maanantai 27. syyskuuta 2010

Oioi naminami tokottelut

No nyt oli kyllä Tupla ihan supernaminami.. oioi... Treenattiin Haavistolla (kuten pari muutakin tokoryhmää) Sarin ja Rasmuksen kanssa. Sarille vein vähän tokotarvikkeita, joten samalla sain hyvän syyn pyytää heitä treeniseuraksi!

Ensin seuraamista. Sitähän se.. mutta nyt tasaantui vähän jo nopeammin, kuin viime aikoina yleensä. Ei paina. Käännöksille pitäisi nyt alkaa tehdä jotain, kun ei paina niin voisi työstää noi sukelluskäännökset pois. Siis yrittää..

Luoksetulo suorana, hyvällä vauhdilla. Kierrolla stoppeja - hienosti!

Ruutuun ilman palloa - hienosti hienosti! Sitten pari lähempää paikan hakuja, hyvin!

Ohjatun oikea puoli. Sari vei ensin kapulat Tuplan nähden. Sitten merkille lähetys. Meinasi mennä vasemmalle kapulalle, mutta merkin kohdalla kellot kilkattivat ja kurvasi lennossa merkille :-). Siitä palkka, vaikka meno nyt oli vähän kaaren kautta, mutta pakko oli noin hyvä oivallus palkita. Toinen merkille meno olikin sitten tosi hieno, siitä suulliset kehut ja lähetys oikealle. Kapula ei ole edelleen täydessä syvyydessä, mutta hienosti haki ja luovutuskin tosi hyvä! Jess.

Ja sitten se tunnari. Sari vei kaplat riviin, ehkä kaikkinensa kymmenen. Tupla lähti vauhdilla, kurvas kapuloiden taakse, samaan aikaan tuli aika kovat kaukokäskyt viereisestä kehästä, jonka seiso-käskyyn Tupla seisahtui ja katsoi toiseen kehään, jatkoi haistelua kapula kapulalta ja oman kohdalla nappasi suuhun ja toi. Hienoaa!

Loppuun paikalla makuu. Tupla taisi ihmetellä leonberg-Rasmusta eikä uskaltanut edes haistella saati vaihtaa lonkalle :-D. Olipas hyvät treenit! Nyt laukku on pakattu ja blogi hiljenee muutamaksi päiväksi, kun singahdan Espanjaan!

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

PM-kisoissa

Ohjasin Riitan Onnia Nokialla pm-kisoissa tottisosuudessa. Meni aika lailla kuten ajateltiin, tuloksena 77 p. Maastokaan ei ihan nappiin, joten tyytyminen oli kakkostulokseen (esineitä kaksi pisteitä ei tiedossa, henkilöt 156), valitettavasti siis haaveilema kva ei onnistunut tänään..

Pm-kisoissa tottiksissa nähtiin Veetin ja Hannan AIVAN HUIPPUsuoritus! Ei mitään liikaa. Ei mitään liian vähän. Todella hieno. Tuloksena 99 pinnaa ja taatusti ansaitusti. Pieni rapsautus hyppyesteeseen tiputti sen verran ettei Jani voinut kait sitten antaa 100 pinnaa. Hui ja Hanna teki myös ihan huipun, todella siistin suorituksen 95p! Se oli hienon hieno - hyvä tytöt!!!


Tupla hengaili kisapaikalla mukana. Kuunteli paljon ampumisia, jossa korvat kyllä meni taakse solmuun, mutta lähinnä ilmeellä "WTF - mikä se oli". Ampumisten jälkeen se olisi kovasti halunnut mennä katsomaan ampujamiestä, että mikä oikein on hätänä, kun tommosta ääntä päästelet :-o.

Tupla myös treenasi. Hanna teki meille tunnarin. Jee-jee-jee, onnistui. Ei nostellut edes vieraita, mutta haisteli kyllä kovasti tarkkaan, myös vähän maata vierestä, ennenkuin teki ratkaisun. Hyvä!

LIsäksi vähän seuraamista. Alku taas aika pompottelua, sitten tasaantuu tekemään töitä. Lisäksi hyppynouto tokoesteellä, hyvä suoritus. Ja lopuksi piiiiitkä luoksetulo ilman stoppia. Pienet kivat treenit.

Oli mukava päivä pk-tunnelmissa. Tottiksia oli kiva seurata, varsinkin kun hyviä suorituksia näkyi paljon ja toisekseen se, että tuomarilinja oli kyllä oikeasti asiallinen! Jäi kiva fiilis :-). Ehkä ensi vuonna ollaan jo itsekin kilpailemassa?

lauantai 25. syyskuuta 2010

ILTATOKOT

Takapihan, tai oikeastaan etupihan iltatokottelut. Ensin metallilla pari noudon loppuosaa eri kulmista, kivasti. Piti tosi hanakasti kiinni kapulasta! Sitten seuraamista, tein paljon käännöksiä ja rytmin vaihdoksia, toimi aika hyvin. Ihan pari pientä kontaktin menetystä, mutta selkeästi alkaa luottamus Tuplallakin tulla takaisin tähän liikkeeseen. Toivottavasti se ei tuo painamista takaisin..

Sitten stopit kiertämällä, ensin stoppi suoraan pallolla pysäytys. Tupla taisi itsekin yllättyä :-). Toinen olikin sitten maahanmeno, sekin hyvin. Tästäkin lelupalkka, mutta ei heittämällä vaan antamalla.

Sit ruutua, ilman palloa - hyvin. Pari paikan hakua lähempää ja eri kulmista, hyvin. Loppuosan seuraamista puun kierron kautta, tuli lujaa, mutta jarrasi hyvin, kun annoin pienen käsiavun.

Tämän jälkeen hyppy metallilla, vino heitto oikealle. Hienosti hyppäsi mennen tullen! Ja luovutuskin hyvä, myös sivulle siirtyi täyteen asentoon. Tästä ei lelupalkkaa, pelkät kehut. Ja suoraan tunnarikasaan, jonka Jouni oli meille askarrellut valmiiksi. Hämyjä kymmenkunta leväällään ja seassa yksi (oho, yllättävää..) oma. Hieno suoritus - haisteli tarkasti kaikki läpi, myös vähän ympäristöä, lopulta päätyi oman kohdalle, tarkisti viereisen ja nosti oman ja toi. Hyvä Tumppu!

Iltaruoka vielä namipaikallaolon kautta. Jees, hyvin skarpisti pysyy suorassa eikä lötkähdä lonkalle. Eikä haistele.

Hakuiluja

Tänään aamupäiväst hakumetsään, kivaahan tuokin on :-). Tuplalle viisi näyttäytyvää äijää, tietysti kaikilla suorapalkkaus. Namia ja boomer-verkkopalloa. Hyvin palkat taisivat kelvata. Tupla oli vähän sitä mieltä treeneissä, että tää homma on nähty, kyllä mä tään hoitelen vaikka vasemmalla kädellä. OIkeastaan vain 1 ja 5 pistot olivat sellaisia määrätietoisia ja suoria, muissa pikkasen löysin rantein ja kiemurrellen, mutta toki kaikki äijät löytyivät yhdellä pistolla. Kakkosella se ei nähnyt ukon näyttäytymistä, mutta oli nenä niin ylhäällä, että lähetin silti. Kolmosella oli myös vähän sama tilanne, että olisin voinut varmistaa kyllä paremmin, että varmasti näki. Olisi varmaankin syytä nyt siirtyä askel eteenpäin Tuplan treeneissä, vähän haastetta tavalla tai toisella lisää. Muutoin älykäs bordercollie turhautuu ja luulee osaavansa kaiken vaikka puolilla kierroksilla.

Ehkäpä ensi viikonloppuna päästän jatkamaan tästä mihin nyt jäätiin!

perjantai 24. syyskuuta 2010

Jälki ja tokoa jäljen vanhentumista odotellessa

Tokoa Vammalassa keskustassa Sinin ja Hugon kanssa. Merkkiviidakko kentällä - hyvähyvä!

Aloitin seuraamisella. Alku taas ihan järkyttävää hössötystä. Rauhoittuu, kun vain tekee ja alkaa keskittyä paremmin. Lopuksi rytmin vaihdoksetkin jo hyviä. Siltä vaan pitää vaatia, ei voi päästää helpolla ainakaan tän liikkeen kanssa.

Sit luoksetuloa liikkurilla ja merkeillä. Eka suora, aika kiva vauhti. Sit stoppi,eka per**&&% taas löysä, palautus takaisin alkupisteeseen. Nyt parempi. Sitten stopista suora luokse, hyvin. Sen jälkeen stopista maahan, aika kiva. Lopuksi maasta suoraan, hyvin. Taas jäi ne perusasentoon sivulle siirtymiset treenamatta...

Sitten ruutu, ensin suoraan pallolle. Tai ihan ensin merkkiä, joka oli vähän hankalaa, kun merkkejä on niin paljon. Niinpä Tupla päätti ensin arvonnassa ottaa väärän merkin. No, korjaamalla oikeakin merkki alkoi löytyä. Sitten voi-mallilla ruutuun, pallolle hyvin. Toinen ilman palloa myös hyvin, annoin hakea ensin itse paikkaa ennen stoppia - pallopalkka. Sitten loppuosaa, oli hyvin viilipyttynä useista hämykäskyistä huolimatta, sivulle tuli sellaisella rytinällä että hohhoh.. Palkkasin vielä onneton lennosta sen pallolla, ei oikein älykäs idea. Hmm.. en kuitenkaan ottanut uusiksi, koska typerä olin minä, en koira.

Sitten ohjattua. Sini vei kapulat, oikea eli haettava oli lähempänä/alempana kuin muut. Ensin vähän merkkitreeniä ja lopuksi oikea haettiin. Hienosti hakee myös tuon oikean suunnan näillä avuilla.

Sitten tunnari. Sinin kapulat, kymmenkunta epämääräisessä järjestyksessä. Oma siellä seassa. Teki muka hyvin töitä, eli etsi ja etsi, lopulta nosti viereisen. ARrggghh. Nöyryyttävän ärsyttävää vielä laittaa tunnarisaldoonkin :-O. Otin kapulan pois ja lähetin uudelleen, nyt oma. Ei palkkaa. Koko liike uusiksi. Nyt onnistui löytymään se omakin. No, tulipa taas nähtyä, että aivan sama vaikka kotipihassa onnistuu miten - treeniä treeni treeniä treeniä..

Tein itse jäljen. Maastona aika "pelottavan" käytetyn näköinen pihametsikkö, jossa viisi lasten suunnistusmerkkiä... jepjep. Jälki ei ollut pitkä, lähinnä piti olla sellainen "näytösjälki" Sinille, joka ei ole jäljestystä metsässä ennen nähnyt. Varmaan matkaa joku 400 m. Keppejä 4 ja muutamia kulmia, vanhentui tunti ja nelkyt minsaa. Jana 15-20 metriä sellaisessa jyrkässä ylämäessä ja lähtö vasuriin. Tupla otti janan hienosti - tarkisti pari askelta takajälkeä, kääntyi ja lähti oikeaan suuntaan! Nosti kaikki kepit huipusti! Teki ainoastaan yhden lenkuran metsässä, josta tiesin ettei ollut jäljellä, tarkistuskiekuran jälkeen takaisin jäljelle. Voih..se oli niiiiin pätevä!

torstai 23. syyskuuta 2010

Tauon aikana...

...ihan vähän treenattu. Namipaikkaoloa ja tunnaria. Namilla pysyy tosi skarppina makaamassa, ei haistele eikä käännä lonkalle. Saas nähdä kauanko tätä ihanuutta jatkuu! Kertaakaan ei ole yrittänyt syödä nameja, vaikka ovat aivan tassujen vieressä ja välissäkin.  Vielä ei olle kovin pitkää aikaa oltu, että pääsen palkkaamaan oikeasta = ei lonkka-asennosta, ei haistelua.

Tunnaria otettu edelleen, jos nyt ei aamun illoin niin ainakin jompaa kumpaa. Lukuunottamatta aiemmin kertomaani tunnarihässäkkää pakkaskapuloilla, kaikki ovat onnistuneita. Toki kotipihassa tämä liike on niin paljon helpompi kuin muualla. Laitoin sivuilleni nyt tunnarilaskurin, katsotaan kauanko kestää, että saan tuon tuhat onnistunutta aikaan :-).  Tosin, jotkut "säännöt" sanovat, että jos tulee epäonnistuminen, siihen tuhanteen pitäisi taas lisätä... mutta no, mulla on nyt tälläiset säännöt, että se tuhat onnistunutta ja sillä sipuli. Jännittävää nähdä montako epäonnistunutta siihen tulee mukaan - tosin voi olla kyllä hyvin hyvin mahdollista, ettei laskuri jaksa elää noin pitkään....  Perjantaiset Marin treenit onkin nyt peruttu, mutta sen sijaan päästään tokoilemaan (ja jäljestämään) Vammalan suuntaan Hugon ja Sinin kanssa. Joten sitä odotellessa :-).

tiistai 21. syyskuuta 2010

Fyssarilla

Tupla oli Elinan käsittelyssä tänään. Pari päivää pitäisi nyt lepuutella käsittelyn jälkeen, joten pakollinen treenitauko :-p. Samoin käy ensi viikolla, kun käväisen työreissulla Fuengirolassa. Tässähän pian laiskistuu ;-).

Tupla oli aika kivulias käsittelyssä, erityisesti rintarangan alue, joka Elinan käteen tuntuikin aika kipeältä. Lantiossa ei ollut nyt sitä yhtä nikamavinoumaa mikä viimeksi, mutta sieltäkin vähän käsiteltiin. Erityisesti tuo rinnan alue oli kivulias, joskin taas käsittelyn aikana suoristui kummasti. Elina sanoi, että Tupla on vielä hyvin hyvin kakara fyysisiltä ominaisuuksiltaan eikä hallitse kyllä edelleenkään kehoaan mitenkään hyvin. Tämä vaan pitäisi muistaa... Niitä syviä lihaksia vaan jumpataan lisää! Lisäksi Tuplan lihaksisto vaikuttaa ei-elastiselta, tähän voisi kuulema auttaa niinkin yksinkertainen asia kuin nesteen lisääminen ruokaan, Tuplahan ei häävisti juo. Ja tietty ne b-vitskut ja magneettilisät pidetään aina silloin tällöin ohjelmassa.

maanantai 20. syyskuuta 2010

Nami paikkamakuuta ja puuhastelua

Tänään aloitettiin projekti nami paikkamakuu. Eli nameja aivan jalkojen viereen ja väliinkin maahan, tarkoituksena Tuplan skarpata paremmin tekemään töitä, kun ei voi syödä nameja. Ensi vaikutelma hyvä, mutta aika näyttää. Nyt ei vaihtanut lonkka-asentoonkaan, koska piti skarpata ettei vaan vahingossa mene namit suuhun :-p.

Pihassa aamulla tunnari hyvin. Lisäksi hyppyä vinoilla heitoilla, ensin meinasi kiertää, mutta pikku hiljaa oppi ettei voi kiertää mennessä eikä tullessa. Näitä pitää tehdä nyt paljon.

Iltasella pikku puuhastelut jatkuivat. Vähän seuraamista, ensin pelkkää kontaktia pitkään - hyvin. Sitten vähän parin askeleen seuraamista ja kontaktista palkka. Hyvin.

Luoksetuloa, ensin läpi. Pikkuisen loikki, ikäänkuin odottaen stoppia. Sitten stoppi, hyvin ja palkka siitä vauhtiluoksetulona. Sen jälkeen stoppiasennosta maahan, mutta tulikin ihan sukkana läpi :-o. Joten tämä piti uusia, nyt jo onnistui maahankin alas asti. Lopuksi vielä vauhtiluoksetulo maasta.

Ruutua ilman palloa, ihan hyvin. Tai siis niin.. nythän siitä on tulossa ihan puhdas tapa, että menee ensin takarajalle ja kääntyy sitten hakemaan paikkaa. Näinhän se ei saisi tehdä. Täytyisi varmaan nyt päättää, että laittaisi sen stopin kuntoon. Ja toisaalta sitä paikkaakin pitäisi vahvistaa. Hmm.. Loppuosaa myös, jotta osaisi ensi kerralla tulla sivulle vasuria pitkin eikä etukautta oikealta :-o.

Sitten tunnari. Ja hohhoijaa... nyt sitten toikin väärän - vielä pariin kertaan ennenkuin toi oman. Tietysti tämä sitten uusittiin että saatin palkkauskin. Oli paaaljon kapuloita, ehkä 20. Vanhoja tunnareita oli myös joukossa ja tarkemmin kun katsoin, niin Tupla toi vanhat merkillä varustetut kapulat sieltä. Äh. Olikohan nyt sitten kuitenkin niissä hajua vai työskentelikö vaan ihan miten sattui - tai ehkä molempaa? Ehkä mä en nyt edelleenkään käytä niitä vanhoja... Vaikka nuokin nyt oli ollut pakkasessa jo aika pitkään.

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Ei ihan vielä ..

Tupla korkkasi tänään voivoi-uran Ikaalisissa, tuomarina Kurtti. Hän jatkoi ihan sitä samaa linjaa mihin eilen jäi :-).

Ensin paikallamakuu, Tupla oli siirtynyt nopeasti lonkalle, mutta oli vaihtanut kertaalleen myös toiselle lonkalle sekä nuuskutellut. Murrrr. Ehkä nyt harjoittelemme namihäiriötä makuussa. Tästä 10.

Tupla oli eka voittajan koira ja liikkeet tehtiin yhdessä erässä ja normaalijärjestyksessä. Seuraaminen oli aika perinteistä. Ei kylläkään painanut (tai ei ainakaan paljon) eikä onneksi haukahdellut lähdöissä. Muutama selkeä kontaktin tiputus, vasemmat käännökset yli. Tuli taakse askeleet sekä eteen askellukset, nämä aika hyvät. Taakse sen pitäisi tehdä vielä suoremmassa. Juoksussa mielestäni pompahti aluksi, vaikka yritin kyllä lähteä liikkumaan rauhassa. Tästä 10.

Liikkeestä istu 10, tämä oli minulta taas oikea suoritus ja kait Tuplaltakin.

Luoksetulon stoppi hyvä. Sitten jo vähän kyttäsi maahanmenoa ja ilmeisesti tästä syystä jäi maahanmenon vajaaksi. Olisi ehkä ollut järkevää antaa uusi maa-käsky, mutta hetken odotin että menisi itse alas asti. Sitten liikkuri jo käskytti seuraavan. Hitaampi loppuosa kuin muut pätkät. Tästä 7.

Ruutu suunnitellusti, annoin sen itse hakea paikkaa ennen stoppia. Sijoittui sinne oikeaan reunaan, mutta ihan reilusti ruudussa. Haisteli maata, kun menin kohden. Seuraamisosuudessa veti komeasti oikealta ohi ja kurvasi sieltä sivulle... Tästä 9.

Sitten hyppy, kiersi oikealta takaisin :-((. Tämä oli tyhmä virhe. Mun pitäisi varuiksi heittää enemmän vasuriin ja lisäksi heitto jäi turhan lähelle. Toki, Tuplan PITÄISI tehdä paremmin töitä ja tulla takaisin hypyn kautta, mutta nyt ei tehnyt töitä.

Metalli aika ok. Tuonti voisi olla mun mielestä määrätietoisempi ja kapula saisi olla vielä tiukemmin suussa. 10.

Tunnari. Olin aivan varma, että toi oman. Haisteli ja kiersi kehän ympäri ja nosti klo 9 ja toi mulle. Mutta voih, se olikin klo 12 se oma. Ei merkannut sitä mitenkään. Eli näytti oikealta, mutta ei tehnyt töitä. NO, ei tämä tietty mikään yllätys nyt ollut, mutta melkein jo uskoin, että kyllä se voisi onnistua.

Kaukot. Alkoi istumisella, se olikin napakka ja hyvin. Samoin siitä is-sei hyvin pysyi paketissa. Sei-maa ei tehnyt taakse kunnolla, siirtyi vähän eteen. Maa-sei hyvin, sei-is meni suoraan maahan, korjasin tästä istumaan. Näistä 8. Liikkui siis eteenpäinkin, koska ei tehnyt kunnolla taakse töitä.

Kokonaisvaikutus 10. Olihan sen mielestä kovin kivaa tehdä ja hyvin rennolta Tupla vaikutti koko ajan. Mielestäni palkkaamattomus ei vaikuttanut tänäänkään mitenkään (toki, saattoi vaikuttaa juurikin siihen tunnariin!). Kaiken kaikkiaan ihan kivaahan kehässä oli, vaikka tietty nollista ei nyt kovin iloisia ollakkaan! Mutta treenit jatkuvat ihan hyvillä mielin.

lauantai 18. syyskuuta 2010

Pm-kisaa

Taas voi todeta, että todellakin hulluja on monenlaisia... Niinpä mä olin jo vähän jälkeen ysin Valkeakoskella katsomassa piirinmestaruuskisoja. Seurasin lähinnä evl-koirakoita, niitä oli 12 kpl. Voi hyvänen aika.. miten sen nyt sanoisin. Onko omat kriiteerit vuosien varrella muuttuneet niin paljon, että ei voi ymmärtää suurinta osaa niistä kympeistä mitä tänään tuomari jakoi?? Jokseenkin lähinnä surkuhupaisaa, kuten myös se, että sitten ykskaks yllättäen pikkuriikkisen vinosta perusasennosta otetaan piste pois - tämä sinällään olisi noudattanut ihan hyvinkin "normilinjaa", mutta tänään tuo pistemenetys oli lähinnä vitsi - huono sellainen. No, eipä tuo tietekään ole minulta pois, eikä muiltakaan, mutta jokseenkin sivusta seuraajana jäi välillä ihmettelemään, että onkohan tässä nyt varmasti ihan samasta lajista kyse... Arvostelulaji, näinhän se menee ja näillä mennään. Ja jos ei arvostelun näkemyksiä kestä niin sitten pitää kai vaan jättäytyä kotiin pois kisakentiltä. 

Virallisia tuloksia ei vielä minulla ole tiedossa, mutta ainakin Tonanza-Toivo-Super-Setä teki hienon ykköstuloksen 304 p, samoin Saara ja Pingu. Mutta ilmeisesti nämä pisteet eivät riittäneet piirinmestaruuteen. Hannalle ja Tosille niinikään hieno ykkönen 299, kuten myös Sarille ja Robbanille 297. Katin ja Inton pisteet myöskin yhdestä nollasta huolimatta mielestäni riittivät ykköstulokseen hyvinkin, mutta ehkä nämä tulokset siitä vielä tarkentuvat.

Me vähän Tuplan kanssa vain hengailtiin kisapaikalla. Tehtiin pikkuisen seuraamista, joka oli taas _aika_ levotonta. Pihassa vähän ruutua, seuraamista, tunnaria ja stoppeja. Nämä ihan hyvin. Illalla piipahdetaan Riitan ja Onnin kanssa Nokian majalla, ehkä pyydän vielä Riittaa tekemään tunnarin ja sitten näillä mennään kohti huomisia seikkailuja :-).

perjantai 17. syyskuuta 2010

Treeniä, pätevästi

No nyt oli Tumppu pätevä! Eri pätevä! Oltiin treenaamassa Marian tokotteluissa. Aloitettiin ruudulla. Sovittiin, että en stoppaa menomatkalla vaan vasta, kun näyttää siltä että alkaa hakea itse paikkaa - joko ruudun takaa tai sitten mennessä. Tupla oli pätevä, kääntyi hakemaan paikkaa jo mennessä ja sain hyvin stopattua oikeaan kohtaan! Pallo palkaksi. Lopuksi loppuosa, tämä hyvin jopa seuraamiseenkin, koska seinä oli meitä jo lähellä vastassa ja Tuplan oli pakko skarpata :-).

Toisena liikkeenä ohjattu. Ensin Mari vei kapulat ja vein Tumpun merkille, haku vasen kapulan ollessa merkin linjalta n. 3 m syvyydessä. Hyvin, myös luovutukseen hienosti. Tämän jälkeen kapuloiden vienti ja pelkkä merkki. Tupla ei oikein osannut tätä ja singahti kapuloille.. sain pysähtymään. Näytin merkin ja uusinnalla onnistui. Tehtiin tämä vielä kertaalleen, nyt onnistui ekalla kertaa tai no, merkki korjauksen kautta, koska meni taakse.

Lopuksi paikalla olot ihan ok. Vähän Tupla makuulla oli levoton, meni lonkalle nopeasti ja pari kertaa nuuskasi maata. Pari kertaa myös laittoi pään maahan.

Otin treenien aikana myös metallihyppynoudon, tosi hyvä. Lisäksi testattiin liikkeestä istuminen, tämäkin hyvin. Sekä tunnari. Sini vei paaaljon kapuloita ja oman joukkoon. Tupla teki hiiiiienon tunnarin! Haisteli hyvin, yhtä kosketti suullaan, muttei nostanut. Olipa hienoa!!!

Kesällä kerran..


..juhlittiin Katjan ja Zenin sm-kultaa! Kiitos Marjalle kuvista, mukavaa päivää on mukava muistella kuvien kera!
Päivänsankari virallisten palkintojen ja myös niiden epävirallisten palkintojen ääressä!


Teetettiin Katjalle tälläinen paita, selässä lukee muistin virkstämiseksi Suomen Mestarit 2010. Paitaan mahtuu vielä useampi teksti selkäpuolelle ;-).

Ja koska juhlimme Kana-areenalla, oli tarjoittavatkin aivan mahtavia! Erityisesti tämä iiiihana kakku jäi mieleeni. Namm!

torstai 16. syyskuuta 2010

Rokotusta ja treeniä

Olipa mielekästä ja fiksua viedä molemmat pojat yhtäaikaa täpötäyteen Jurvalankadun Eläinlääkärin vastaanottohuoneeseen.. Huoh. No, selvittiin hengissä...

Sitten pihatokotusta. Tänään oli taas se päivä, kun kaikki onnistui. Aloitettiin Jounin liikkuroimalla tunnarilla - hieno. Siitä ruututreeniin - pallolle, ilman palloa ja paikan hakua - hienot. Seuraamista...nooh, sitä samaa. Luoksetulon stopit kierroilla - hienot. Metallinouto muuten jees, mutta sivulle siirtyminen vajaa, sitä jouduttiin vähän uusimaan. Liikkeestä istu -hieno. Kaukot - HIENOT takapalkalla. Höh, olipas se sitten hienoa :-).

Tulossivu - reload...

Loppuviikolle on paljon puuhaa... Tulosseurannan lisäksi pitäisi käydä kurkkaamassa pm-tokoja ja itsekin vähän treenata sekä kisata...

Nom-kisasivut täällä

Paimennuksen "isoja kisojakin" voisi vähän vilkuilla, tai ainakin tulossivua..

Ja tietty MM-kisat Hämeenlinnassa. Alkujaan piti mennä toki katsomaankin, mutta nyt ei vaan oikein innosta. Hienoja suorituksia siellä olisi aivan takuulla, mutta ei vain... No sellaista se on. Näyttäisi ainakin MM-kisojen tulospalvelu pelaavan, joten voihan tätä Reloadia harrastaa ja ikäänkuin kuvitella olevansa mukana huipputunnelmassa :-). Olisihan se hienoa saada MM-mitali kotikentällä!!!

Onnea suomalaissuorituksiin hirmuisesti!!!

keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Ja kaatosateessakin pitää treenata

Hulluja on monenlaisia, niinpä me Katin kanssa sukellettiin kaatosateeseen tokottelemaan. Ruutukin suorastaan tulvi vettä... Aika harvoin ollaan noin nopeasti saatu treenit vedettyä läpi, taisi olla puoli tuntia ja se oli siinä :-). Tulipa testattua, että eipä nämä koirat (ohjaajat ehkä kyllä) ole sokerista. Mitään haitannut pikku tihkusade :-D.

Tupla aloitti seuraamisella. Ensin pallo esillä kädessä, tuhoon tuomiottua. Pallo taskussa ja alkoi vähän rauhoittua, mutta lopetin aika lyhyeen, on se niin epätoivoista. Ja kenttäkin ui vedestä, mitään perusasentotreeniäkään ei kauheammin viitsinyt harrastaa.

Sitten luoksetulo. Palkka stopista, joka oli ekalla yrittämällä jopa kohtuullinen. Reagoi heti ja alkaa tehdä pysädystä, mutta ärsyttävä sellainen pieni askelpari on pakko ottaa sen jälkeen. No, tämä nyt joka tapauksessa oli ihan hyvä ja siitä palkka. Ei muuta tässä liikkeessä.

Ruutuun, ensin pallolle, joka oli uppeluksissa... Sitten ilman palloa, nyt Tupla pysähtyi ruudun etuosaan (arvomme siis sunnuntaina mihin osaan ruutua se menee...). Uusinnalla teki jo ihan hyvän ruudun, toki taas siihen oikeaan reunaan. Vielä yksi paikanhaku läheltä, hyvin.

Tämän jälkeen suoraan tunnariin Katin kapuloilla, paitsi oma oli mun vanha oma. Jess, onnistui!!

Loppuun kaukoja. Periaatteessa joo, mutta maltti ei ollut nyt mukana. Ennakoi vaihtoja, kun pidin taukoja vaihtojen välissä. Yritys on kova, ei vaan ihan vielä osaa. Ilman takapalkkaa sain jopa seiso-istu vaihdon oikein, joten siitä pallo lensi palkaksi ja oli hyvä lopettaa treenit.

tiistai 14. syyskuuta 2010

Ei tälläisiä tokotreenejä..

Otettiin pihatokottelut tänään, itseasiassa kaikki voi-liikkeet. Alkoi vissiin mennä heti päin per---ä, kun töistä tultuani otin parit kaukot, kun taskussa oli nameja. Tupla sinkoili niissä miten sattui ja meni ihan hermot. Sen jälkeen jumitti. Ja meni hermot, Tupla sisälle ja minä rauhoittumaan. Sitten uusiksi ja nyt tekikin tosi hyvät vaihdot. Sitten hetken päästä otettiin kunnon treenit.

Seuraaminen. Ihan älytöntä vilkuilua, poukkoilua ja vaikka mitä. Huomautin kunnolla ja alkoi taas tehdä töitä ja saatiin tämä "toimimaan".

Sen jälkeen liikkeestä istuminen ihan hyvin.

Luoksetulon eka stoppi valuuuuuuuuui ja minä hermostuin ja palautin Tuplan siihen stoppikohtaan. Uusinnalla - yllätys yllätys - oikein hyvä. Palkkaus, ja sen jälkeen seisosta seuraava pätkä, nyt hyvä maahanmeno - palkka. Vein uudelleen maahan ja loppuosa sivulle tuloineen hyvin.

Sitten RUUTU. Ei hyvää päivää. Ei tule mitään. Taas paineli aivan tuhatta ja sataa yli ruudun, stoppia aivan turha edes yrittää - ei vaan pysähdy. En tiedä montako kertaa otettiin uusiksi, yhtään kertaa ei edelleenkään edes aikomusta ennakoida ruudun etuosaan - tämän tästä ruudusta tuhatta ja sataa yli, mutta alkoi korjata kyllä itse tilannetta siirtymällä sieltä jostain metrin päästä takarajasta heti ruudun keskiosaan. Mutta minkä helvetin takia sinne pitkälle ohi pitää ensin juosta. Kaipa tässä nyt vain pitäisi ottaa kuurina sitä palllolle juoksemista, mitä itseasiassa jo pitikin tehdä, mutta taas löysin tekemästä näitä. Tälläisestä treenisessiosta ei ole kyllä mitään hyötyä, kun pääsee toistamaan uudelleen ja uudelleen samaa virhettä.


Eikä se tähän vielä loppunut. Hyppynoudossa kiersi!? Eikä vain yhden kerran vaan useampi yritys. Sitten pikku muistutus ja taas alkoi muistua mieleen mitä tehdä. Normi nouto sentäs oli hyvä, ei varastanut.

Samoin - kumma kyllä - sekä tunnari että kaukot takapalkalla oikein. Tätä pidän kyllä suurena ihmeenä tämän päivän sekoilujen jälkeen.

Ilmeisesti Tupla teki ton treenin ihan liian suuren paineen alla, ehkä johtuen siitä ekasta kaukohässäkästä ja siitä, että mulla oli kaiken kaikkiaan aika kireä fiilis (enkä oikein tiedä edes mistä), kun aloitin treenata. Paine tuo sille kierroksia ihan hirveästi lisää ja unohtuu keskittyminen työntekoon. En tiedä, mutta näin luulen tänään tapahtuneen. Viisas kouluttaja toki osaisi heti nollata tilanteen, mutta minä en pystynyt. Alkaa sapettaa niin alkaa sapettaa. Ja kyllähän nämä koirat sen tiedostaa, vaikkei niihin käsiksi käydäkkään.

maanantai 13. syyskuuta 2010

Hullun hommaa - todella!

Kaatosateesta ja hirvikärpäsistä huolimatta Hannan ja Huin kanssa jälkipuuhiin. Voin kertoa, että tuon setin jälkeen drymax ei tosiaan ollut dry. Vanhat kunnon kumpparit sentäs pitivät. Meidän jäljet eivät ole enää mitään lastenleikkiä, joten hikikin tuli ihan hirvittävä ... ughh.. ja se märkien tavaroiden ja vaatteiden määrä... uggghhh.
Mutta, kaiken tämän kestän, jos jatkossakin on näin päteviä jälkikoiria!!

Ensin esineet, vähän ylipitkä ruutu, täysleveä. Tuplalle takalinjalle kolme esinettä, keskelle yksi, eteen yksi. Ei nähnyt vientejä. Ja huuuupss..vauhtia on ihan kotitarpeiksi, ihme kyllä, pystyi kohtuullisen hyvin nostamaan myös esineet. Ihan pätevä ja innokas pikku mies!

Sitten jälki. Hanna tallasi jälkeä vajaa 20 minsaa, kuusi ei-ihan-minikeppiä, jonkin verran yli tunnin vanha. Jana n. 10 m (??) ja sille lähetys ihan normaalista suunnasta. Tekipä hienon janan! Miksi ne sitten myöhemmessä vaiheessa kuitenkin alkaa ottaa sitä takajälkeä...??! Tupla jäljesti innokkaasti ja näyttää kyllä erittäin motivoituneelta ja keskittyneeltä. Kulmissa sen tulisi olla vielä tarkempi, varsinkin terävässä, joutuis taas tarkisteleen ja pyörähtelemään, että selvitti terävän. Kepit nousivat kakkosta lukuunottamatta kaikki. Kakkonen jäi tienylitys-pyörähdyksen vuoksi nostamatta, itse sen kyllä näin. Jälki oli veikkauksien mukaan vähän yli avoimen mittainen, kulmia ja pikkaisen maastonkin vaihtelua. Tupla oli kyllä ihan pätevä! Vauhdista voi jotain päätellä, kun ajettiin jälkeä tasan saman verran kuin Hanna oli tallannut. Tosin, meidän keppipalkkaus on nopea, annan yhden namin, kehun ja ihastelen keppiä ja yleensä siinä kohden Tupla jo singahtaa takaisin jäljelle, kun huomaa etten anna muutakuin namin. Tämä tuntuu sopivan Tuplalle. Viimeiseltä se saa aina myös pallon.

Olo oli kuin uitetulla koiralla. Mutta onnellinen :-D

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Tokoa koko päivä

Olin tänään Ikaalisissa kouluttamassa koko päivän. Tupla pääsi useamman kerran myös treenaamaan, mitähän siitä jäi mieleen..hmm.m.

Seuraaminen on nyt taas lelupalkkauksen voimin nostanut virettä, mutta vanhat ongelmat tulevat helpolla esille, eli pari kertaa huomautin painamisesta. Tämä liike pitäisi saada jotenkin balanssiin.. Yleisö ihmetteli, että miten olen saanut noin hienosti Tuplan takapään työstämään....noooh, tässä tapauksessa voisi vähän vähempikin riittää :-D.

Tupla teki myös kierroista stoppeja - hienosti, sekä kierrosta ruutuun meno - hienosti! Luoksetulo myös liikkeenomaisesti, sekin itseasiassa onnistui ihan hyvin. Ruutuun mentiin muutaman kerran päivän mittaan, kahteen eri ruutuun itseasiassa. Viimeisellä setillä meni taas takarajasta liiraten yli (stoppi myöhässä ja melkoinen vauhti sekä liukas nurtsi...), mutta uusinnalla pystyi sitten jo paremmin hallitsemaan itsensä.

Tunnari aamun setissä sekä viimeisessä setissä. Molemmissa toi oman, mutta nosteli muita tai muistaakseni ainakin yhtä kummassakin. Että tämä liike ei taida tulla kisoissa onnistumaan, tai sanotaanko, että täytyy käydä hirveä munkki, että pystyy haistelemaan rauhallisesti ja nostelematta muita. Pitää tämä viimeinen viikko nyt tehdä joka päivä ja paljon oman piilottelua.

Tehtiinköhän me vielä jotain muuta... Ainiin, hyppynouto, tässä ei mitään sen ihmeempää, tein metallilla. Ja kaukoja, jossa tunnari etujalkojen välissä ja teki kauempaa ihan hyvät vaihdot. Ilman tunnaria en kokeillutkaan.

lauantai 11. syyskuuta 2010

Bh

No, se on nyt sitten suoritettu! Koe oli Kangasalla, tuomarina Jani Heinilä. Me oltiin numerolla 8, joka tarkoitti viimeistä "paria" ja se suoritettiin kolmen kimpassa. Tupla eka paikalla oloon. Ei mitään ihmeellistä, vähän katseli suorittavaa koiraa, mutta tosi rennon näköisenä makoili. Meni maahan hyvin ja nousi ylös hyvin, ehkä vähän hmm...varasti sivulle? Sitten lepovuoro ja tämän jälkeen liikkeet. Kytkettynä seuraaminen ja vapaana seuraaminen olivat  erittän hyviä arvostelultaan. Kuulema saisi tehdä rauhallisemmin ettei näyttäisi niin levottomalta - älä :-p. Varsinkin kytkettynä oli kyllä kamalaa, välillä tuntui että nappasi remmiinkin, mutta ei nyt sentään. Vapaana seurasi jo aika kivasti, mutta se kontakti kyllä petti pieniksi hetkiksi useaan kertaan. Tässä on joku pielessä. Henkilöryhmät ihan moitteettomat. Liikkeestä istu erinomainen, sain hyvin itseni rytmitettyä ja käskyn oikein. Liikkeestä maahanmeno erittäin hyvä. Meni maahan vähän huonomminkin kuin normaalisti, teki sellaisen pienen ihmeellisen sivupomppasun, kun meni maihin. Luoksetuloon käytin uutta Tupla käskyä, ja se juoksi lähes jalkovälistä läpi. Siitä oli aika hankala siirtyä sivulle, kun se muutenkin on hankalaa, joten tästä loppusählingistä arvostelussa sitten mainittiin.

Kaupunkiosuudessa heti alusta alkaen huomasin ettei tässä mitään hätää ole. Tupla mennä pompotteli ja haisteli puskia eikä se kiinnittänyt sen paremmin lenkkeilijöihin kuin koiriinkaan huomiota. Ihan hyvä näin!

Kyllä oli taas hyvä nähdä, että ihan ihmeitä ei tarvi osata että pääsee bh-kokeesta läpi. Hohhoijaa mitä suorituksia osalla oli. No, aina ei voi olla kovin pätevä, ei koirat eikä ohjaajat. Onneksi mitään pahaa ei tässä bh-kokeessa sattunut kellekkään, se on aina hyvä homma!!

perjantai 10. syyskuuta 2010

Marian tokotreenit

Ensin paikalla olot, menivät ihan hyvin. Makuussa voisi kokeilla makkarahäiriötä, jos sillä saisi tuon lonkka-asennon pois. Toinen vaihtoehto on, että opettaisi alkujaankin ottamaan lonkka-asennon tai kolmas vaihtoehto että opettaa sen lonkka-asennon kokonaan pois. Muutoin hyvät molemmat paikalla olot.

Liikkeenä seuraamista. KOkeiltiin Tuplalla kainalopalkkausta, tuntui ihan kivalta. Saisi ehkä sitä paikkaa taaemmaksi, kun lelu tippuu palkaksi taas siihen selän päälle. Lisäksi tuo on aika vaivaton palkkaustapa multa. Katsotaan nyt, jostain syystä tämä kainalopalkkaus aiemmin otettiin meidän ohjelmasta pois, en muista miksi..

Otin myös hyppynoudon ja liikkeestä istumista, nämä hyvin. Kaukojumppaa myös. Lisäksi tunnari, joka tehtiin ison peilin eteen. Tupla-rehveli katsoi peiliä ja yritti kiertää sen taakse :-D, meni pasmat sekaisin, kävi aina välillä haistelemassa tunnareita ja taas oli kyräiltävä, että kuka siinä oikein peilistä häntä katselee :-D. Ja vääränhän se toi, heitin takaisin uusintakierrokselle, toi oikean ja täytyi vieläkin vähän kyräillä peiliä. Kokonaan uusiksi ja nyt toi ensimmäisellä oman. Kotipihassa ollaan tätä hinkattu, nyt taas oikeita.

torstai 9. syyskuuta 2010

Kaikki ei onnistu-treeni

Mutalassa tänään ennen tokokurssiani pikku treenit. Ensin seuraamista. Se kontakti nyt vaan pettää, tein taas käännöksiä ja rytminvaihdoksia, jotta joutuu tekemään töitä. Mutta muutoin kontaktin kanssa ongelmia. Pitäisi kait palkata taas nopeasti ja pelkistä lähdöistäkin, mutta sitten siinä tulee hetken päästä taas se vaara, että alkaa painaminen.. Voi kele tätä(kin) liikettä, kun on vaikea.

SItten istuminen. Ja kas, nyt tarjosi maahanmenoja. Sain kyllä korjattua paremmalla avulla ja sen jälkeen onnistui istuminenkin.

Sitten suora luoksetulo Tupla-käskyllä. Ei mitään erityistä.

Tämän jälkeen tehtiin tunnari, Kati liikkuroi. Ja per**&%%¤# taas teki olemattomasti töitä, muka haisteli ja napsas väärän. Uusinnalla oma, josta ei palkka. Koko liike uusiksi kolmasti ennenkuin teki paremmin töitä ja pystyi tuomaan oman. Hittolainen. Illalla vielä kotona liike hetsaten, laitoin hämyt ensin ja sitten heitin oman sekaan, toi väärän. Uusinnalla oma, mutta ei palkaa. Sitten koko liike uusiksi, heittelin kymmenen hämyäkin sinne pihdeillä ja sitten vielä oman perään. Nyt pystyi haistelemaan hyvin ja tuomaan oman.

Mutalassa tein vielä ruutua. Se nyt osui kohdilleen, mutta paikka on tosissaan nyt siellä oikeassa reunassa, edestä päin katsottuna.

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Kaikki onnistuu -treenit

Jaaha. Tänään oli sitten semmoinen päivä. Kaikki onnistuu päivä. No, kotipihassa kaikki on kovin helppoa. Tehtiin tunnari Jounin liikkuroimana -superhyvin! Tehtiin ruutua, ensin pallolle, sitten ilman - superhyvin! Tehtiin istumista, myös ilman apuja - superhyvin! Tehtiin luoksetulon stoppeja kiertämällä - hyvin! Tehtiin ohjattua, ensin helpotetusti kapulan ollessa lähes merkin tasolla, sitten syvällä - superhyvin! Lopuksi merkkiä - hyvin, meinasi taas jäädä vähän turhan kauaksi. Ja jotta ei ihan totuus unohtuisi niin seuraaminen oli vain hyvin :-)). Ja kaukoissa takapalkalla aika hyvin ;-).

Pellolla Viski ja Tupla juoksivat koko elämänsä innolla - Tupla leikitellen piti Viskin takanaan, lisäsi vähän kaasua ja Viski jäi kun nalli kalliolle, mutta taas oli NIIIIN hienoa katsoa, kun Viski juoksi! Juoksi oikein kunnolla!!

tiistai 7. syyskuuta 2010

Bh-treeniä

No oho, tulipa nopeasti treenattua, kun oli vain bh-treeniä. Melkein kuin ei olisi vielä edes treenit alkaneet, kun olivat jo loppu. Oltiin Satun ja Pontuksen kanssa, Tuplalle molemmat aivan uusia tuttavuuksia. Tupla aloitti paikalla ololla, tämä oikein rauhallinen ja hyvä.

Sitten otin seuraamista, oikeastaan tuntui nyt parin viime kerran kamalauuden jälkeen oikein hyvältä. Täyskäännöksessä taas jyräsin päälle, koska teki huonosti ja laiskasti, kummasti alkoi petrata.

Liikkeestä istuminen, ensin vähän hidas, toistojen jälkeen jo tosi napakat. Myös maahanmeno ja luoksetulo "kunnossa" :-).

Lopuksi pyysin Satun tekemään meille tunnarin. Hyvin meni - jee jee jee. Oli sellainen epämääräinen muodostelma, ehkä kahdeksan hämyä ja sitten oma aivan reunassa. Nyt pystyi haistelemaan rauhassa hämyt läpi ja nosti heti omansa. Tuonti sitä samaa kuin ennenkin :-).

maanantai 6. syyskuuta 2010

Sitä sun tätä

Ja niin oli treeni-ilta. Hannan kanssa tottisteltiin Mutalassa, samaan aikaan jälki vanhentui Tuplalle.

Tupla teki ensin hyppynoudon tokoesteellä, oikein hyvin. Sitten ruutua erinomaisesti - ensin pallolle, toinen ilman. Jee! Tämän jälkeen kaukoja reilun 10 m päässä, pallo takapalkkana. Ja voi ihme, sehän teki LÄHES oikein! Mulla oli oikein viivakin vedettynä, että näin tarkalleen mitä tapahtui. Seiso-istu jäi "takatyöntö" vajaaksi ja tässä pieni eteenpäin siirtyminen, mutta minun mielestäni Tuplalle oikein mallikasta tekemistä. Ihanniinkuin joku palanen olisi loksahtelemassa paikoilleen! Lopuksi vielä tunnari, hyyyyyyviiiiin! Tai no, tuli siinä sellainen selkeä virhe (joka ei nyt ole iso virhe :-D), että singahti kapuloille lujaa ja jatkoi matkaansa ohi kapuloiden :-O, palasi takaisin ja haisteli nätisti rivistön läpi, meni yhden kerran oman ohi, mutta palasi, nosti ja toi. Voi kuinka olin onnellinen :-D.

Sitten Tupla hetkeksi autoon ja sotasuunnitelma Huiskulle. Sitten Tupla takaisin kentälle Huin pariksi, ilmoittautuminen hyvin. Sen jälkeen seuraamista, parempaa kuin eilen, mutta kontakti edelleen pettää?! Tylsyys. Asenne oli nyt jo taas normaalimpi, mutta ei painanut, muutamassa kodhen koski ja täyskäännöksissä jyräsin tarkoituksella päälle, kun oli löysä. Parempi, paljon parempi kuin eilen. Tein paljon rytmin vaihtoja ja käännöksiä.
Liikkeestä istumista namiavuilla, eka vähän hidas, mutta sitten tuli jo kivan nopeita. Maahanmeno hyvä, samoin luoksetulo - varuiksi pieni käsiapu, kun tuli aikas lujan näköisesti...

Ja taas hetkeksi Tupla autoon, Huiskun vuoro tehdä tottista. Ja sitten Tupla takaisin kentälle, Vaun parina ilmo ja paikalla oloon. Vau teki bh-kaavion, Tupla oli hyvin lungisti paikalla olosta, ei mitään ongelmaa. Hyvä homma!

Sitten tottistelemasta suoraan jäljelle, joka oli vanhentunut jo lähes 2 tuntia - hyvä! Janalla säätöä, Tupla lähti koko ajan polku/kärrytietä pitkin jäljestämään ja pyörimään, otin sen pois ja ohjasin oikealle jäljelle lähettämällä suoraan jälkeä kohti ja poispäin polusta. Eka keppi hyvin nopeasti, reagoi ja nosti hyvin. Sitten noin 10 minsaa jäljestystä vaihtelevassa maastossa, ryteikköä, suon pläntti, kalliota ja heinikkoa. Jäljesti hyvin, paitsi taas terävän kulman meni pyöreäksi. Loppu jälki tuli samalle alueelle missä jana oli, Tupla ajautui jälleen pyörimään sille kärrypolulle ja ajoi sitä edes takaisin, seisoin paikoillaani ja se jossain kohden palasi oikealle omalle jäljelleen ja nosti toisen eli viimeisen kepin. Tuossa kärrypolulla oli takuulla joku likkunut, mutta silti vähän tylsää, että Tupla tosi herkästi vaihtaa jäljen toiseksi. Sille pitäisi harhajäljet opettaa vaikka ensi keväänä, jos ei enää tänä syksynä jaksa alkaa...

Tokottelut

Sunnuntai-iltana tokoteltiin Katin ja Heidin kanssa. Tupla aloitti seuraamisella, joka oli h-i-r-v-e-ä-t-ä. Kontakti oli ihan hukassa, seikkaili ja sähläsi. En oikein saanut mitään otetta koko liikkeeseen. Ilmeisesti "palkkaamattomuus/vähempi palkkaus" tässä liikkeessä ei ole se meidän juttu, koska näin huono se ei ole ollut koskaan. Sen lisäksi heti alkuun Tupla haukahti ja vingahti, josta sai kyllä selkeän palautteen. Treenien lopuksi otin vielä seuraamista uudelleen, ja Katin vinkistä tehdä rytmin muutoksia ja käännöksiä PALJON, alkoi koirakin herätä ja skarppaantua työn tekoon. Joten treenattava on tätäkin ja tehtävä koiralle selväksi, ettei voi vain haahuilla vaan tässäkin on tehtävä töitä.

Sitten luoksetulo. TAAS ekat stopit huonot=löysät. Toisilla petrasi. Nyt annoin selkeämmän palautteen, että teki huonosti.  Vauhti hyvä, en ottanut suoraa luoksetuloa ollenkaan. Treenien lopuksi vielä stopit kiertämällä, siinäkin stoppi oli ensin huono. Pitäisiköhän taas tehdä muutama suora pallon heitto, kun tuolle kerran niitä pystyy tekemään? Lisäksi ajattelin kokeilla maahanmenossa palkata lelulla - kokeeksi.

Sitten taidettiin tehdä ruutu. Tällä kertaa edes tämä onnistui. Ensin ilman palloa ruutuun ja stoppi - hyvin. Sitten pallolle ruutuun, tosin ei nähnyt palloa, mutta seistä tönötti sen päällä oikeassa kohden. Loppuun loppuosa, pysyi hyvin käskyjen ajan ja tuli sivullekin aika mukavasti. Ensi kerralla muistan palkata suoraan sivulle tulosta :-).

Noutoa. Taas yritti pikkuisen nostaa pyllyä ylös, sitä sitten hinkattiin. Tähän tarvin koko ajan apurin, että tiedän asennon ilman katsomatta. Nouto taisi itsessään olla ihan hyvä.

Tunnari. Sähläsi, nosteli mutta toi oikean. En uusinut. Illalla kotona toi väärän?! Uusinnan jälkeen onnistui, samoin aamulla.

Ja kaukoja. Nyt ei sitten enää pystynytkään liikkumaan pallo jalkovälissä. Kauan sitä iloa kestikin :-o. No, takapalkkanakin toimii (Vielä) ja sain parit vaihdot kauempaa onnistumaan! Pienen pientä valoa tunnelin päässä.

Lopuksi Kati vielä otti meidän parina vähän tottista ja Tupla makoili bh-paikalla oloa. Tämä nyt ihan hyvin, vaikka olikin ihan pakko kääntyä luoksetulossa katsomaan Tuplaa ettei vaan tule mitään sählinkiä, kun oltiin kovin lähekkäin. Mutta ei sillä ollut merkkiäkään sellaisesta.

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Hakutreenailut

Löytyipä jälleen kolonen kalenterista, että päästiin hakuileen. On tämä laji jäänyt ihan liian vähälle tämän kesän aikana, mutta ei vain pysty tekemään ihan kaikkea niin paljon kuin haluaisi.. Ne treenit noudattivat hyvin pitkälti tutuksi tullutta kaavaa. Tällä kertaa kuitenkin kuusi äijää, kaikille haamut ja suorat palkat järjestyksessä nami+pallot. Kaikkia haamuja ei Tupla takuulla nähnyt, mutta lähetin silti. Kaksi pistoa muistuttivat enemmän konsonantti s- ja z-versioita, mutta yhtäkaikki maalimiehet kyllä löytyivät. Ison kiven päällä maannutta äijää joutui kovasti paikallistamaan, mutta löytyihän sekin. Ja kovin oli kivaa Tuplalla! Minulla ei ehkä ihan yhtä kivaa, makasin nimittäin muurahaispesässä, kunnes tajusin tapahtuneen... se olikin sitten jo myöhäistä ja pää oli täynnä muurahaisia ja se polte melkoinen! Lisäksi päästä tuli kaiveltua hirvikärpäsiä..

lauantai 4. syyskuuta 2010

Pihatokottelua

Aamulla ja illalla pihatokottelut.. Tuplan seuraaminen on nyt taas toooodella eläväistä. Suorastaan kamalaa, heiluu ja vatkaa taas niin maan perusteellisesti. Kyllä huomaa, että tämä liike on nyt jäänyt vähälle treeneissä..

Stoppeja puun kierrolla, näissä pysähtyy hyvin. Illemmalla luoksetuloon stopit, pystyi nytkin pysähtymään. Loppuosaa pallolle, vaikka vähän ajattelin sitä namia, mutta kyllähän toi nyt lelulla pelaa paremmin. Katsotaan, josko ei alkaisi kytsiä lopussa palloa.

Kaukoja, läheltä ilman palloa jalkovälissä, kaukaa pallon kanssa. Ei mene ihan niinkuin haluaisin, mutta pystyy kyllä tekemään lähes oikein. Vaarana on kyllä vielä se, että kun sitä palloa ei ole, alkaa säveltää ja sählätä ja tulee eteenpäin. Jotenkin tossa pitäisi vähän enemmän saada sellaista oikeaa asennetta, ikäänkuin totisempaa tekemistä eikä vain hillun-tässä-johonkin meininkiä.

Tunnari itse tehtynä oikein.

Ruutua tänään hyvin. Löysi paikan ilman palloakin! Jes. Loppuosa myös aika kivasti, käytin nyt seuraa käskyä.

Metallinoutoa, hyvin pysyi perusasennossa ja nouto siisti. Samoin hyppynouto metallilla.

perjantai 3. syyskuuta 2010

Tokot Marian kurssilla

Tupla puuhasteli oman vuoron lomassa tunnarin - huipusti, tosin itse vein kapulat. Hyppynouto hyvin. Liikkeestä istumista hyvin - avuilla. Lisäksi se oli paikalla mammimmassa vaihtelevasti, täytyi pari kertaa napauttaa ihan kunnolla, kun meinasi mennä Hugon kanssa samaan ruutuun ... mrr..

Päivän ohjelmassa oli ruutu. Se ei suju. Paikka on hukassa. Tehtiin pallolla, luonnollisesti hyvin. Kaksi kertaa tämä, sitten näyttöruutu. Nyt jäi etsimään palloa, mitä ei ole sitten ehkä koskaan (??)  ennen tehnyt. Tämän jälkeen uudelleen tyhjään, oli parempi, jäi oikeaan reunaan, mutta reilusti kuitenkin keskelle ruutua. Vielä pari paikkahakua läheltä, nämä myös sisässä, keskellä mutta oikeassa reunassa. Mitä ihmettä? Mikä tämä oikea reuna nyt on? Kääntyy toki sille puolelle, joten luonnollista, että on oikealla. Mutta silti. No, Mari ehdotti, että palkkaisin silti ja heittäisin pallon reilusti vasuriin. Ihan kokeilemisen arvoinen. Joka tapauksessa nyt on tehtävä vähän linjavetoa ja mietittävä, että jos meinaan parin viikon päästä kokeilla voittajaluokkaa, on lähes pakko (?) hyväksyä nyt oikeassa reunassa olevat ruudut. Muutoin jää hyväksynnät tosi vähiin... En tiedä. Jotain tälle on tapahtunut, en oikein tiedä mitä. Toistoja ja toistoja, mielellään onnistumisia.

Toisena liikkeenä luoksetulo. Tehtiin molemmat pysäytykset, palkkasin kummastakin, mutta kummassakin eka yritys oli löysä. Toisella sain aikaan molemmissa hyvät stopit. ÄRsyttävää löysäilyä noissa ekoissa. Pitäisi antaa selkeämpi palaute heti, kun olen tyytymätön. Nyt olin vähän löysä itsekin ja vain totesin, että otetaan uusiksi, olisi voinut selkeämmin kertoa, että olipa huono koira. Stopin käsimerkki on voimakas, kuten kisoissakin oli, siihen pitäisi nyt itse kiinnittää huomiota.

Mutalassa

Eilen vedin tokokurssia Mutalassa, sitä ennen ja jälkeen pikku treenit. Olennaiset tässä:

Aloitettiin tunnarilla, kisamaisesti ja onnistui erinomaisesti!!! Tuontihan nyt on surkea, mutta en jaksa tästä mainita erikseen joka kerta.

Ruutu ei sitten taas oikein onnistunut, tai jos annan tiukan pysähdyskäskyn niin saan sen kyllä ruutuun (tai ainakin luulen..), mutta ilman käskyä se on nyt päättänyt, että paikka on takana. Piste. Tätä sitten taas hinkattiin pallolla ja ilman, paikka hakuja ja kauempaa. Alkoi löytyä, mutta ei ole missään nimessä niin varma kuin tässä joskus oli.

Metallihyppy hyvin. Kaukot pallo jalkojen välissä hyvin, ilman en edes kokeillut. Liikkeestä istumista avuilla hyvin. Seuraaminen lahoaa.. sitä on otettu aika vähän ja nyt on taas melko into piukeana. Myös molemmat stopit kiertojen kautta, vallan mainiosti! Sopivissa väleissä Tupla oli paikalla oloissa muiden tehdessä mitä milloinkin.

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

tokotokotoko

JEp, sitä samaa. Tänään Hanna-Marin ja Katin seurassa. Yksilöliikkeet menivät jotenkin tässä järjestyksessä, että ensin perussivullesiirtymis-settiä. Namilla. On se vaikeaa.

Sitten luoksetulo, harjoiteltiin sitä paikalla pysymistä. Hämykäskyjä, suun avaamista ja olan kohautteluja. Kati antoi merkin, kun pysyi rauhassa ja sain kutsua. Suora luoksetulo ja vapautus lennossa. Lisäksi yhdet puun kierron stopit, molemmat tosi hyvät!

Sen jälkeen taisin tehdä liikkeestä istumista, pelkästään isoilla avuilla namilla. Pitää kait alkaa tehdä ilman apujakin. Vai tarviiko?

Ruutu. Taas mentiin takaa yli että soi. Uusinnat jo parempia, mutta paikka edestä katsottuna oikeassa reunassa. Hmm...ehkä mä otan nyt kuurina suoria lelulle menoja, niitä ei ole tehty aikoihin. Saisi vähän vauhtia :-DD. No ei, mutta saisi suoria sisään menoja ja lelu vaikka ihan keskellä ruutua. Loppuosaa treenattiin vain ruudussa paikallaan pysymistä, tämä ihan hyvin ja kävin vapauttamassa.

Sitten se tunnari. Ihme tuuri kävi, nyt toi Tupla oikean. Tunnari oli kisamainen, en kyllä muista oliko jono vai ympyrä!? No, ei sillä väliä. Tuonti tosi vaikea, kuten nykyään aina, puree ja on hidas. Mutta saa nyt olla. Keskitytään siihen sitten ehkä joskus.

Loppuun kaket. Ensin tunnarikapula etujalkojen väliin. Nousee teknisesti oikeammin edelleen, maahan ei kyllä pysty menemään, kun kapula on jalkovälissä. Olen ollut taas kerran huolimaton, koska nyt teki väärin istu-seiso vaihdot, liikkui ONNEKSI taakse, mutta ei saisi oikeasti liikuttaa takajalkoja yhtään. V**u nämä ei valmistu ikinä. Nyt tuo lelu/kapula auttaa tekemään oikeammat vaihdot, ilman kauempaa ei tule mitään oikeaa. PItäisi malttaa omakin mieli ja todeta, että valitsemani tekniikka ON vaikea, koira on vielä pirskatin nuori ja tekniikka vaikeaa ihan fyysisestikin. Ei saisi menettää malttia, mutta kun ärsyttää kun ei voi osata. No, onneksi nyt menetin malttini vain ihan vähän, tuskin Tupla edes huomasi :-O.

Lopputreeneissä vein vielä Tuplan pk-paikallaoloon juoksuisen Tosin treenatessa. Tupla kääntyi sopivasti kentälle päin, että näki paremmin Tosin tekemiset...... Nousi ruudun aikana istumaan, mutta oli aika nolona, kun ärähdin ja painui takaisin maihin. Loppuajan pysyi ihan ok, mutta näitä pitäisi nyt ottaa useampia ennen mahdollista bh-koetta.

Kiitos jälleen tokoillan seurasta!