lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kisanomainen treeni - eikun sehän olikin kisa!

NPKH tarvitsi seuraotteluun avoimen (äh, se on KAKKOSLUOKKA, ei avoin :-)) luokan edustajan, joten suostuin sitten ottamaan "ylimääräisen" kakkosluokan kokeen, että seuraotteluun lähtee täysi miehistö Nokialtakin. Ensinnäkin päivä oli törkeän pitkä, mutta fiilis kisapaikalla oli just sitä mitä seuraottelussa pitääkin olla! Todella hyväntuulen kisat, vaikka tuloksia tuli todella vähän ja säätila vaihteli kammottavasta kaatosateesta helteiseen auringonpaisteeseen. Kaikkiaan vain neljä koularia, näistä onneksi edes kaksi ykköstulosta (onnea Sari ja Heidi, bc.t jyrää..)!

Kiitos jälleen kerran auttaneille Seppo-vahdeille (vauva sai uuden nimen...) Outille ja Satulle!!!!

Ensin jälki aamutuimaan. Ja kun kuulin missä meidän jälki oli, vedin jo ranteet auki. Se samainen metsä Porintien varressa, johon Hannan kanssa EI enää ikinä mennä. Siellä on tänä vuonna tullut vain epäonnistumisia. Lisäksi vettä satoi kaatamalla, mikä EI ole Tuplan vahvuus. Lisäksi vielä jäljentekijä pahoitteli ja sanoi, että meidän jäljen puolella on sitten autollinen thaimaalaisia marjastajia. Jep jep. Lähde siinä sitten hyvillä mielin jäljelle... Onneksi edes vesisade lakkasi.

Jana oli hyvä, siitä täydet. Kolmos kepille asti Tupla teki tosi hienoa työtä (siis paremiin kuin treeneissä tuolla alueella kertaakaan tänä vuonna :-D), ja vielä jonkin aikaa kolmosen jälkeenkin ajoi rauhallisesti ja hyvin. Sitten rupes siksakkaamaan, pyörimään, hyörimään ja ihan hirveätä säätöä. Sitten tupsahdettiin ihmispaskakasalle + vessapapereille.. onneksi Tupla ei syönyt eikä pyörinyt, jatkoi siksakkaamista. Aikamme Tupla siksakkaili ja pyöri ja sitten se taas selkeästi muutti tyylinsä jäljestykseksi ja tultiin melko nopeasti kutoskepille. Pääsin palkkaamaan sitkeydestä ja yrittämisestä, vaikka siksakkaaminen kävikin ihan himpun hermoille...
Samoin askelin metsästä tulikin yksi thaikielinen marjastaja ja autolastillinen seuraavia saapui myös jälkipaikalle... No, tämä on tätä. Lajin luonne on tämä ja harhajälkiä on treenattu, mutta ei ihan tuon verran. Sinne siksakkailuun jäi siis sekä 4. ja 5. kepit. Ei voi mitään. Joskin tällä kertaa en ollut pettynyt enkä "vihainen" koiralle, se ei yksinkertaisesti kyllä pystynyt nyt syystä tai toisesta jäljestämään tuota yhtä kohtaa.

Esineruutua odoteltiin "sata vuotta". Välillä satoi kaatamalla, välillä vähän vähemmän. Esineet nousi kahdella pistolla nopeasti, oikein hyvä suoritus! Tuomari otti pisteen, kun mä tönäisin koiraa polvella. Hmm... niin varmasti teinkin, täytyy oikeasti olla tarkkana, ettei tuollasta tee, koska se on ihan turhaa ja aika paljon tiedostamatonta minulta.

