perjantai 29. heinäkuuta 2011

Leirillä jälkihommissa

Tänään Pekan jälkikoulutuksessa. Tuplalle Katjan tekemä jälki, matkaa n. 700 metriä ja vanhentui sen kaksi tuntia. Pari terävää, jotka vahvennettu lääppäsyin. Muuten ei mitään "ihmeellistä", viisi keppiä. Jana oli syvä, varmaankin vähän yli 50 metriä, Tupla lähti janalla oikealle ja luulinkin, että ottaa kiinni jäljen siitä, mutta kääntyikin sitten siksakaten vasempaan ja suunnisti hyvin päättäväisesti takajäljelle. Annoin sen mennä ja siellä se autojen luona pyöri hetken aikaa ihmeissään ja tuli takaisin.. Takaisin tullessa se näytti vähän hölmistyneeltä (en ole aiemmin näin tehnyt) ja jouduin sille uudelleen kertomaan, että jälki olisi nyt lajimme.. Sitten lähti jäljestämään ja ajoi ihan kivasti tänään jäljen. Lääppästyllä terävällä kulmalla etsi keppiä lääppäsyiden kohdalla vähän aikaa, mutta jatkoi sitten matkaansa. Nytkään terävä ei tullut ihan vielä terävänä, mutta jo paljon pienemmällä tarkistuksella kuin taannoin. Kepeistä kolmonen ja vitonen jäivät (jälleen kerran), mutta molemmat nostin itse, kun ajoi niiden ylitse. Kolmosella oli aika looginen syy, jäljentekijän kanssa siinä kohden juoksivat kilpaa kaksi peuraa ja jotenkin arvasin, että siihen jää keppi, kun jäljelle tulee haastetta. Vitoskepistä en osaa sanoa mitään, ihan helpon näköinen paikka ja niin vaan ajoi ylitse.

Mutta hyvää oli se, että nyt jäljestys taas muistutti normaali Tuplaa. Pekkakin sanoi, että näytti hyvältä ja työhaluiselta. Kepeistä Pekka antoi taas saman vinkin, mikä on näköjään jo unohdettu viime vuodelta, eli isommat = ISOT kepit ja vaikka vähän lääppäsyjä kepin alle. Kepin voi myös jättää "vinoon" niin että kepin alle jää ilmaa. Lisäksi Pekka muistutti, että Tupla on nuori koira eikä varmastikkaan vielä ns. valmis millään tavalla. Että malttia vaikkakaan niitä haasteita ei pidäkkään jäljellä unohtaa, mutta joskus voi tehdä ihan pikkuisen 300-400 metrisenkin jäljen - oho, voi vai ;-).

Näillä mennään ja jatketaan ihan hyvillä mielin treenailuja. Esineruutua ei otettu, kun lähdettiin ajamaan Veikan kanssa kohti kotia, kun kellokin oli jo vaikka mitä. Harmillisesti tänä vuonna jäi pokaalin pokkaaminen iltajuhlissa väliin, mutta no, ei voi mitään - Marjatta sai luvan halata minun vuorollani :-D

Huomenna jatketaan Katjan koulutuksessa tokoa. Tänään aamupäivällä näin sellaista koiran häiriötreeniä ettei paremmasta väliä :-D. Siinä muuten ihan oikeasti häiriköt tekivät niska limassa töitä, että saivat häiriköityä koiraa! Käytännössä kaikki muu tuli testattua paitsi koiraan ei saanut koskea, mutta tuli niin iloiset kuin tosi kovatkin käskyt, lensi nameja ja leluja ja muuta irtaimistoa.. Kyllä oli taitava koira, kun ei meinannut sitten millään seuraamisesta kontakti tippua vaikka lähes taivas putosi niskaan!!

Ei kommentteja: