torstai 27. tammikuuta 2011

Tokottelua

Ylökkin vuorolla tokottelin, ensin paikallaolot. Molemmat ihan ok. Vieressä oli vähän sählinkiä istumisen aikana, ensin kaksi kelpietä paini keskenään ja sitten vieruskoira oli sitä mieltä, että ei pysty olemaan istumassa. Tällä kertaa Tupla piti paikkansa hyvin ja istui tosi skarpisti paikoillaan. Pääsin kehumaankin sitä pariin otteeseen piilosta. Makuu myös rauhallinen, ei haistelua (yksi frolic maassa), mutta lonkka-asento sieltä aina tulee. No, yksi vaihtoehto on alkaa työstää se suoraan lonkalle, se on aina sama puoli mille se kääntyy. Tai ehkä se menee siihen "koira saa kääntyä kertaalleen lonkalleen"... vai miten se nyt meni.

Sitten seuraamista. Tosi vaikeaa, kun en näe sitä, jos olen ihan suorassa. Mutta no, nyt suurin ongelma oli taas tänään ääni, jota alkuunsa tuli. Sitten sain hiljentymään ja oli asenteeltaan vähän varovaisempi mikä on hyvä. En nyt oikein muuten tiedä.

Idarin asennot oikein (maa-is-sei), pari kulmaa uusin kun tiputti pään seuraamisessa.

Ruutu, merkki hyvä, ja hieno ruutuun meno ja stoppi. Tästä palkka. Ruudun vieressä oli taas ihmisiä + koiria, mutta näistä ei kyllä Tuplalle ole haittaa.

Tunnari heti tämän jälkeen ja Rasmus teki samaan aikaan vastakkaiseen suuntaan ruututreeniä. Ja perk... vääränhän se toi. Oli ensinnäkin istumisessa jo tosi levoton, kurkisteli ruutuun menevää Rasmusta jne. Haisteli ja otti oman viereisen. Uusinnalla oma. Ja siitä koko liike uusiksi ja taas pää pyöri ruutuun päin, josta huomautus! Nyt toi oman ihan ok. Hetken päästi vielä heitin Tuplan ruutuun ja sieltä oma-kasalle, edelleen haisteli hyvin ja toi oman. Kotona tehty nyt aamuin illoin tunnaria, siellä ei mitään ongelmia olekkaan.

Ohjattu, vasen. Merkki hyvä, ja ryysii keskimmäiselle kapulalle! Sain pysähtymään ja lähtemään uudestaan merkille (korjaus ei kapulalta vielä onnistu - pitäisi jossain kohden työstää) ja nyt pystyi menemään vasemmalle! Kaksi uusintaa vasempaan hyvin.

JOssain välissä vähän kaukoja, sei-is meinasi koko ajan tehdän sei-maa, mutta muuten vaihdot ok - läheltä.

Ja eikun tänään taas jatketaan ohjattua ja tunnaria...

2 kommenttia:

riitta kirjoitti...

Räsäseltä juuri eilen varmistin, että sääntöjen valossa on täysin sallittua, että koira makaa ensin hyvin ja tiputtaa sitten lonkalle, mutta makaamisen täytyy kuitenkin olla rauhallinen eikä lonkkaa saa vaihtaa.

PiaP kirjoitti...

Jep, taisi lukea tämä pointti uusissa säännöissä.

Pia