sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Jessican opeissa

Jos eilen oltiin Riitan opeissa niin tänään sitten saatiin Jessica S:n oppeja. Ja hyvät olivat nekin. Tykkäsin kovasti Jessican "yksinkertaisesta" ja jotenkin hyvin selkeästä koulutustavasta. Ainakin Tuplan kohdalla selkeästi sai kertoa, jos ei jostain koiran tekemästä tykännyt ja tietysti myös palkata oikeasta :-). Tykkäsin kyllä kovasti, juuri kuten ennakkooon ajattelinkin.

Tupla aloitti metallinoudolla. Hyppynouto sinällään tosi hyvin, koska metalli jäi pystyyn eikä Tupla sikaillut :-D. Mutta haettiin sitten ohjatun kapulalla virhe esiin ja tulihan se - helposti. Jessican mielestä selkeintä ja oikeudenmukaisinta on vaihtaa käsky. Eli uusi käsky, jota olen jo pohtinut aiemmin, on taakse. Ja nyt sitä käytetään ensin tuo-taakse + tarvittaessa taakse uusi vahviste. Ensin tekniikkaa ihan läheltä, jos yrittää ottaa kapulan edestä, se selkeästi kielletään ja vain oikeista palkataan - tietty. Testattiin muutamaan otteeseen ja tuntui ihan hyvältä, tässäkin Tupla joutuu pikkuisen nyt ajattelemaan eikä vain syöksymään kapulalle - uskoaksemme tämä ei tule lopullisesti sitten näkymään esim. noudon vauhdissa. Tätä pystyisi nyt pihatreeninä tekemään paljon ja jonkun ajan päästä tsekata kuinka oppi on mennyt perille.

Ekassa setissä ei ehditty muuta, mutta toisessa setissä ensin tunnari. Teki niiin hienon tunnarin :-). Katsojien edessä rivi, josta toisena vasemmalta heti oma. Kun olin kääntynyt, Jessica huomasi, että nosti tassua ylös. Eli tähän pitää myös nyt kiinnittää huomioita! En tiedä onko tehnyt aiemmin (?), mutta nyt apparit saavat jatkossa tujoittaa myös tassuja. Meni kapuloille taas varsin nätisti, vaikkakin jälleen sen rivin ensimmäisen päältä. Eka mitä haistoi oli oma, haistoi viereistä ja palasi takaisin omalle ja nosti hyvin varman näköisesti. Takaisin paluu nyt on tosi lönköttelyä, mutta myös Jessica valoi minuun sitä uskoa, että ei ole nyt sen aika - ellei halua riskeerata. En halua tässä kohden riskeerata, olen nyt kovin onnellinen, että tunnarin moodi on saatu selkeästi varovaisemmaksi ja tarkemmaksi. Tällä mennään nyt toivottavasti eteenpäin! Jessica itse käyttää myös tunnaritreenejä, jossa oikein vauhtiluoksetuloista tai noudoista tmv. mennään suoraan aika kiihtyneenä tunnareille. Huomenna voisinkin taas tehdä tämän ja ottaa paaaaljon kapuloita, se on Tuplalle vaikeampaa kuin tuo kisamäärä kapuloita.

Sitten "liike alkaa"-treeniä. Tuplalla on ärsyttävä tapa tullut, se kyttää liikkuria. No, nyt kun huomautin sille ja annoin uusinta käskyn niin jo alkoi sujua kontaktin pito oikein :-). Eli selkeä huomautus ja ihan reilu kädellä napautus on Tuplalle tässä hyvä ja sitten uusi "katso"-käsky ja palkka oikeasta suorituksesta. Luultavasti poistuu tämä helposti.

Oli vielä aikaa, joten otettiin ruutu. Vain merkki + ruutu, josta palkka seisomisesta. Voi - se OLI hieno!! Nyt meni tasan eikä melkein oikeaan kohtaan ruudussa! Tähän olikin hyvä lopettaa.

Tai ihan lopuksi vielä paikalla olot. Istuminen oli hyvin rauhaisa, ihan mun lähdettyä se oli kääntänyt pari kertaa päätään vähän huolestuneena. Jessica sanoi, että tohon voisi tehdä niin, että pakittaisin pois ja kehuisin suullisesti, kun katsoo muhun päin. Jep, tehdään!

Paikalla makuussa rauhallinen makuu - lonkka-asento alle minuutin kohdalla. Niin ja liikkuria kyttäsi, josta napautin vähän takaraivolle ja ottikin hyvän kontaktin ja meni tosi napakasti myös maihin. KEskusteltiin lonkka-asennosta. Jessica sanoi, että hänen mielestään tuo ei ole ongelma, koska ei vaihda lonkkaa. Toki on selkeässä lonkka-asennossa, eli ei mikään pieni vinouma. Ehdotti, että halutessani voisin nyt kokeilla toki sitä, että jo alussa vähän tönään sitä maahanmennessä suoraan lonkalleen, koska se on aina toi sama lonkka millä retkottaa. Niin, ylös sivulle tuli myös napakasti eikä reagoinut muiden käskyihin.

Oli hyvä treenipäivä ja Tuplakin oli jätte pätevä :-).

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Ihanaa teidän onnistunut tunnari,jee!

Anonyymi kirjoitti...

Teidän treeniä oli ilo seurata :)

Taina ja Lalli