lauantai 7. tammikuuta 2012

Ensimmäinen kokemus karsintakokeista

Tänään korkattiin karsintakoe-uramme Tuplan kanssa. Sitä ei tiedä jääkö tämä viimeiseksi laatuaan, mutta tulipa käytyä :-). Koe oli Lempäälässä SDP-hallissa. Tuomareina Jaana Tala ja Riitta Räsänen. Omalla kohdallani voin sanoa, että arvostelukriteerit olivat kyllä aika löysät tai ainakin hieman erilaiset kuin kuvittelin karsinnoissa olevan Videomateriaalia tulee yksilöliikkeistä tänne myöhemmin - kiitos Taina!

Paikalla istuminen 10. Vaikea sanoa tapahtuiko tässä jotain vai ei, ainakin tassut samassa asennossa :-).

Paikalla makuu 9,5. Alas ja ylös hyvin. Rento-Reiska lonkka-asento ja tuomari sanoi, että kerran laittoi nenänsä maahan, josta tuo piste vähennys tällä kertaa.

Yksilöt alkoivat ruudulla, me kisattiin numerolla 25, joten saatiin siinä tovi odotella.
Ruutu 9. Paikka juuri siellä oikeassa reunassa missä aina ennenkin :-). Merkkikin oli hyvä, vaikka lähetys vasempaan! Minusta tämä oli Tuplalta hyvä suoritus, siisti loppuosakin. Ruudussa pää pyöri.

Idari 8,5, maa-is-sei. Seuraaminen tuntui aivan kammottavalta ja kyllä se levotonta olikin. Täytyy vielä videolta tarkistaa tarkemmin asennot, mutta kertaalleen ne katsoin ja kyllä seisomisessa liikutti toista takajalkaa vaikka minulle ensin toista väitettiin :-). Liikuttaminen oli kyllä pieni liike, mutta edelleen se on siellä siis olemassa. Onneksi video on olemassa. Istuminen tuntui ihan nopsalta samoin maahan. Videolta näkee kyllä hyvin myös sen, että ihan turhan paljon kääntelee itseään edelleen asennoissa - treeniin!!

Luoksetulo 10. Seisominen oli kyllä makee - paitsi se pään kääntäminen ;-). Maahanmenossa mä turhaan myöhästyin, olisi voinut antaa aiemmin. Loppuosa siisti ja vauhtikin hyvä kokonaisuudessaan.

Kaukot 6. Tämä täytyy ktasoa videolta uusiksi, mutta se viikolla tullut uusi ongelma eli maa-sei vaihdossa loikkasi tooooosi pitkäksi ja liikutti toista takajalkaa selkeästi eteen, noin pitkästä asennosta seuraava vaihto on jo melko hankala... NO, tästä en sinällään ole kovin huolissani, uskon että saa korjattua. Seiso-istu oli vieläkin inasen vajaa, mutta _teki taaksepäin_ mikä oli tosi iso asia vielä noin pitkästä asennosta! Mutta perhana, tuossakin jätössä haisteli!!

Metalli 9. En oikein osaa sanoa mistä meni piste, mutta ihan normi suoritus kuitenkin.

Toinen kehä alkoi ohjatulla, 8. Tässä oli kyllä hieno merkki, hieno kapulan nosto, hyvä vauhti ja suora luovutus! MUTTA sitten käsky + viereen tapahtui jotain kummallista, Tupla selkeästi katsoi liikkuria, unohti mun käskyn osittain ja oli kyllä siirtymässä sivulle, mutta sitten iski epäusko, että "apua - oliko se käsky mulle". Vaati sitten toisen käskyn. Harmi, onneksi ei vaikuttanut sinällään mihinkään, kun oli aika pitkälti sama oliko sijoituksemme 20 vai pari pykälää parempi :-).

Sitten se seuraaminen, jossa olisin voinut vajota maan alle... 7,5. En tajua mistä noi pisteet tulivat! Mutta tämä on nyt asia, joka ratkaisee paljon meidän tokouraamme tulevaisuudessa. Jos en tätä jossain kohden saa paremmaksi, niin tätä on aika turhaa jatkaa. Vielä en toivosta luovu, mutta kamalaa oli. Kertakaikkiaan. Harmi, että on videolla tämä liike :-0.

Tunnari 9,5. Tää oli ihan siisti ja Tuplamainen suoritus. Lopun perusasento jää nyt kyllä vajaaksi.
Kokonaispisteet 276,5 ja huikea kahdeskymmens sija ;-D. Mutta joo, ihan kiva, että suoritti kuitenkin kaikki liikkeet kivalla asenteella ja aika normi tasollaan. Seuraaminen oli pettymys, koska se oli entistäkin huonompi, vaikka kuvittelin että se olisi jo ihan pikkuisen parempi. Turha luulo. Mutta näillä mennään eteenpäin johonkin ja joskus :-). Huikeita suorituksia kärkitohinoissa tuli nähtyä - luonnollisestikin!

10 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Seuraamiskaaviokin oli sellainen, että ei varsinaisesti varmaan helpottanut, kun tuli paljon käännöksiä ja pysähdyksiä, eikä tullut sellaista "tasaista" pätkää ollenkaan. Mutta hienosti menitte, ehkä niitä muitakin karsintoja kannattaa vielä harkita :)

PiaP kirjoitti...

No ei kyllä helpottanut, se on tosi. Mutta valitettavasti en pelkästään kaaviotakaan voi syyttää :-D.

Heidi kirjoitti...

Lupaa Pia että jatkat! terkuin Heidi S

Anonyymi kirjoitti...

Onnea teille! Hyvinhän se meni. Missä se seuraamisvideopätkä on?!?

t.Tarja

PiaP kirjoitti...

No nyt se seuraaminenkin on nähtävillä - voi veljet...

Anonyymi kirjoitti...

Veljellensä on tuo seuraaminen kyllä vielä karmeemman näköistä.....mutta kyllä nää seuraamisesta viimeistään veljeksiksi tunnistais:-)

t.Tarja

PiaP kirjoitti...

Vielä karmeampaa? En usko. Ei voi olla :-p.

Me kirjoitti...

Tuplalla on myös eläväinen pylly niinkuin kuin Zipu-siskollaan:)
Ilman muuta jatkat, kyllä sinä sen kuntoon saat! Usko pois.

Hiippari kirjoitti...

Joo, liikuttaahan se takajalkaa, videolta se näkyy hyvin. Sori, että väitin muuta. Siinä oli joku toinenkin, jonka mielestä stoppi oli hyvä, katsottiin visiin vaan etupäätä kumpikin...

PiaP kirjoitti...

Joo, niin te väititte :-D. Mutta toi on vähän hankala havaita siinä livenä, jos ei tiedä tarkalleen mitä pitäisi katsoa. Kun se ei kuitenkaan kävele perään tmv., mutta virhe kuitenkin :-).