torstai 5. toukokuuta 2011

Aamupäivän metsäilyt

Meillä on kohta Hannan kanssa koirat ylikunnossa, jos tätä menoa jatketaan näitä aamupäiviä :-o. Ohjaaja sen sijaan EI ole ylikunnossa - ainakaan täällä päässä, Hanna ehkä, kun juoksee munkin edestä :-D.

Eli esineet ja pieni janatreeni vuorossa aamusta.. Illalla tokotreenit, jos vaan jaksaa ja pystyy lähtemään.

Tuplan esineruutu on sinälläään kyllä nyt äärimmäisen vauhdikas ja se on hyvin motivoitunut oikeasti löytämään esineet, ei vain juoksemaan... Mutta.. no, lähetykset taas niin, että ristikkäin lähetyskulmasta nähden takakulmaan nousi eka esine :-O. Olisin voinut pysäyttää sen heti enkä päästää suoraan ristiin juoksemaan, mutta äh.. en tiedä. Lisäksi takakulmasta tullessaan oli vaihtaa esineen, mutta sain sen nyt karjaisulla estettyä, jolloin tiputti myös oikean esineensä, mutta lähti sitten uudelleen sitä kyllä etsimään ja toi. Tänään pystyi jälleen etuesineenkin nostamaan hienosti. Noiden vaihtojen kanssa täytyy nyt olla tarkkana, sitä ei saa tehdä. Varsinkin tollainen "ristiin juokseminen" oikein tietysti vielä vahvistaa riskiä siihen, että esineen vaihto on mahdollinen..

Sitten "jälki". Jana oli nyt syvä, ei ehkä ihan 50 m, mutta kuitenkin. LÄhtö oikealle ja jälki vanhentui karvan yli tunnin. Jana olikin oikein mallikas. Samoin itseasiassa koko pieni jälki, ei haittaisi vaikka vauhtia olisi inasen vähemmän, mutta nyt nosti hyvin kaikki kolme keppiäkin ja kulmankin malttoi ajaa oikein hyvin. Yhdessä kohden nousi nenä ylös jäljeltä ja yritti lisätä vähän vauhtia vielä lisää, samassa kohden oli selkeästi riistan jälkiä. Korjasi kyllä ihan itse tilanteen.

Varsinaisesti tuollaiset lyhyet "motivointi"jäljet eivät ole nyt Tuplalle sitä parasta treeniä, mutta parempi tuokin kuin ei mitään. Tuossa vauhdissa liinan perässä roikkuminen ei tosiaan ole herkkua, joten ihan riittämiin oli tuossa parin sadankin jäljessä :-). Ja tulipahan nyt ainakin jana- ja keppitreeniä! Kyllä sitä odottaa jo ihan aikuisten oikeasti, että pystyy kävelemään kunnolla metsässäkin!

Ei kommentteja: