lauantai 16. huhtikuuta 2011

Riitan opeissa

Takutit olivat kutsuneet Riitan ja Pekan kouluttamaan ja Tumppu tietysti tunki itsensä mukaan treeneihin. Saatiin vielä järkättyä niin kivasti, että koko päivän sijasta me saatiin tehdä aamupäivällä kaksi kierrosta, joten pääsin sitten puolen päivän keikan jälkeen vähän lepuuttamaan. Mutta ihan hyvin kyllä jaksoin ja hyvät treenit saatiin aikaan!

Ensin Tupla teki luoksetuloa. Siinä sekä stoppia paremmaksi että maahanmenoa. Ja ennakointiakin on ollut ilmassa viime aikoina, mutta nyt sitä ei kovin pahana näkynyt eikä Riitta puuttunut siihen nyt sen enempää. Tehtiin kierrosta ja liikkeenomaisesti. Stoppeihin Riitta ehdotti, että appari olisikin välillä koiran takana heittämässä palloa eikä aina edessä niinkuin nyt on ollut. Tätäkin testattiin ja jatkan kyllä treeneissä! Ekassa setissä, kisamaisessa, mä myös annoin paljon vaisumman stoppen-käskyn kuin kierroissa ja tälläkin oli ihan selvä vaikutus, joten tarkkana pitäisi itsekin olla... Maahanmenoon Riitalta ehdotus myös takana olevan ohjaajan käyttö. Testattiin ja jatkan sitäkin :-). Tässä siis appari on enemmän takapalkan tyylisesti, ja mieluusti joku vetolelu ei siis heitettävä, kuten stopissa. Testaillaan lisää!

Tästä olikin hyvä siirtyä kieli vyön alla (miten Tuplalla tuleekin noin pitkä kieli treenatessa...) suoraan tunnariin. Kisamainen ja ohjaajaakin vähän jännitti. Mutta itseasiassa Tupla teki vallan siistin suorituksen. Kapulat rivissä, vasemmalta (ekan kapulan yli) taakse ja Riitan mielestä Tupla teki itselleen "hengähdyksen" ennen haistelua, eli sellaisen minun mielestäni pienen väistöliikkeen taas ennenkuin lähti haistelemaan. Haistelu oli tosi rauhallinen ja jälleen jollain tapaa varovainen, mutta siisti kuin mikä. Oman nosti reippaasti, paluuvauhti huono. Riitta oli kanssani samaa mieltä, ettei tuohono paluuvauhtiin ihan vielä ole syytä tehdä temppuja, vaan antaisi nyt tuon itse haistelun vielä vahvistua ja varmistua ennenkuin hakee enemmän vauhtia. Tupla on kuitenkin vielä varsin nuori eiikä tämä tunnari ole mikään ns. varma liike.

Toisessa setissä otin ruudun ja ohjatun. Ruudussa ensin kisamainen. Nyt tulikin ekaa kertaa tämän "ei enää takaa yli"-treenin jälkeen niin, että Tupla ajautui aivan oikeaan reunaan ruudussa stopistani, korjasi itse parempaan paikkaan ja käskin maahan. Ei haistellut, mutta pikkuisen pää oli levoton (niinkuin aina) ja seuruussa tuli vähän turhan rumasti kaarella sivulle. Riitta puuttui nyt tuohon paikkaan ja siihen, että nyt on stoppitreeni tuonut hyvän tuloksen ja ajatus sieltä takaa on saatu pois, mutta kohta voi tulla ongelmia (samaa mieltä!!) ja olisi syytä alkaa taas erillisinä treeneinä vahvistaa sekä oikeaa paikkaa että suoralla palkalla / näyttöruudulla sitä ajatusta ruudun takaosaan eikä vain tulevaan stoppiin. Totta, nyt on hyvä muistaa taas tämäkin asia ettei alkaisikaan ennakointia tulla. Joten treeneissä nyt mukaan ensi kerralla paikan hakua, suoraa lelupalkkaahan toki olenkin käyttänyt. NÄyttöruudut ovat jääneet vähän vähemmälle.

Ohjatussa ongelmana se typerä kapulan nosto. Lisäksi Tupla teki tänään vasemman haun yhteydessä virheen - kaarsi ja pamautti keskikapulalle. Mrrr.. No, siihen ei nyt sen enempää jääty kiinni, treeniä ja kaarta vähän taas isommaksi. Mutta se kapulan nosto, ensin Riittakin luuli, että Tupla nosti vain huolimattomasti kapulan eikä yritäkkään leikkiä. Näytin uusinnan ja sain Riitankin uskomaan, että kyllä se vähän possuilee siinä eikä kyse ole vahingosta. "Esteen" kierto on tähän ihan hyvä ja Tupla kyllä reagoi siihen mainiosti, joten jatketaan sitä! Voisin kyllä muutaman ajatuksen vielä käyttää siihen, että pitäisikö ottaa jokin tolppa/keppi tmv. tölkin/pullon sijaan. Siinä on kyllä hyvä pointti, eli keppi/tolppa ei näkyisi niin hyvin kuin tuo pullo. Lisäksi muistutussana tohon voisi Tuplalla tehota. Jep, kyllä - näitä pitää testata ja pohtia! Ja treenata.

Lopuksi Tosin kanssa paikalla olot (muut taisivat olla jossain karkuteillä ;-)). Istumisessa Tupla ei liikutellut yhtään itseään ja näytti muutoin kuulema ihan rauhalliselta, mutta kieli roikkui polvissa ja lisäksi muutaman kerran katsasti jotain taivaan lintuja. Riitan mielestä kyllä kuitenkin ihan hyvä ja rauhallisen näköinen. Paikka makuussa taas kyttäs liikkuria - ärsyttää - pitäs tehdä jotain!! Itse makuussa meni melko nopeasti lonkka-asentoon ja pysyi siinä "Rento-Reiskana" loppu ajan, hyvä perusasentoon nousu. Riitan kanssa keskusteltiin asenteesta, ja siitä että Tupla ei ole mitenkään kovin työtä tekevän näköinen, mutta nyt kun ei haistellutkaan eikä yhtään kääntyillyt/vääntyillyt niin Riitan mielestä tuo on kuitenkin ihan siisti suoritus ja jos pitää valita Viskimäinen paikalla olo tai Tuplamainen niin on helppo valita ;-). Pohdittiin lonkka-asentoa ja sitä mitä olen itsekin jossain kohden miettinyt, että olisiko sittenkin varmempaa opettaa kuitenkin se suoraan lonkka-asennolle... No, sitä voi edelleen miettiä. Namien käyttö paikalla olossa on ollut Tuplalle hyvä vahviste ja sitäkin voisi taas jatkaa, kun ne kerran tehoavat!

Ei kommentteja: