sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Leiritunnelmaa

Olin viikonlopun Loviisassa WMC.n leirillä kouluttamassa hakua. On se rankkaa tuo leirielämä, vaikkakin jotenkin vaan myös mukavaa. Loviisassa majoitus, ruuat ym olosuhteet olivat tosi hyvät, mutta maastot ala-arvoiset. Sellaista merenranta kivikkoa, risukkoa ja vähän sekaan suopohjaa. Harmillisen huonoa maastoa, mutta niillä mentiin. Koirat olivat pääsääntöisesti kaikki tosi motivoituneita ja hyviä omalla osaamistasollaan, kuten myös ohjaajat. Joten ihan hyvillä fiiliksin sitä kotiin ajettin, toki sitä jää aina pohtimaan, että saikohan nyt jokainen edes jotain matkaan mukaan viikonlopun koulutuksista. No, aina ei voi tietää. Leirillä sinällään oli kyllä mukavaa porukkaa paikalla vaikka toki "joissain" kohden eletään näiden suojeluihmisten kanssa niiiiiin eri maailmoissa, mutta onneksi mä jo nykyään osaan tarpeen tullen sulkea korvat ja silmät... joskaan tähän ei hakumetsikössä ollut kyllä mitään tarvetta!!

Tuplakin treenasi. Lauantaina ensin hakua, alue oli jo sotkettu melko massiivisesti sinne ja tänne ja tosi vaikeakulkuista ja vaikeata hahmottaa suuntia. Tuplakin oli melko kuutamolla, oli pakko tehdä hajuhaut, jotta sain etenemään suoraan. Ne sitten onnistuivatkin, luonnollisesti. Otin neljä maalimiestä, vaikka piti ottaa enemmänkin, mutta aikataulut alkoivat yllätys yllätys vähän pissiä... Yhdellä maalimiehellä kävi kämmi, eikä sillä ollut palloja mukana. No, Tupla oli _hieman_ hämillään kun vain maksaa syötettiin ja toinen raukka odotti palloja hyvin kiihkeästi :-).

Lauantaina otettiin illansuussa ilmasuja kentällä. Tuplan ilmaisut olivat ihan älyttömän hyvät. Tätä kyllä ihmettelin, koska viime kerrasta on tuhottomasti aikaa - en edes muista missä ja koska?

Sunnuntainen hakumaasto oli lauantaista vaikeampi kulkuinen, varsinkin alkupäässä. Tästä syystä päädyin haamuihin, koska hajuhaut eivät todellakaan kiinnostaneet siinä ryteikössä ja kivikossa. Kuusi haamua ja ensimmästä pistoa lukuunottamatta muut menivät todella hyvin. Piilot olivat mainiot, Tuplakin joutui ihan tosissaan tekemään töitä, että paikallisti kivien koloista äijät. Hyvät suorat pistot - no, tietty haamuilla. Ekalla äijällä se oli taas vähän pihalla ja meni jotenkin vaan juoksemiseksi. Toisella haamulla se alkoi vasta tajuta mistä on kyse..hmm...

Sunnuntaina tehtiin vielä esineet. Tupla oli siinä vallan pätevä. Jälkeenpäin tulikin vielä mieleeni, että itseasiassa keskimmäisen esineen, joka oli sellainen iso pehmeä hanska, luovutus oli tosi levoton. Tiputti jalkoihin jopa kertaalleen esineen. Tuollaisia isohkoja ja pehmeitä esineitä onkin vähemmän ollut, joten pitää vähän treenailla sellaisen luovutusta, näköjään!

Tokoilujakin oli tarkoitus vähän tehdä, mutta ei tosiaankaan jaksanut, sen verran täyden työn tuntua oli leirielämä :-):

Ei kommentteja: