lauantai 11. joulukuuta 2010

Kurssilla ja tuomariharjoittelussa

Perjantai-illalla Marian kurssilla:
Ensin paikalla makuuta. Tuplalle herkkunamit jalkojen eteen - pysyi tosi napakasti maassa, skarppina. Sain vapauttaa sen muutaman minuutin jälkeen.

TÄmän jälkeen häiriötreeniä. Tupla oli taitava! Maria joutui ihan tosissaan häiriköimään, että sai kontaktin tippumaan tai menemään sivulta maahan. Yhden kerran haksahti down -käskyyn, muuten ei kyllä ilmekkään hetkahtanut! Sivulla vain se on Tuplalle paha, kun häiriöidään tosi rajusti sen selän takana, silloin ote pettää. Hyvä Tupla, pätevä!

Sitten ohjattu. Otin oikean puolen. Eka merkki, meinasi mennä oikealle kapulalle - teki sellaisen ihan pienen kurvin sinne, mutta korjasi nopeasti itsensä merkille ja hieno, suora merkki! Siitä sai kyllä palkan. Uudelleen kapulan viennit ja nyt skarppi merkki. Suunta hyvä, mutta ruma nosto. Vauhtipalkka.

Noutoon on pakko nyt alkaa tehdä kapulannostotreeniä, opetan sen takaa ottamaan. Kun vain saan aikaiseksi alkaa opetuksen...

Lopuksi luoksetulon alkuasentoa. Maria käskytti tosi lujaa ihan Tuplan lähellä. Ei vaikutusta. Tästä palkkasin makuuasennosta :-).

Tänään oltiin uusille mahdollisille pk-tuomareille harjoituskoirakkoina. Tupla suoritti käyttäytymiskokeen tottelevaisuuden, parina boxu-uros, joka oli hieman hmmm...pelottava. Kaikki meni kuitenkin hyvin eikä boxu yrittänytkään syödä Tuplaa, vaikka vähän varauduin pelastamaan tilannetta...

Tupla teki muuten ihan kelpo suorituksen, mutta maahanmenossa jäi tönöttämään istumaan :-). Arvosteluissa ei paljon tullut eroavaisuuksia tai erimielisyyksiä. Seuraamisessa oli pieniä katkoksia (varsinkin hihnassa) kontaktissa, johtuu myös siis edelleen siitä, että on kauttaltaan levoton, hihnassa myös käväisi yhden ihmisen haistelemassa - otin vapaana seuraamisen ihan yhtä läheltä, mutta siinä ei reagoinut. Mutta yleisesti seuraamisesta "innokas, iloinen ja tarkkaavainen". Eka perusasento oli ollut hidas. Odotti luultavasti jo siinä kohden palkkaa ja hidasteli siksi? Liikkeestä istumisessa "olisi voinut tehdä vieläkin nopeammin", muutoin oli tarkkaavainen ja keskittynyt. Liikkeestä maahanmenossa ei muistaakseni ollut "muuta" paitsi siis väärä asento :-o. Paikalla olossa joku huomasi, että oli haistellut pikkuisen, mutta yleisesti siitäkään ei sanottu. Seuraamisessa joku yksittäinen sanoi, että ihan niinkuin koira olisi aavistuksen edessä. Minulle sanottiin, että ohjaaja vapautti ja palkkasi koiran liikkeiden välissä, mikä on kiellettyä. Tein sellaiset "tokokisapalkkauksen", eli kehuin ja taputin käsilläni. Tein kaikissa liikkeiden välissä, vaikka jo ekassa sanottiin :-). Oikeassa elämässä tota ei tokikaan kannata noin selkeästi tehdä, jos haluaa pisteitä kotiin.

Minun mielestäni tälläiset päivät ovat erinomaisia! Niitä pitäisi järjestää MYÖS olemassa oleville tuomareille. Voittajaluokan koirakoissa käytiin jo vähän "kinastelua" arvosteluista, mikä on tämän päivän tarkoituskin - mielestäni! Eli pitää tulla eri näkemyksiä ja asiallista keskustelua arvostelunäkemyseroista. Voi, kunpa näitä pidettäisiin tosiaan myös olemassa oleville tuomareille. Heilahtelut olisivat varmasti suuret!!

Harmi etten nähnyt Huin tottista, kuulin vain arvostelun. Outilta 93p! Olikin takuulla hieno suoritus! Voi kunpa se vielä saataisiin ilmentämään "iloisuutta" edes pikkuisen niin alkaisi erinomaiset pisteet tulla MYÖS niissä arvokisoissa. Kyläkisoissahan tuo pari tulee samaan erinomaisia pisteitä vielä tulevaisuudessa - näin on !

JOka tapauksessa hienoa, että uusia tuomareita tulee tällekin alueelle!

Tupla täyttää tänään 1,5v - onnea! Minulla on sellainen tunne aina välillä, että Tuplasta saattaa sittenkin vielä tulla elämäni koira. Luulin, että sellainen minulla on jo kertaalleen ollut, mutta...



2 kommenttia:

Hiippari kirjoitti...

Onnea puolitoistavuotiaalle Tuplalle! Hienosti se on jo menestynytkin :D
Noissa uusissa toko-ohjeissakin näköjään sanotaan, että "ohjaajan tulee pitää koira vasemmalla puolellaan likkeiden aikana ja liikesuoritusten välissä." Eli loppuuko nämä "toko-iloittelut" siis nyt?

PiaP kirjoitti...

No, ei siellä ihan kauheita ilotteluja ole kyllä nykyään enää saanut tehdä, mutta vähän kuitenkin vapauttaa. Itse en osaa sanoa tohon sinällään mitään, nyt uusitut säännöthän koskevat vain tuota evl-luokkaa, mutta varmasti ensi vuoden alun kisat näyttävät mihin ollaan menossa.