sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sellaiset kisat

SM-kisoihin valmistelut menivät hyvin, olo oli aika luottavainen kaikilta osin. Vaan todellisuus on joskus tarua ihmeellisempää ja sitä joutuu nyt hieman pohtimaan. Kun löytäisi taas jostain motivaatiot kasaan jne.

Lauantaina oltiin lounaan jälkeen ekassa parissa, ihan hyvät olosuhteet kentällä. Viitasen Raimon labukka ensin suoritti ja me paikkamakuussa. Tupla keräsi ihan tolkuttomat kierrokset itselleen, oli liikkunut jonkun verran. Tästä kuitenkin muistaakseni hyvä arvosana. Otin Tuplan paikkamakuusta sivulle ja seurautin pois, se ehti siinä jo purra parikin kertaa enkä saanut sitä odottelussa tasaantumaan. Päinvastoin. Seuruu oli puutteellinen, se oli aivan hirveää. Puri ja puri, haukkui ja perääntyi pois alta (tukkapöllyn "toiveissa"). Tuomarit aivan oikein luulivat koiran ensin reagoivan ampumiseen, joten meille ammuttiin uudelleen - tajusin kyllä heti tilanteen. No, eihän se ampumiseen reagoi, ja tuomarit antoivat jatkaa suorittamista. Oli se kamalaa koko seuruu, mietin että jatkanko vai keskeytänkö. Päätin jatkaa, ja sillä fiiliksellä, että loppuliikkeet saan paremmaksi.

Jäävät oli sinällään ihan ok, seisomisen lähdössä piti haukahtaa. Näistä erittäin hyvät, kuten myös noudoista, joissa kaikissa oli niiiiiiiiiiiiiiiiin pitkä irrottamisen viive, että hohhoijaaaaaa. Eteenmenoonkin vielä tarvi uuden eteen-käskyn, sen verran oli painetta vissiin persiissä. Eteenmenosta vielä hyvä kuitenkin. Yhteesä 83 pinnaa mikä oli  oikeasti kyllä liikaa, ajattelin ihan oikeasti ettei saada seitsemää kymmentä - meidän kentällä oli kyllä varsin tiukka arvostelu ja sekin huomioon ottaen tuntui meidän 83 pinnaa korkeilta.. Mulle muutoin nyt tuomarit sanoivat, että käskyt pitäisi tulla kovempaa - nyt sentäs sanoin kaikki seuraa käskytkin :-o.

Kyllähän toi pistää miettimään, että minkä reitin valitsen jatkoon. Ensi vuonna olisi syytä kisata mahdollisen sm-kisojen alle parikin kisaa, että näkisi tilanteen. Kevään Vaivian kisa olisi pitänyt ottaa paremmin huomioon, sehän oli jo siellä lähteä lapasesta, mutta ei kuitenkaan lähtenyt.  En tiedä. Mietittävä on.

Sunnuntaina sitten Vaivialle. Ensin hengailtiin 1,5 tuntia majalla - käsittämätöntä!!! Itse maastot sujuivat jouheasti ja ne oli tosi pitkällä. Se oli hyvä, ei ollut alkupään "marjapaikat" ongelmana. Tupla teki janan aika ok - paitsi TAKAJÄLKI OIKEALLE!! No niin, sitä saa mitä tilaa :-). Otti myös ilmasta jäljestä hajua, joten ihan siihen jäljen leikkuukohtaan ei mennyt. Tuomari arvosteli janan -11 pinnaa - täh??! Ohjaaja oli lähtenyt peräänkin vielä liian aikaisin. En erityisen suurta positiivista leimaa anna tälle meidän kakkosryhmän janatuomarille (joka siis ei ollut Santikko ;-)), niin paljon todella rajuja pistemenetyksiä kilpailijat tuntuivat saaneen. Onneksi nyt ei meidän mitalit tai sjoitukset kaatuneet tuohon, vaan toki mokattiin ihan itse.Nimittäin jäi yksi välikeppi, vitonen käsittääkseni. Tupla ei ollut jäljellä parhaimmillaan, ajoi aika hitaasti ja joutui tarkistelemaan vähän kulmia. Jäljellä oli kolme vai neljä isoa metsätien ylitystä, jotka sinällään ihan suoritti ok, mutta paremminkin osaisi.. Meidän jälki ei takuulla ollut ihan 1,5 kilsaa, kaavion mukaista me kyllä tehtiin. No, ei siis tämäkään mennyt nappiin, kaikkea muuta.

Esineruutu oli aika helppo aukea. Tupla ei ollut sielläkään erityisen pätevä tai huippu, mutta teki riittävän suorituksen 29p. Ihan ok, paitsi ettei mitään kaistaleita tehnyt, veti koko ajan "kaaren" oikealle, reagoi kyllä hyvin esineisiin ja toi ne vauhdikkaasti. Mutta parempikin se osaa olla.

No, sellaiset oli kisat, olisiko yhteistuloksemme ollut 251p JK3. Oli varmasti ihan hyvä muistutus itselleni, että mikään ei ole niinkuin kuvittelee.. Vaan joskus voi kaikki mennä ihan toisin.

Onnea ihan superisti Fani-siskolle MESTARUUDESTA - kolmas vuosi kun O-pennuista joku on pk-mitaleilla! Ja ikää neljä vuotta :-).

Onnea kaikille muillekin mitalisteille - oli miten oli, mutta ne on jokainen ansaittuja!

Ja hemmetti, pakko todeta, että jos ihan oikeasti joku asia v***aaa, niin se on vain se, että Huin oli tänään pakko ottaa takajälki :-/.


4 kommenttia:

Hiippari kirjoitti...

Nää on näitä - kun ei voi tietää. Tupla on niin on/off-mallia, että lipsahtaa sitten helposti överiksi. Hyviä te ootte joka tapauksessa!

Hanna kirjoitti...

Muakin ketuttaa, mut hei - me jatketaan reenejä ja pojat on kuitenkin älypäteviä, siitä on hyvä jatkaa! Nyt valmistellaan teidät NOM kisaan, ja tuotte sieltä peuralandiasta Pohjoismaiden mestaruuden sitten mukananne :)

Taina A kirjoitti...

Täälläkin ketuttaa omasta ja muiden puolesta ;) Mutta nyt katseet tulevaan ja pohdintaan nämä tottisprobleemot. Näin tänään, mutta te olette silti huikea pari :)

Heidi S kirjoitti...

Nyt tsemppiä motivaation nostatukseen Pia, Tuplakin tykkää :-) Go nomeihin go terkuin Heidi S