maanantai 12. heinäkuuta 2010

Aistia ja muuta

Sosiaalinen media on tietysti jo ilmoittanut monelle, että Aistin magneettikuvissa on käyty ja Viskistä ei löytynyt kuvista mitään vakavaa! Luojalle kiitos. Oikeasti. NEurologi oli sitä mieltä, että ikä ja elämäntyyli ovat tuoneet kuitenkin rappeumaa ja kulumaa sen verran, että nyt olisi syytä heittää ns. hanskat naulaan ja ryhtyä eläkeläisvaariksi - pirteäksi ja hyväkuntoiseksi sellaiseksi. Esim. pyörälenkkeilyt tai rajut mäkikävelyt sekä hypyt on syytä lopettaa, mutta kaikkinainen muu liikunta on ihan tervetullutta. Varsinkin kaikki sellainen mitä Viski voi tehdä vapaasti omasta halustaan. Eli sinällään tilanne on erinomaisen hyvä, kun vielä Vantaalle ajaessani meinasin ihan panikoida, että Viski on vähintäänkin kuolemassa! Neurologi sanoi Viskistä ennen kuvia, että siitä ei löydy mitään vakavaa. Hän on kuulema nähnyt paljon koiria, jotka ovat vakavasti selkä(tmv)sairaita ja ne eivät käyttäydy kuten Viski käyttäytyi. No niin tai näin, olo on helpottunut vaikka tietysti samalla haikea. Ehkä kisauran loppuminen on helpompi käsitellä, kun on Tupla olemassa ja ikäänkuin orastava kisaura näkyvissä sen kanssa. Ja toisaalta, Viskin oireilu on saanut tyhmemmänkin ymmärtämään, että ei tuollaisessa kunnossa olevalta koiralta voi vaatia kisasuorituksia. Kaikki nämä yhdessä ilmeisesti vaikuttavat siihen, että kisauran loppuminen tuntuu tällä hetkellä hyvin mitättömältä asialta. Pääasia on, että Viski on siinä kunnossa, että elämä ilman jatkuvia kipulääkkeitä tai jonkin leikkauksen harkitsemista saa jatkua! Onhan sekin jo jotain!

Sen verran piti vielä reissusta lisätä, että Juha Kallion tekemät aiemmat diagnoosit ovat siis pitäneet kaiken tiedon valossa edelleen kutinsa. Polven osaltahan hän sanoi jo keväällä, että ei ole ongelmia. Spondyloosasta hän sanoi, että kuvien perusteella ei ole edennyt eikä ole siihen suuntaan, että jäisi hermo puristuksiin. Tämäkin tuli nyt magneettikuvissa todettua. Taidamme jatkossakin (toivottavasti EI tarvetta) pysyä Juhan hoidokkeina, kun siihen tarve vaatii :-).

Aistin reissulla Tupla pääsi veli-Ässän ja Ninan kanssa treenaamaan. Käytiin upealla Malmin kartanon nurtsilla, auringon palvojien ja frisbeen heittelejöiden seassa. Tupla aloitti seuraamisella. Välillä taas eläytyi turhan paljon mun liikkumiseen ja vatkasi päätä mun reittä vasten. Hmm.. miksi tämä on tullut takaisin, olenko taas tanssinut lambadaa?? Täytyy skarpata. Seuraamisissa eka oikealle käännös oli multa tosi tökerö, niinpä Tupla ehti istua alas... Joudan kyllä apukouluun näiden käännösten kanssa! Toisessa käännöksessä pieni kontaktin tippuminen - hmm.. mitähän siinä oikein sitten tapahtui? Käännöksiä täytyy siis treenata erikseen.

Sitten liikkeestä maahanmeno, ei reagointia käskytykseen ja hyvä maahanmeno.

Seisominen myös käskytyksin, ei reagointia. Palkkasin suoraan käskyn kanssa yhtäaikaa pallolla ja heitin Tuplaa suoraan kylkeen... ehhh.. Ei ihan tarkoituksen mukaista, mutta käyhän tämä näinkin...

Tämän jälkeen merkki + ruutu. Nina vei ruutuun salaa pallon, vaan taisi Tupla nähdä, koska merkki käskyllä lähti ruutuun :-o. Uusinnan tein varman päälle ja tein näyttömerkin - se onnistui hyvin. Sen jälkeen pari ruutuun menoa suoraan pallolle, nämä ihan hyvin. Ja lopuksi yksi paikanhaku vähän lähempää ja tämäkin onnistui tosi hyvin. Kiva kiva! Juteltiin tuosta ruudusta Ninan kanssa ja vahvistusta tuli siitä, että sitä paikkaa vaan täytyy jaksaa vahvistaa ja vielä myös niin, että Tupla osaisi itse hakeutua oikealle paikalle. Kyllä tämä vielä joskus onnistuu "aina" !

Paikallaoloa en sitten halunnutkaan enää tänään tehdä. Oli niin järkyttävän kuuma ja pääkin vähän sekaisin, kun Viski jäi sinne Aistiin ja minä singahdin treenaamaan... No, lenkillä ehdittiin vielä käydä, kunnes soittivatkin kesken uintiajatusten ja me singahdettiin takaisin Aistiin. Kiitos Ninalle, että pääsit meidän kanssa treenaan! Siinähän se aika kului mukavasti.

Illalla Tumppu kävi uintiharjoituksissa. Hassun näköisesti ui. Kauhoo (ei ihan pystyasennossa) kauhealla kiireellä jonnekin, kun vain tietäisi minne. Nyt jo hyppäsi veteen laiturin reunalta, joten taitaa siitä vesipeto vielä syntyä!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huojentavaa kuulla ettei Viskillä kuitenkaan mitään vakavaa. Tsemppiä teille! Palaan treeneihin yksärillä:-)

t.Tarja

katri kirjoitti...

Voi miten hyviä uutisia! On varmasti haikeaa laittaa treeni- ja kisakaveri eläkkeelle (Emmin kanssa sama edessä luultavasti aika piakkoin), mutta kuten sanoit, tärkeintä on, että Viskillä ei ole mitään vakavaa hätänä. Ja se, että on jo uutta sukupolvea astumassa Viskin saappaisiin, kyllähän sekin auttaa.

Eläkelläiskoirallekin löytyy järkevää ja tärkeää tekemistä, esim. hakuradan tallausta, häiriökoirana tottistelua ym.

Hiippari kirjoitti...

Ihanaa tosiaan, ettei mitään vakavaa löytynyt! Tiedän, että on haikeeta laittaa koira eläkkeelle, kun olen itse just hiljattain joutunut saman tosiasian eteen. Mutta kuten Katri sanoo, kaikenlaista mielekästä tekemistä löytyy varhaiseläkeläisellekin. Ja onneksi sulla on toi Tupla!

Susan Miiro kirjoitti...

Todella mukava kuulla, että mitään vakavaa ei löytynyt ja Viski saa nauttia eläkepäivistä ilman jatkuvaa lääkitystä tai leikkausta.
Mukavalta näyttää kuulostavan Tuplan ja sun reenit. Tsemppiä joukkue kisaan! Sinne kuravataan mekin Ruut'n kanssa =)

JenniL kirjoitti...

Kävin pitkästä aikaa katsastamassa teidän reenailuja. Ikävä kuulla Viskin kisauran lopetuksesta, mutta onneksi koira saa lopettaa kuitenkin vielä hyväkuntoisena ja saa siten hyvän vanhuuden! Tiedän tunteesi hyvin, kun jouduin juuri talvella lopettamaan Papun agilityn...

Tsemppiä ja menestystä SM:iin!

-jenni