sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Voi voi ja lohtujälki

Tänään Kyröskoskelle voivoi-tokokokeeseen. Tuomarina Juha Kurtti ja koe luonnollisestikin Vaiviassa. Ihanteelliset olosuhteet kaikin puolin. Voittajassa viisi koiraa, Tupla suoritti nrolla 3 ja sarja tehtiin puolesta välin poikki -periaatteella.

Ensin paikkamakuu 9. Voi jysäys, olipa taaas haistellut ja haistellut. Sitten, kun oli riittävästi haistellut, käänsi etutassunsa pään alle ja pisti leppoisasti pötköttään :-O. Ei siis kovin skarppi tai ideaali suoritus... Nousi sivulle vähän nahean tuntuisesti, vaikka tulikin ihan ylös asti.

Seuraaminen 10. Ei se kympin arvoinen ollut. Mutta ehkä inasen parempaa kuin nyt viime aikoina. Sivuaskeleissa oli onneksi hiljaa ja teki ne suurinpiirtein sinne päin. Hitaassa kaksi kertaa napautti reiteen ihan "hiinä ja hiinä" ettei siis purrut. Samoin juoksussa teki yhden kerran ja pomppi. Tässäkin on työsarkaa kyllä :-)

Liikkeestä istu 0. Voi voi voi.. tästä ohjaaja saa rangaistukseksi piiskaa, sata vatsalihasliikettä ja sata punnerrusta. Nyt tämä kyllä harmittaa vietävästi. On tuomari, jolle voi ensinnäkin ihan huolella tehdä vähän isommankin vartaloavun ja silti saa kohtuu hyvän arvosanan. Ja minä en tee apua ollenkaan, vaikka teen AINA vasemmalla kädellä pienen liikkeen istu-liikkeessä. No, en tehnyt tänään ja seisomaanhan se jäi. Kuinkas muuten. Arggh. Arggh. Arggh.

Sitten luoksetulo 7,5. Stoppi ei hyvä, pystyy paljon parempaan. Lähti ihan hyvällä vauhdilla liikenteeseen, maa-käskyyn ei ilmeisesti mun mielestä alkanut heti reagoida, koska annoin tosi nopeasti toisen käskyn ja samassa tajusin, että se tekee jo maahanmenoa. Eli vähän oli turha toinen käsky, mutta tulipa nyt ainakin muistutettua koiraa, että sinne maahan pitää mennä heti eikä viidestoista päivä. Loppuosan vauhti tuntui ihan hyvältä, sivulle taisi siirtyä vajaana.

Ruutu 7. Tässä tuli nyt tälläinen Tuplavauva hässäkkä... Meni hyvin ruutuun, myös maahan. Sitten yhtäkkiä vaan alkoi ihan muina miehinä haistella, olin ihan siinä ja siinä, että ärähdän sille, mutta olin kuitenkin hiljaa. Sen verran tujotin, että olisin sitten karjassut, jos olisi noussut. Haisteli tooodella paljon. Loppuosassa olikin sitten "en ole ikinä tullut seuraamaan tässä kohden"... voi huoh. Juoksi vasemmalta ihan oikein sivulle ja yhtäkkiä taisikin kiertää etukautta oikealle puolelle ja oli ihan kysymysmerkkinä... Pöljä. Tämä meni ihan Tuplan piikkiin.

Sitten seuraava setti, joka alkoi hyppynoudolla, tästä 0 :-((. Heitin vasemmalta kapulan ohi esteen. Hetken mietin uusinko, mutta ajattelin että en, kyllä näitä on treenattu. Joo-o. On treenattu. Niin meni iloisesti Tupla hypyn ohi kapulalle ja tuli hypyn kautta takaisin. Ei auta kuin treenata _hieman_ lisää. Tyhmä virhe.

Metalli 10. Ei se kympin suoritus ollut, meni rumasti kapulalle ja koski tassuilla. Perusasento ..hmm.. jäiköhän se vajaaksi? Muutoin vauhti ja kapulan pito oli ok.

Tunnari 9. Tässä on paljon hyvää :-). Meni kapuloille rumasti, liikautti tassuilla yhtä. Olin aivan varma, että uusii viikolla tekemänsä virheen tässä, mutta ei! Haisteli kapulat läpi ja päätyi viimeisenä omalleen, nosti ja toi. Pureskeli tuodessa ja pyöritteli suussaan, mutta voih - olin onnellinen!

Kaukot 9. Tästä myös jäi tooosi hyvä mieli! Hyvät vaihdot, mutta tokikin tuli vähän eteenpäin. SEkä sei-is että sei - maa se teki jo aika hyvin, mutta näissä siis etenemistä tuli. En osaa sanoa tuliko 5,15 vai 20 vai montako senttiä, mutta tuli. Muuten keskittyi hienosti eikä yrittänytkään tarjota mitään ylimääräistä.

Kok.vaik 10. Yhteensä jälleen 236 pistettä. Vaikka suoritus oli huono, silti oli kovin kivaa olla kehässä ja kilpailla! Kummallista. Pitäisi varmasti pieleen menneen kokeen jälkeen olla vihainen ja pettynyt, mutta en vaan vielä oikein voi. Vauva mikä vauva eikä osaa riittävästi, lisäksi minä edesautoin ainakin tuon liikkeestä istumisen virheen. Treenataan lisää ja yritetään ensi kerralla parempaa lopputulosta!

Eilen pieleen menneen jälkitreenin vuoksi tein Vaivian metsään vielä jäljen. PIti tehdä sellainen pikku lohtujälki, mutta talsinkin 17 minsaa jälkeä :-). Yksi terävä kulma, muutamia tavallisia kulmia, kaksi tien ylitystä, neljä vasta poimittua (jonka vuoksi meinasin Udon metallin saada nollattua!!! Onneksi EN!!) keppiä ja tunnin vanhentui. Tien ylityksistä toinen oli tuo Vaivian kentänkin ohi menevä liikennöity tie ja toinen oli pienempi hiekkatie, jossa meni juuri jälkeä tehdessäni bortsu ohjaajansa kanssa. "Merkkasin" hyvin tienylityksen, jotta päästäisiin takaisin häiriöjäljen pauloista oikeaan jälkeen...  Suoalueella oli myös paljon sorkkien jälkiä, mikä oli tosi hyvä juttu!

Voi... Tupla oli a-i-v-a-n loistava. Eilinen jälkitreeni pyyhitään siis nyt pois muistista. Tupla teki täydellisen janan, janalla oli muutoin syvyyttä ehkä n. 40m ja lähti oikeaan. Ei edes tarkistanut jäljen suuntaan, nappasi kiinni ja kääntyi samantein oikeaan suuntaan. Kepit nousivat enemmän kuin varmasti ja jopa vaikeaksi kuvittelemani polvenkorkuisten suopursujen seassa jäljestäminen meni hienosti. Samoin tien ylitykset, ei mitään reagointia edes harhoihin. Terävän teki myös terävänä! Voih <3.

Ei kommentteja: