ihan väärään suuntaan - onneksi mä en tee siellä liinan perässä yhtään mitään :-). Kuusi minikeppiä, josta kolmonen jäi johonkin suoralle pätkälle, muut nousivat oikein hyvin. Reipas poika, hieno poika!!

Esineetkin ehdittiin tehdä ennen jälkiä. Tupla teki töitä vippulat vinkuen ja esineet nousi nopeasti. Viimeistä esinettä nostettaessa Tupla lähti ihan 90 astetta väärään suuntaan, alueelta ulos (tämäkin olis sitä hakualuetta) useaan kertaan. Kutsuin pois ja lopulta vähän tarrasin poskistakin, kun ihan oikeasti ei saa noin rajusti vinoon singahdella. Sitten kävikin tsäkä, seuraava lähetys ja otti hienosti lennosta hajun etuesineestä. Siihen oli hyvä lopettaa. Esineruudussa ei tehdä ihan suoria pistoja, mutta se tehdään sitäkin suuremmalla sydämellä ja asenteella!

Kuvia

Jos joku haluaa ajanvietteeksi katsoa eilen otettuja kuvia Tuplasta ja Viskistä, niitä löytyy täältä aimo annos

Tässä pari maistiaista



Merkki!
Tulllaan, kun ehditään!

lauantai 2. lokakuuta 2010

Viski - vaarallisin peto:

Oletteko nähneet NÄIN vaarallisen ja ilkeän näköistä petoa ennen? Minä en ole.

Mutta tämän suloisen herrasmiehen olen nähnyt aiemminkin :-). Kuvat Noora Qvick.

Pihatokotusta

Illan tullen pikkuiset pihatokotukset. Ensin seuraamista, paljon käännöksiä ja rytmivaihtoja. Parempaa se jo on kuin tässä joku aika sitten, mutta todella levotonta edelleen. Ei tuosta tule kyllä koskaan kunnollista. Käännöksissä ja varsinkin juoksusta seis-jutuissa meinasi taas napata hihaan tai lonkkaan kiinni, mrrrr.

Sitten ruutu+merkki -leikkiä. Tää ei taida olla Tuplan juttu, se vetää ihan hirveät kierrokset, kun saa juosta merkistä ruutuun ja ruudusta merkkiin. Tuntuu, että äly jää aina toiselle puolelle... No, ruutu kuitenkin löytyi, samoin merkki. Ja lujaa.

Luoksetulo molemmin stopein. Muuten ok, mutta maahan jäi taas sellaiseen vajaaseen asentoon. Hitsi, että pitää tehdä sellaista. Yksi suora luoksetulo, jonka tuli vauhdilla.

Liikkeestä istu tosi napakat.

Kaukoja läheltä, vain tekniikka sei-is ja sei-maa. Aika kivasti teki taakse töitä, takapalkka.

Lopuksi tunnari. Iso kasa ympyrällä vääriä ja oma nopeasti hajustettu joukossa. Joutui kiertämään kehää pari kertaa, ei nostellut muita, lopulta luotti itseensä ja nosti oman. Sinällään tälläiset ovat Tuplalle parempia tunnaritreenejä, kuin ne, joissa vaan nopeasti nostaa omansa. Joutuu vähän enemmän tekemään töitä.

Iltaruoka tuli paikalla istumisesta.

Tänään Teemun tyttöystävä Noora otti kuvia Tuplasta ja Viskistä. Näistä näytteitä tulossa tännekin!

Melkoiset hakuilut

Olipa vähän säätöä ja sekavuutta Tuplan hakutreeneissä. Maasto oli sellaista ettei oikein pystynyt haamuja tekemään, joten päätin ottaa ääniä mukaan. Eka haamu, tämä ihan hyvin. Toka ääni, tämäkin vielä ok, vaikka paikallisti tosi pitkään ennenkuin löysi Anun kuusen alta. Kolmannelle lähetin ilman apuja, koska näki tuonne maalimiehen menon hyvin. Lähtikin hyvin ja eteni suoraan sekä kääntyi aluetta oikeaan suuntaan, itse juoksin keskilinjalla eteenpäin, samoin toinen maalimies. Ilmeisesti (?) Tupla oli vähän hämmentynyt kun apuja ei tullut ja näki meidän juoksevan, joten tuli hieno laatikko tyhjä siihen ;-). No, kehuja ja sen jälkeen otin Tuplan kiinni ja käveltiin maalimiestä kohden kunnes sai pienen hajuavun ja siitä lähetys. Nelonen ääni, ja tässä Tuplalla kilahti. Juoksi hedelmäpeli-silmät pyörien pitkin metsää... KEsti tovin että sain sen rauhoittumaan ja lähes käveltiin yhdessä maalimiehelle. Vitonen ja kutonen tästä syystä hajuhakuja, jotka olivatkin ihan ok.

Aika sählinkiä oli, mutta no...

Eilen illalla otin pienet pihatokot. Lähinnä seuraamista, vinoja heittoja hyppynoudossa ja kaukot sekä tunnarin. Täytyy vähän ryhdistäytyä ja saada taas energiaa treenata tokoa, kun kisat lähestyvät. Niin, tunnariin tuli jälleen yksi onnistunut kerta lisää!