tiistai 31. elokuuta 2010

Jälkipuuhaa ja tokottelua

Jos aloittaisi tokotteluista, piha sellaisista. En oikein tajua mistä nyt on löytynyt uusi vaihde Tuplan tekemisiin, en oikein meinaa nyt pysyä mukana. Ja tuo mukanaan uusia ongelmia. Tietysti kiva, ettei jumahda vain samoihin ongelmiin. Tänään mm. ruudun paikkatreeni oli pihassa oikein mielenkiintoinen..jätin Tuplan parin metrin päähän ruudusta ja annoin käskyn, se kiersi kaikki pihassa olevat puut sata lasissa ja sen jälkeen singahti ruutuun. Täh? Tämä toistui pari kertaa, kunnes otin ohjat käsiin ja vähän annoin tiukemmat ohjeet. Ruutuun se meni muutenkin tänään aivan törkeätä vauhtia (Tuplaksi) ja takaa yli niin että soi, korjasi osan itse oikein, osan aivan mihin sattui. Ei oikein hyvältä vaikuta.

Tunnari tänään kahteen kertaan Jounin avustamana. Molemmat oikein.

Hyppynoutoa myös muutamaan kertaan hyvin, kun vain on tiukkana, ettei pylly nouse ylös...

Kaukot. Jos on pallo tai kapula jalkovälissä, onnistuu - ilman ei sitten tule yhtään mitään. Ekat vaihdot onnistuu ja sen jälkeen tekniikka pettää. Ei oikein hyvältä vaikuta.

Seuraamisessa sivuaskelia ja pakkia. Ja mitä tekee Tupla. Haukkuu lähdöissä ja ihan kunnolla!!?? Sain sen kyllä hiljentymään, kun oikeasti kerroin, että tuo ei ole sallittua. Sillä tavalla, että tiesi että olen tosissani! Tulee apuun Anja... 

Sivulle siirtymisiä paljon namin kanssa. Alkaa työstää oikein entistä paremmin. Ilman nameja en ole nyt vielä edes koittanut.

Sitten se jälki. Hanna oli superkiltti ja teki jäljen Tuplalle ennen agilitytreenejänsä. Minä sain koordinaatit mistä löydän janan ja sinnehän sitä sitten sokkona sukellettiin (tekipä hyvää olla yksin metsässä tietämättä yhtään missä jälki kulkee!). Janalla Tupla ei vielä osaa edetä suoraan, mutta reagoi hyvin jälkeen ja lähti oikeaan suuntaan. Jälki vanhentui 1 h 15 minsaa ja oli kulmia pirusti, neljä pientä keppiä. Kepit 1,2 ja 4 nousivat hyvin, kolmonen jäi johonkin matkalle. Kolmosen tietämillä Tupla sekoili jotain, sähläsi ja sääti, ei meinannut millään päästä normirytmiin, kunnes taas jossain kohden sai jäljestä kunnolla kiinni. Jälkeenpäin  Hanna kertoi, että jäljen loppuosassa oli jonkun marjastajasienestäjän auto, eli mitä ilmeisemmin tässä oli syy tuohon sähläykseen. Eihän niihin harhajälkii saisi mennä, mutta Tupla ei vain vielä osaa sellaisia.
Keppeihin nyt reagoi hyvin, terävän kulman sähläsi, eli niitä pitää harjoitella lisää. Voisi vaikka tehdä "lääppimällä" seuraavat terävät. Kiitos ihan älyttömästi Hannalle jäljen tekemisestä näin tilaustyönä!

Otettiin myös esineruutu. Näytettiin takarajalle esineen viennit ja vauhtia oli kyllä hyvin, mutta suunta oli jälleen hieman oma-aloitteinen... Pääsääntöisesti kuitenkin takarajalle suuntasi, joten sinne päin :-D. Esineet tulivat hyvin ja vauhdilla minulle.

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Heh, kuullostaa ihan isoveljen touhuille ;-)

Päätin pari päivää sitten testata miten hyvin Ässä kuuntelee sanoja. Annoin ruutukäskyn ilman mitään virittelyä tai perusasentoa. Ässä kävi hurjalla vauhdilla kiertämässä puita, kiersi lisää puita pihan toiselta puolelta, kävi pujottelemassa, pujotteli uudelleen, kiersi vielä yhden puun ja tuli sen jälkeen mun luokse kysymään joko kelpaisi ja saisi lelun. Ja saihan se... Nauroin vedet silmissä sen touhulle, kun se oli niin hauska ja yritti kovasti ;-) Toisella yrityksellä se sentään löysi suorinta reittiä ruutuun.

PiaP kirjoitti...

Hmm.. veljekset kuin ilvekset tai jotain :-D.