maanantai 19. elokuuta 2013

Pikkuisen tehtyä

SM-kisojen jälkeen pari kertaa tokoteltu, piirinmestikset tulevat.. Ei meinaa millään löytyä sitä "oikeaa tarkoitusta" nyt hommaan, mutta yritän.. Kyllähän se treenaaminen on ihan kivaa, mutta.. No, joo, jatketaan treeniä.

Seuruuseen syntyi ajatus poistaa saalis siis palkka kokonaan, käyttää vain sosiaalista puolta - kehuja. Ehkä joskus namia. Mutta se on kyllä jo parin treenin (+kotipihatreenin) jälkeen aivan tuhoon tuomittua. Ei toimi. Koko homma lahoaa loppukin käsiin (jos niin voi käydä), Tupla alkaa pyöriä ja tiputtaa kontaktia, ei keskity. En saa sitä palautteella kuriin, kun selkeästi sen fokus on ihan jossain kadoksissa. Tämähän on se alkuperäinen ongelma jo about neljän vuoden takaa. Pallo palkalla hommaan tulee taas heti ryhtiä ja keskittymistä. Mutta ...  Nyt ainakin pitää olla tarkkana, jos vähänkään yrittää napata tai haukkua. Pois ja autoon samantein. Rauhallisesti, mutta _aina_. Ei ole helppoa.

Eilen esineruutu oli ihan ok, otin viisi esinettä, vähän vaikeampiakin kohtia. Ihan kivalla asenteella ja teholla teki, kaistaleajatus katoaa, kun sitä ei saa oikein vahvistettua ..

Jälki oli 1,8 kilsaa, jana oikealle. Kuusi keppiä. Sinällään jana oli tosi hyvä, suoraan ja hyvä valikointi. Sitten heti alkoi pieni säätö, vaihtoi harhaan, sääti ja palas takaisin oikealle jäljelle. Tätä tapahtui useaan kertaan jäljen aikana (ok, paikkakin on oikein tunnettu treeni-, sieni- ja marjapaikka), välillä kyllä ajoi ihan normistikin jälkeä ja keppejä löytyi pl. eka. Lopulta jossain 1,5 kilsan harhasäädössä Tupla teki jotain todella outoa.. Nosti koipea ja söi heinää? Whaaatttt??? Mä en oikeasti tajunnut yhtään mistä oli kyse?! Lopulta saatiin yhteisymmärrys aikaan ja jatkoi jäljestämistä ja pääsi kunniakkaasti viimeiselle kepillekin.

Olipa todella outoa. Vääjäämättä käy mielessä, että onko kaikki hyvin...?? Mutta no, tolla jäljellä oli todella paljon vaikeuksia, joten ehkä Tuplakin voi joskus niistä sitten lamaantua... Lisäksi jäljen ajo kesti TUNNIN, onhan se hirveän rankka kokemus koiralle. Silti jäi kyllä askarruttamaan. Vaivian sm-jälkiään ei kuitenkaan ollut ihan supernappisuoritus.. Ehkä me nyt vedetään harvakseltaan jälkiä eikä urakoida yhtään. Jos on kipeä/sairas, se selviää kyllä takuulla - mitään siihen viittaavaa ei kyllä muuten ole.

Ei kommentteja: