perjantai 15. lokakuuta 2010

Treenia

Tänään Marian treeneissä. Ohjelmassa ohjattu ja seuraaminen. sinällään tosi hyvä, että tuli tuo seuraaminen tänään. Olen yrittänyt pariin kertaan pihassa sitä namiseuraamista, mutta se EI onnistu. Tupla yrittää joko hamuta namia keskittymiskyvyttömänä tai sitten väistää namia. En siis saa sillä namilla oikeaa käytöstä aikaan vaikka tekisin mitä ja vaikka nami olisi mikä. Itku meinaa tulla, no ei ehkä ihan. Marian kanssa vaihdettiin ajatuksia asiasta ja kuinka ollakkaan muistin, että pentuaikana sain pään asennon paremmaksi lelu kädessä! Testattiin ja jeesss, koko koiran olemus muuttui heti ja pää pysyi kauniisti ylhäällä!! Aika helmee! Nyt Tupla on jo niin aikuinen, että mun pitää puuttua reilusti pieneenkin pomppimisiin ja kaikkeen häröilyyn mitä seuraamisessa nyt lelun kanssa tulee. Muutoin hetken päästä meillä on taas painava ja pomppiva seuraaminen, vaikka pää olisikin ylhäällä. Eli tarkkana ja tiukkana. Ei ole mulle helppoa. Tuntui helpottavalta, kun tuo lelusysteemi edes tuntui toimivan.

Sain Marialta muutenkin aiheellista palautetta siitä, että kiellän Tuplaa esim. ottamasta lelua kädestä irrottamisen jälkeen ja Tupla ottaa ja kiellolla ei ole vaikutusta. Tupla ei kaipaisi yhtään tälläisiä itsetunnon kohotuksia, päin vastoin. Ehkä jonkun muun kohdalla olisi ihan hyvä vähän antaa sikailla, mutta Tuplan kanssa näistä pitäisi päästä eroon. Mä olen niin laama näissä, en vaan pysy "tiukassa linjassa". ON se nähty. Yritän. Lupaan.

Ohjatussa vasen haettiin, ei täydessä mitassa. Merkki hyvä, ekasta siitä palkka. Toinen merkki myös hyvä, mutta kun en antanut mitään palautetta (odotin Marian käskytystä), Tupla tarjosi uutta paikkaa merkin takana, ei paljon mutta tarjosi. Tätä pohdittiin. Ei ole hyvä antaa sen tehdä tuollaista. Mikä olisi avuksi? Marian mielestä Tupla on koira, jolta voisi kieltää paremman merkin tarjoamisen. Eli, jos ei mene kerralla merkille oikein, sitä ei pyydetä korjaamaan vaan se kuitataan ottamalla koira sieltä pois. Annetaan vain yksi mahdollisuus, jos ei onnistu - kutsutaan pois. Ja toki sen jälkeen voidaan liike ottaa uudelleen. Tässä on ideaa. Tuplalle tekeminen on palkitsevaa, teki se sitä ennen väärin tai oikein. Lisäksi oppisi ehkä enemmän skarppaamaan ja tekemään kerrasta oikein (toki merkki on ollut ihan hyvä) ja merkin korjaus jäisi luontaisesti pois. Ehkä. Mietittiin myös, että voisinko pienesti nyökätä sille ikäänkuin kuittaamisena "hyvä oli", jolloin ymmärtäisi, ettei merkkiä pidä tarjota uudelleen. Enpä tiedä. Täytyy testailla.

Ainiin, ohjatusta vielä. Luovutusasento oli pikkuisen vino. Pitäisi alkaa tätäkin taas hioa, mutta ei vaan ole ehtinyt eikä muistanut. Kokeilen "tötsäohjausta" tähän ihan piruuttani, Marialla ainakin oli siitä ihan hyviä kokemuksia. Kun vain ehdin ja jaksan :-). 

Otin myös liikkeestä istun, ihan ok. Hyppynouto metallilla hyvin. Kaukoja, ihan vain yksittäisiä vaihtoja + namipalkka - häiriössäkin toimi ihan ok, miten nyt osaa vaihdot. Tunnarin teki Sini meille ja se onnistui oikein hyvin - hienoa. Tunnarissa Hugo oli makoilemassa aika lähellä ja singahti sellaisen pienen loikan Tuplan tunnareita kohden, olin jo näkevinäni, että Tupla iskee kiinni Hugoon, mutta nostikin vain hännän ja jäykistyi ja jatkoi samantein tunnareille. Tästä häiriöstä huolimatta suoritti tunnarin oikein. Huh.

Nämä treenit jättivät paremman mielen kuin eiliset treenit :-).

Ei kommentteja: