lauantai 28. heinäkuuta 2012

Leirielämää

T-leiriä vietettiin tänä vuonna Virroilla. Puitteet olivat kyllä komiat, tokokenttä surkea. Maastojakin löytyi lopulta melko läheltä ja käsittääkseni ihan käyttökelpoisia. Itse olin paikalla vain pe-la. Mutta kyllä se riitti, ei näin vanha oikein jaksa leirielämää enempää :-). Pokaalejakin jaettiin taas huima määrä, ajatelkaa 19 valiota "leirivuoden" aikana!! 14 arvokisamitalia vuoden aikana!! Kyllä tuota saa itsekukin jäädä hetkeksi taas miettimään.

Tupla treenasi molempina päivinä jälkeä ja tokoa. Jäljellä perjantaina Pekan ja Hannojen kanssa, lauantaina piti olla Kompan Ullan ryhmä, mutta se valitettavasti peruuntui. Oltiin sitten omatoimiryhmänä. Tokoa koutsasi Jontte, joka oli kyllä .. no.. vuosien jälkeen ehkä yleisesti ottaen vähän pettymys. Omalla kohdalla ei niinkään mitään suurta takapakkia tmv. tullut, mutta muutama muu aika ikäväkin treeni tuli nähtyä. No, sellaista se on.

Jäljiltä jäi hyvää ja huonoa mieleen. Kahdestatoista kepistä nousi kymmenen. SE on huono. Toisena päivänä jana oikealle oli tosi hyvä, toisena päivänä vasempaan tosi säätöä ja takajälki - huono. Perjantaina maastonvaihdos suolta takaisin "normiin" oli vaikea - tämä on kohdattu ennenkin, erityisesti suolta pois siirryttäessä. Perjantaina Tupla myös meni harhalle, jossa oli Pekka+Veeti käyneet. Pöh. Lauantaina jälki sinällään oli ihan hyvin ajettu, MUTTA se fucking takajälki ja yksi jäänyt keppi. Ei siis missään nimessä voi olla aivan supertyytyväinen vaikkei nyt mitään ihan katastrofiakaan onneksi.

Perjantaina otettiin mysö hankalaan kohtaan esineruutu, apuohjaajan avustamana. Ei sekään mennyt ihan kuin elokuvissa, mutta kun näin, että muillakin oli aika hurjasti ongelmia, Tuplan ruutu ei tuntunut enää NIIN huonolta.. Jos se nyt muka lohduttaa.

Tokossa tehtiin 2kg:n kapulan luovutusta, jossa painaa kapulan kiinni jalkoihin. Teatteriesitys eli "sattuu sattuu"-juttu tuntui ihan toimivalta, kunhan vain näyttelen riittävän hyvin. Täytyy nyt vähän katsoa uskallanko ennen sm-kisoja tehdä tätä paljonkaan... Mutta ainakin perjantaina tehosi tosi nopeasti.

Sitten seuruuta, jossa hihnalla annettiin pakotetta siirtyä taaksepäin, samoin teatteria voisi käyttää osuessa jalkaan. Hihna otettiin pois ja annoin vain käsin + suullisesti tosi voimakkaan pakotteen siirtyä taaksepäin. Jostain syystä tämä vaikutti Tuplaan tosi hyvin ja paransi seuruuta hetkessä paljon. No, se tiedetään ettei tää nyt näin helppoa ole, eli takuulla satunnainen häiriö ;-).

Lauantaina kaukoja, jossa seiso-istun ongelmaa, eli läheltä sujuu - kaukaa ei. Tehtiin ensin lähempää kaikkia vaihtoja ja Tupla teki tosi hyvin. Siirryttiin kauemmaksi ja lopulta saatiin virhettä esiin ja esiin ja esiin ja esiin... Jontte sanoi, että sille vaan pitää olla tarkkana ja vaatia se myös kaukaa tekemään oikein. Ei mitään sen ihmeempää - simppeliä :-D. Näin se kyllä meneekin.. Läheltä voi=pitääkin tehdä tekniikkaa jatkossakin, mutta ajatuksena mulla pitää olla se, että olen mä missä tahansa, koiran pitää tehdä oikein. Aijaa.. Mutta oikeasti, niinhän se on, mä olen vaan tässäkin jotenkin "varonut" sitä väärää tekniikkaa ja tehnyt paljon läheltä, ja olihan nyt vaihdot jo aika hyvät, että PIENI harppaus on kyllä tapahtunut.. No nyt vaan kerron, että väärin meni, tee oikein ja palkka oikeasta. Hemmetti tää koirankoulutus on niiin helppoa ..

Sitten vielä sivulle siirtymisiä, jotka jäävät usein vajaiksi. Tähänkin tosi simppeliä, nostin Tuplan raivelista oikeaan paikkaan :-). Kappas, alkoi tehdä oikein. Kaikki avut ja turhat säädöt pois, jos ei tee oikein, nosta se heti oikealle paikalle. Saattaa ihan oikeasti olla, että sopii Tuplalle. Lisäksi leikkinä "eteen-sivu"-juttua, jota en ole Tuplalle jostain syystä opettanut. Viskillehän se oli tosi hauska leikki! No, nyt opetetaan Tuplallekin.

Päästiin myös tekemään paikallaolojen jätöt.

Ei kommentteja: