sunnuntai 20. helmikuuta 2011

EVL korkattu

Tänään TVAn kokeessa Porissa, tuomarina aina niin kiltti Kurtti. Hallia luulin kylmemmäksi, mutta ihan hyvin siellä pärjäsi ainakin tuon lyhyen ajan mitä meidän siellä tarvitsi olla. Järjestelyt pelasivat kuin rasvattu salama, samoin liikkurointi! Meidän luokka alkoi lähes tuntia etuajassa ja mentiin haipakkaa koe läpi - kiva! Koe suoritettiin kahdessa setissä + paikalla olot siten että alkuun istuminen ja vasta ihan loppuun makuu. Tuplalle 296,5p, mikä on ihan liikaa, mutta kokonaisuuteena ihan kiva suoritus. Kaikki liikkeet handlattiin ilman nollia, osa hienosti, osa varmistellen (tästä varmistelusta pitää jossain kohden kyllä päästi irti!). Tästä on ihan hyvä jatkaa. Ja koska olen lukenut, että kaikki pätevät tokokoirat saavat aina hampurilaisen palkaksi, sai Tuplakin tänään maistaa elämänsä ensimmäistä ansaittua hampurilaista :-). Valitettavasti se tuli kylmänä ja oli vain joku hk.n valmishamppari, mutta Hesen jono oli niin pitkä, etten jaksanut odottaa... sori... eihän se haittaa?

Niin, ja Onnea Fani-siskolle, josta tuli tänään tva!!! Aika hienosti näiltä nuorilta naperoilta :-).

Paikalla istuminen 10. Katsoin hallin viivoista, että Tuplan etutassut taisivat pysyä paikoillaan koko ajan? Asento oli pystyssä ja skarppi.

Paikalla makuu 10. Lonkka-asento. Muutoin ei mitään havaintoa aiheesta. Alas vähän naheesti (kyttäsi vähän liikkuria, mrrrrrrrr), ylös tosi napakasti.

Seuraaminen 8. Tässä natsit näkyivät, asenne oli paljon parempi kuin yhdessäkään kokeessa aiemmin! Koko suoritus aivan hiljaa ja ilmeisesti ei edistänyt pahasti, koska mä en nähnyt koko koiraa ja yritin olla katsomattakin :-o. Mä sössin jotenkin kummallisesti paikalla käännökset ja tein väärin... Lisäksi yhdessä vasurikäännöksessä tapahtui jotain, Tupla jäi ihan jalkoihin. Kokonaisuudessaan tänään kuitenkin isoin virhe oli merkkien ja liikkureiden pieni kytsiminen, luulen että iso halli, iso kenttä aiheutti jotain kummaa Tuplalle? En kauhean tarkkaan tiedä paljonko tätä kytsimistä oli, mutta joka tapauksessa tunsin, että pää eli eikä pysynyt ylhäällä kuten pitäisi. Tähän pitää vielä tietty saada parannus.

Idari 10. Asennot is-maa-sei. Tuntui seuraaminen ihan ok.lta, istumisessa muistin taas pitää rytmin hiljaisena ja annoin lisäksi sen perinteisen avun, koska halusin saada oikean asennon. Maahan luja käsky. Seisominen ihan normi ja muistin kääntää silmät oikeaan :-D. Nyt pysyi aika hyvin suorassakin ohituksen ajan, ei vieläkään IHAN suorassa, mutta sellaista makkaraa ei tänään nähty.

Luoksetulo 10. Tämä OLI hyvä! Ainakin omaan silmään katsottuna. Stoppi tuli aika lujalla äänellä, jotenkin kimposi hallista vielä takaisin kentälle. Selkeästi reagoi kovaan käskyyn tehokkaasti :-)). Maahankin meni alas saakka (toisin kuin siskotyttö ;-)) mikä olikin hieno juttu, koska on jäänyt vähän kyynärasentoon. Loppuosa ihan jees vauhdilla ja sivulle täysi siirtyminen -hyvä Tumpero!

Ruutu 8,5. Jotenkin siirryttiin luoksetulosta ihan tolkuttoman äkkiä "liike alkaa" -käskyyn, mulle iski ihan tyystin epävarmuus, että Tupla ei tiedä yhtään mitä on tulossa. Ja jotain siinä sitten säädin, mistä sain jälkikäteen asianmukaisesti noottia liikkurilta. Tupla kuitenkin meni tosi hyvin merkille ja oikeaan paikkaankin! Hyvä lähtö ruutuun ja jäi sitten oikein reilusti ruudun taakse seisomaan :-O. Odotin kaikessa rauhassa, että siirtyy ja kovasti toivoin, että osaa tehdä tehtävänsä oikein eikä mene esim maihin.... Mutta osasihan se, siirtyi ruutuun ja sain sen ihan hyvin siitä stopin kautta maihin. Jäi vasempaan reunaan, eli oikeasti siis ei siirtynyt oikeaan paikkaan. Aika rauhallinen oli makuu ainakin sinä aikana, kun kävelin sitä kohden. Seuraamaan tullessa teki taas sen vanhan virheen eli koukkasi ensin sivusta vähän eteen ja vasta sitten kunnolla sivulle. Tätä ei olekkaan treeneissä tapahtunut taas vähään aikaan.

Toinen setti alkoi ohjatulla. Tästä 10. Tuntui, että kapulat olivat toooosi kaukana toisistaan. Hyvä merkki! Hyvä kaari oikealle kapulalle (multa varmasti vähän liian kova vartaloapu, ainakin jäi sellainen mielikuva itsestäni), pakko oli pikkuisen sikailla kapulalle, hyvä tuontivauhti ja melko suora luovutus - inasen vasemmalla puolen. Täysi sivulle siirtyminen ja komea merkin lennättäminen pitkin hallia :-D. Asetuin täysin pöljästi merkin viereen... Ja komeastihan Tupla sen siitä sitten lennätti, onneksi ei väistänyt merkkiä :-)).

Hyppynouto 7,5. Voi tollo mikä heitto multa... häpeän. Kapula töksähti metrin esteestä ja sen jälken kiepsahti varmaan puoli toista metriä sivuun... oujee. Hetken olin jo sanoa, että uusin, mutta mietin, että näitä ON harjoiteltu. Sen verran iski kuitenkin epävarmuus, että annoin takaisin tullessa uuden hyppy-käskyn. SEnkin turhaan, koska Tupla oli jo hienosti korjannut linjan hypylle päin, joten uskallan väittää että se oli turha käsky. Nyt en muista miten otti kapulan? Tuomari sanoi jotain, että toinen käteni oli jotenkin kummasti, varmaan siis sivulle siirtymisessä jätin sen jotenkin oudosti. Joka tapauksessa kiva luovutus ja hyvä sivulle siirtyminen (ehkä tässä siis joku käsiapu?).

Tunnari 10. Tupla lähti ihan törkeätä vauhtia kapuloille, uusin tästä syystä heti perään uuden oma-käskyn ja mitä ilmeisemmin joko tuomari unohti sen tai ei kuullut sitä??? Joka tapauksessa vauhti hidastui ja meni aika nätisti kapuloille ja haisteli rivin oikealta alkaen, neljäs oli oma. Reagoi omaan ja toi nätisti - joskin hitaalla vauhdilla. Joka tapauksessa pisteistä viis, oli tosi kiva, että tämä onnistui!

Kaukot 9. Ei missään nimessä ysin kaukot. Vaihdot tuli ihan sarjatulituksella ja Tuplan mielestä se taisi olla aika nastaa :-O. Tupla tekee parhaimmillaan kaukot silloin, kun on pikkaisen naheessa mielentilassa ja nyt se oli tähän liikkeeseen vähän turhan vireinen. Sarja alkoi istumisella. Sen mitä edestä näin, mielestäni seiso-maahan oli huonoin, jossa tuli eteen. Seiso-istun taisi tehdä taakse eikä peruuttanut liioitellusti. Kovasti täytyisi näihinKIN tehdä töitä.

Hyvää oli kokonaisuutena se, että taas oli kovin helppoa tehdä Tuplan kanssa kisasuoritus. Virheitä tuli ja niitä yritetään saada pois, mutta kokonaisuus ratkaisee vielä tässä vaiheessa :-). Ekassa setissä Tupla tuntui vähän jotenkin erilaisemmalta kuin normitreenitilanteessa, jotenkin veikkaan että iso halli ja iso kenttä oli senkin mielestä outoa, kun tilaa oli niin paljon? Mutta ihan jees ja minäkin jaksoin ihan hyvin koko kisapäivän - onneksi se ei ollut kovin pitkä päivä :-).

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älä kerro Tuplalle, mut Pepsi sai Hesen juustohampparin:)
Lentsu

Anonyymi kirjoitti...

Huisisti Onnea Pia ja Tupla! Saadaan kohta kakkua. Nam!

-Katja

Me kirjoitti...

Onnea onnea! Hienosti tehty! Koskas seuraava?

Heidi kirjoitti...

Onnea hurjan paljon, me fanitetaan teitä ja innolla odotamme seuraavaa :-)

PiaP kirjoitti...

Tupla ja minä kiitämme onnitteluista niin täällä kuin toisaallakin :-).
Seuraava koe on mahdollisesti 6.3. ulkokoe, eli siitä syystä paino sanalla mahdollisesti :-).

Anonyymi kirjoitti...

Wautsi wau! Hienosti tehty!
katri/mervi

Hanna kirjoitti...

Jee! Hienoa Tupla, Hienoa Pia!
Hurjan paljon ONNEA :)

Susan Miiro kirjoitti...

Ihan huisia! Onnea roppakaupalla TVA -kellon käynistymisestä ja vieläpä noin hienoin pistein =)

Hiippari kirjoitti...

Tuplasti onnea!!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut hienosta ykköstuloksesta:)

T: Riitta, Rexi & Poju

Heidi kirjoitti...

Paljon onnea hienosta ykkösestä!

Tik tak tik tak...

Anne kirjoitti...

Hurjasti onnea!!