lauantai 5. toukokuuta 2012

Olihan pk-kisakauden avaus!

Pitkään pohdin lähdenkö pk-tapahtuman jälkikokeeseen, päätin kuitenkin lähteä. Mitäs sanois.. olihan koe :-).

Ensinnäkin koe aloitettiin tunnin myöhässä, tuomari oli vähän eksyksissä tai jotain. No, jäljet ei oikeasti vanhene kolmessakaan tunnissa pilalle, sää oli otollinen jne. Mutta kyllähän ainakin osaa kilpailijoista tilanne aika paljon kiukutti, suurin osa meistä otti homman rauhallisesti. Me arvottiin lopulta sitten maasto nro 4/8. Jälki oli aika haasteita täynnä, jana vähän hakkuuaukea-tyylinen, pohjana kiva metsätie. Tosi hyvin Tupla janan tekikin - täydet. Jana lähti vasempaan. Alkujäljestyksessä Tupla poukkoili aprikoiden kumpaa puolta kiertää kaatuneet puut, kannot ja kivet. Olin vähän huolissani, mutta aika nopeasti poukkoilu rauhoittui, mutta n. 100 m kohdalle oli jäänyt eka keppi :-(. Me nostettiin ENSIMMÄINEN keppi vasta 1,3 KILSAN jäljestyksen jälkeen. Voitte uskoa, että oli vähän usko koetuksella, vaikka koko ajan mulla oli aivan selkeä tunne, että Tupla jäljestää ihan koko ajan eikä ole missään kohden hukannut jälkeä. Riistan sontaa ja jälkiä oli todella paljon, ajattelin, että ei nosta tästä syystä keppejä. Mutta eipä mitä, 1,3 kohdalla nousi keppi ja sen jälkeen niitä alkoikin nousta.... Lopulta 2,2 kilsaa näytti mittari ja kutoskeppikin nousi. Hups - kylläpä ajettiin jälkeä. Olin todella tyytyväinen jäljestykseen, edes se eka keppi ei harmittanut niin paljon. Heidillä oli myös mittari näyttäytynyt reilua kahden kilsan ylitystä matkassa.

Ainiin, janasta piti sanoa, että sekin oli vähän eksoottinen kokemus - joskaan ei vaikuttanut meidän suoritukseen mitenkään. Mutta jälkikilpailijat numeroilla 3,4 ja 5 käveltiin kolmen kimpassa + ratamestari + tuomari n. 10-15 minsaa metsätietä eteenpäin ja siinä sitten jäätiin kukin omille janoille odottamaan! Enpä ole tullut ajatelleeksi, että noinkin voi tehdä. Aina on autot janojen lähettyvillä.

Sitten esineisiin, helpohkon näköinen ruutu, vähän kaatunutta puuta, muuten ihan hyvä näkyvyys ja pohja. Eka esine oikea etukulma heti ylös. Toinen vasen takakulma melkein heti ylös. Sitten Tupla kiersi ruudun kokonaan ympäri ja jumahti vasempaan etunurkkaan. Tarkisti kaatuneen puun ympärillä, sisällä, vieressä, kiersi ison kiven ympäri, välillä ruudusta ulos ja taas samaa rundia. Olin AIVAN varma, että siellä oli esine, ei käynyt edes mielessä, että huutaisin koiran pois. No, ei ollut esinettä enkä tiennyt mitä tarkensi. Kolmas esine jäi keskelle ruutua, meille vielä täysin tarkistamattomaan alueeseen :-(. Ei olisi oikein ollut mitään tehtävissä toisin, kun en tiennyt tosiaankaan esineiden paikkoja. Tästä 19 pinnaa.

Sitten Tuomarinkartanolle tuhatta ja sataa. Aikataulua oltiin saatu jo kiinni, mutta puoli tuntia myöhässä aloitettiin tottikset. Me ekassa parissa ja paikka makuuseen. Tupla oli kääntynyt kentälle päin, ei paljon, mutta oli kääntynyt. Kuitenkin erinomainen. Seuruu ei ollut kovin paha, mutta ei mitenkään erityisen hyvä. Kontakti tippui pari kertaa ja koski jalkaan, mutta ei ollut "kietoutuneena". Henkilöryhmässä myös nuuskasi yhden jalkaa! Liikkeestä istu, hyvä maahanmeno :-(((. Liikeestä maihin oli nopea ja luoksetulo tooosi vauhdikas, pakko oli vähän suhista ettei tullut päin. Siirtyi sivulle hyvin. Seiso oli tuomarin mielestä napakka (en tiedä oikeasti), luokse lujaa, mutta vähän törmäs + vino. Viereen hyvin. Tasamaa nouto ihan vauhdikas ja hyvä ote, mutta ote oli NIIIN hyvä ettei irrottanut :-O. Toisella käskyllä onneksi... Hyppynoudon meno ilmava, mutta takaisin tullessa kosketti - dääääm ... Luovutti ekalla käskyllä. A-esteen heitto lähti oikealta tosi reilusti vinoon, ja Tupla kiersi mennessä esteen!!! Hitto!! Onneksi tuli takaisin esteen yli, irrottikin hyvin. Eteenmeno vauhdikas, maahan "pikku" viiveellä, mutta onneksi meni kuitenkin ihan alas asti. Pisteet 85. Harmitti noi kaksi selkeää isoa virhettä. Että onhan tässäkin tehtävää.

Mutta anyway - koulutustunnus oli tärkeä nyt saada sm-kisoja silmällä pitäen! VIrheitä tuli, mutta tästä jatketaan. Onnea Hannalle ja KÄYTTÖVALIO Veikalle sekä Heidille ja siskolikka Fanille ykkösestä!! Hyvä Veikka ja sisko :-D. Kiitos kaikille seurasta, oli kaikesta huolimatta mukava fiilis koko päivän!!!
Niin ja tuomareina maastossa Vesse Häkkinen ja tottiksessa Ilkka Hormila. Ilkalla en ollut aiemmin ollutkaan ja vaikutti yllättäenkin aika lepsulta/leppoiselta tuomarilta, tai oletin, että olisi ollut tiukempi.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi janalle menohan oli hyvää harjoitusta a´la NOM-kisat Tanska:-)

Onnea koularista!

t.Tarja

Hanna kirjoitti...

Huippuaaaaaaaaaa! Hurjan paljon ONNEA vielä tätäkin kautta!!!

Hetan ja Hiskin huseeraukset kirjoitti...

Onnittelut! Hyvä avaus!
T.
Kaarina ja Hoot