Tottis kolmen kimpassa. Niin, sanotaanko että viisas kasvattajamme Pekka on joskus sanonut, että kilpailijoilla on nykyään paljon kriittisempi katsantokanta omiin suorituksiin kuin tuomarilla ja niin oli meillä nytkin. Jani Heinilä antoi 98 pistettä, vähensi liikkeestä istumisesta, liikkeestä seisomisesta ja eteenmenon valmistelevasta osuudesta. Mutta käydäänpä läpi suoritus omin silmin... Tupla ensin paikalla oloon. Lonkka-asennossa lötkötteli oikein rauhallisena! Tämä oli nyt hyvä. Muutama katsojakin varmisti, ettei ollut mihinkään liikkunut, toki katseli kentälle, mutta ei kääntynyt kentälle päin! Sitten tauon jälkeen yksilösuorituksiin. Seuraamisessa painoi aika tavalla ja napsi taas nilkkoja... hyvää oli käännökset, joissa oli nyt voimaa (ja sen jälkeen voimaa purra nilkkoja...). Liikkeestä istuminen tuntui kummalta, joten tein pienen varmistuksen (tavallista poikkeavan) ja Jani ihan oikein huomautti siitä, mutta sanoin "koira oli jo istumassa kun ohjaajan piti vielä säätää". Maahanmenossa tippui todella kuin kivi, ja koska painoi seuraamisessa, olin melkein runnoa koiran alleni, onneksi sain väistettyä jalallani!! Seisomisessa oli reagoinut heti käskyyn, mutta sen jälkeen oli tehnyt kaksi korjaussiirtoa..perhana, tää on tullut ennenkin! Noudot tuntuivat tosi hyviltä, vauhdikkaat ja siistit! Hyppynoudossa olin tuntevinani pienen vastuksen irrotuksessa, a-noudossa annoin kovemman irti-käskyn. Eteenmenossa tosiaan valmistelevassa oli jo tasan tarkkaan lähdössä eteen... Itse eteenmenon lähti hyvin ja lujaa, mutta jotenkin tuntui siltä, että Janin käskystä oli tekemässä jo maahanmenoa? Tämä jäi jotenkin vähän kummalliseksi, eli en ihan kyllä tiedä mitä tai miten tämä tapahtui. Lisäksi se kyllä pystyy menemään maahan nopeamminkin.
 
Mutta joo, tottis oli "ihan ok" :-). Siinä oli paljon hyvää tekemistä ja sellaista, joka näyttää jo valmiilta. Myös kaikki sivulle tulot tänään onnistuivat oikein! Noutoihin olin myös erinomaisen tyytyväinen. Toi seuraaminen ei tosiaan ole ok, mutta pk-tuomareille se nyt toistaiseksi tuntuu onneksi kelpaavan - joskaan ei tarkoita sitä että asia olisi kunnossa!!! Sitä vaan pitäisi saada erityisesti tuolla pk-kentällä paremmaksi.

Ja tässä vielä Elina Nopparin ottamia kuvia, seuraamisen tuska näkyy näissä otoksissa erinomaisesti, ja jottei menisi ihan synkistelyksi niin loppuun pari noutokuvaa :-)....






6 kommenttia:

Hiippari kirjoitti...

Huh, mitkä tottispisteet :)))

Heidi kirjoitti...

Pia ja Tupla on niin taitavia :-)

Hanna kirjoitti...

Kaarina - meillä on Pian kanssa sopimus että se joka tekee tottiksen alle 95 pisteen saa kärsiä rangaistuksen ;)
Hih, no leikkimielinenhän se toki on - mutta kovin me se tosissaan otetaan ;)

PiaP kirjoitti...

Porkkana on vaihdettu keppiin! Tosi "leikkimielistähän" tämä meillä on.... :-D

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon!

Mä haluisin kyllä nähdä, miltä näyttää toi nilkkoihin nappailu:-)

t.Tarja

PiaP kirjoitti...

Harmi ettei ole videolla pk-kisasuoritusta. Treeneissäkin sitä nilkkoihin napsimista kyllä näkyy - täytys saada videomateriaalia siis tästä ihanuudesta :-O