perjantai 29. lokakuuta 2010

Tunnarissa taas väärä ja muuta puuhaa

Katin kanssa pikkuiset kivat treenit kurssin jälkeen hallilla. Hyvin ehdittiin, kun oltiin TOSI tehokkaita.

Tupla teki ensin ruudun. En edes tarkkaan tiedä annoinko sille mitään apuja siihen, että hoksasi missä ruutu oli.. Mutta hyvin se lähti annettuun suuntaan ja vähän ensin kaarsi luoksetulon merkeille, mutta korjasi itse ja meni ruutuun. Korjautin vielä paikan, kun jäi muistaakseni reunaan tai jopa pikkuisen ulos. Otettiin vielä uudelleen kokonaisena liikkeenä, tämä oikein hyvin loppuun asti. Tai niin, Katilta huomio, että kun käänsin pääni, se alkoi jo nousta. Tätä ei ole kait (??) aiemmin tapahtunut. Treenata voisi myös noita päänkääntöjä, olen tainnut joskus tehdäkin, mutta ennenkaikkea muistaa kisassa ensin kutsua ja sitten kääntää pää eikä toisin päin!

Seuraamista Katin käskyillä. Alku aika kammoa, mutta rauhoittui kyllä matkan varrella. Alussa painoi myös :-(. Nyt EI ollut palloa kädessä ja asento oli suorempi. Eikä yrittänyt pomppia, paitsi juoksussa huomautin.

Tämän jälkeen vielä käskytyksellä liikkeestä istu. Ihan ok.

Taitava Into treenasi ja Tupla huili nätisti lelukassinsa vierellä. Seuraava setti aloitettiin tunnarilla. Jälleen väärä asennen, väärän tuonti ja vielä lääppi muitakin. Ihan väärä asenne on nyt tässä liikkeessä. Aamulla ja illalla tehty kotipihassa tunnaria,  siellä toimii eri fiiliksellä - oikealla, pystyy haistelemaan nätisti väärät ja reagoi heti oikeaan. Silti eilen illalla ja tänään aamulla annoin uuden oma -käskyn ennen kapuloita. Katsotaan nyt miten tuo tehoaa. Voisin kokeilla myös mennä omien viereen itse ja muistuttaa siitä, että pitää tehdä töitä eikä vain hurlumhei jotain sinne päin. Treenitilanne on nyt niiiin hieno, että ei vaan pysty keskittyymään tunnariin :-(.


Luoksetulo kokeenomaisesti. Tämä sujui oikein hyvin! Vauhti kiva, stopit mattopohjallakin hyvät.

Metallinouto käskytyksin. Taas nousi ihan inasen peppu, kun aloin heittää. Tästä pieni jalkamuistutus. Metallin nosto ruma, tuonti sinällään ihan hyvä. Ainiin, piti ihan kummallisesti metallia suussa, puolet toisesta laipasta oli myös suussa :-o. Nostoihin pitäisi jossain kohden ruveta puuttumaan.

Loppuun vielä molemmat koirat hengailua yhtäaikaa. Into teki idaria ja Tupla saman merkkiä ;-). Ei haitannut kumpaakaan poikaa. Vähän myös kaukoja, peruuuttamalla uutta down-käskyä - hyvin, ja myös muita vaihtoja ihan kivasti. Ruutuunkin läheteltiin läheltä paikka hakua, tämäkin hyvin.

1 kommentti:

Emppu kirjoitti...

Kysyit 26.10.-postauksessasi neuvoja, koska koira tuntuu väärällä tavalla yli-innokkaalta. Tekee mieli heittää jotakin, vaikka en suinkaan ole kokenut kouluttaja ja painin koirani kanssa ihan toisenlaisten ongelmien kanssa.

Pitäisikö virettä laskea optimaalisemmaksi? Vähemmän kiihdyttävä palkka? Pallon heittäminen kiihdyttää monia (liikaa). Tilalle pallon antaminen suuhun, jolloin saalistus ja kiihdytys jää vähemmälle - tai joku muu vähemmän innostava palkka?

Opettaa koiralle rauhoittumista, rentoutumista (ensin kotona, siihen vihjesana, sitten kentällä, tokoillessa)? Siis oppia säätelemään virettä myös alaspäin.

Treenissä tekeminen niin kauan kuin oikeanlainen vire säilyy. Kun koiran vire kohoaa liikaa, ei vahvistaa "vääränlaista virettä" toistoilla, vaan keskeyttää touhu & rauhoittaa koira ja sitten jatkaa?

Tällaisin miettein, Emppu