perjantai 22. lokakuuta 2010

Marian tokotreenit

Aiheena oli ruutu. Tuplalla voi-ruutu kokonaisena liikkeenä, vähän yritin hakea sitä viime viikonlopun loppuosan ongelmaa. Ihan hyvin löysi ruudun, stoppasi hyvin (eikä enää mene takarajalta yli, sen sijaan saa olla varovainen ettei paikka ala valua turhaan eteen) ja meni maihin hyvin. Rauahllinen ruudussa olo ja hienosti seuraa -käskyllä sivulle. Maria ehdotti, että joka tapauksessa uusin seuraa käskyn heti kun se on sivulla. Uusin, oli hyvä enkä tiedä olisiko kaivannut uusinta käskyä, mutta joka tapauksessa oli hyvä.

Tuon lisäksi tehtiin evl-ruutua. Pallo valmiina ruudussa ja merkki-käskyllä Tupla singahti ruutuun. Tästä tiukka ei ja uusinta. Nyt ei pystynyt tekemään kunnon merkkiä, jäi aina sille ruudun puoleiselle reunalle, kylläkin merkin "taakse"; mutta joka tapauksessa paikka ei ole se mitä vaadin. Tätä uusittiin eikä Tupla pystynyt tekemään oikeaa vaikka vaihdettiin jo merkin sijaintiakin. Autoin näyttömerkillä, lähetin lähempää ja uusi koko ajan samaa virhettä. Lopulta vietiin pallo merkin taakse ja lopetettiin vain tähän merkki treeni, koska tuosta ei oikein enää ollut mitään hyötyä, aina tarjosi sen edestä katsottuna vasemman reunan. Vein sen merkille ja lähetin kuitenkin vielä ruutuun, hyvinhän se pallolle meni. Nyt tästä pitää ottaa vaarin ja tehdä paljon häiriömerkkitreeniä - sitähän ei olla tehty oikeastaan yhtään. Maria oli sitä mieltä, että Tupla ei kuseta tai viilaa linssiin, se ei vaan pysty tekemään merkkiä teknisesti oikein, kun pallo on ruudussa. Näin se varmasti onkin.

Koska ruututreeni (tai siis merkki) otti Tuplalle aika koville, läähätti ja selkeästi oli varsin tiukka setti, hyödynsin tilaisuuden ja pyysin Sinin tekemään meille tunnarin. Samaan aikaan ryhmän snautseri teki ihan vieressä ruutua. Vähän olivat olosuhteet sitä vaille paljon, että tulee väärä kapula. Ei tullut! Haisteli kyllä taas tosi moneen kertaan, koska teki haistelua huolimattomasti. Ei koskenut yhteenkään väärään (sen sijaa TAAAAAS yhden potkaisi), vääriä oli n. 10 sikin sokin. Lopulta osui omalle ja hyvä tuonti. Tuontikin alkaa muutoin pikku hilijaa onnistumisten myötä parantua. Tämä oli tosi hyvä tunnaritreeni - häiriötä ja varmasti painettakin tuosta merkkitreenistä!

Hallilla otin myös muutaman metallinoudon hypyn kera. Hyviä, vaikka heitin molemmin puolin vinoon. Myös muutama luovutusasento vinosta, jotta hakisi paremmin suoraan luovutusasentoon. Nämä myös ihan ok.

Tupla oli muutoin hallilla tänään vähän kireä. Jälleen nosteli ikeniään muille koirille ja yhden kerran oli napauttaakin treenikassin ohi menevää snautseria, mutta olin itse tarkkana ja sain kiellettyä. Ei ole aikoihin käyttäytynyt tuolla tavalla. Ärsyttävää. Enkä tiedä siis mistä syystä se nyt teki noin.

Ei kommentteja: