tiistai 26. kesäkuuta 2012

Ajatus..

...eittämättä tulee pikku hiljaa ajatus siitä, että Tupla on melko pätevä jälkikoira. Mutta vieläkin on paljon erilaisia haasteita mitkä sille jäljestämisessä tulee opettaa. Jälkikoiran tekeminenkin näköjään kestää vuosia! Tänään opetettiin taas ainakin jotain uutta - kiitos Heidi ja Hanna (erityisesti Heidi :-)).

Tuplalle reilu 600m jälki, jonka pääaiheena oli tänään kalliot. Jana oli syvä ja Tupla teki sen todella hienosti, suunta vasen ja valitsi napakasti oikein, vieläpä suhteellisen terävästä kulmasta. Alkuun nousi nenä ihmeellisesti ilmavainulle, syynä mitä luultavimmin vieressä olevalla tiellä juuri hetki sitten kulkenut nainen kultaisen noutajansa kanssa - hyvä opetus Tuplallekin. Tupla nimittäin yritti ilmavainua, mutta päätti sitten kuitenkin jäljestää nenä maassa ja saikin tästä tosi näpsäkästi ekan kepin palkaksi!

Jälki kulki sammaleen peittämällä kalliolla, jonkun verran kiipeämistä ja alas laskemista sekä isohkoja kiviä, joiden välistä/päältä oli hankalaa liikkua. Tupla ajoi jäljen hyvin ja nosti kaikki kepit - bravo! Alue, jossa oli isoja kiviä ja kivenlohkareita oli Tuplalle selkeästi hankalin, siinä se joutui ihan tosissaan pusertamaan, että pysyi jäljellä. En oikein osaa sanoa miksi se oli niin hankalaa, mutta niin se vain oli. Ei siinä mitään hukkaa tullut, mutta selkeästi haastavaa ja helposti tollaiseen huonolla tuurilla jäisi keppikin. Huippua, tälläisiä haasteita vaan kerta toisen jälkeen lisää!!

Esineruudussa jatkettiin apuohjaajan käyttöä. Ei se mene ihan niinkuin elokuvissa.. Tuplalle selkeästi on nyt hankalaa, kun ei saa juosta urku auki missä tykkää, vaan joutuu ihan pohtimaan missä saa juosta. Tätä kuitenkin sitkeästi vielä jatkan, kävi miten kävi.

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Enkä käyttäisi sanaa melko - vaan erittäin pätevä :)
Tupla on oikeasti kehittynyt ihan älyttömästi!! Hyvä te!

Heidi S kirjoitti...

Olipa kiva treenata porukalla pitkästä aikaa, Pia oli laihtunut niin laihaksi ja Tupla kehittynyt jäljestyksessä huipputasolle, kyllä on mulla pk-smissä vielä jännitettävää! Terkuin Heidi