lauantai 30. heinäkuuta 2011

Leirillä osa 3

Kyllä tämäkin työstä käy ajaa joka päivä Hiidenhelmeen ja takaisin... No, tänään joka tapauksessa taas aamupäivä leirillä ja nyt Kiviahon Katjan tokokoulutuksessa. Tupla teki ensin temppurataa. Voi jestas oli molemmille vaikeaa. Mä olin ensin vähän hukassa, että miten koiraa voisi tuolla ohjata ja mitä käskyjä "voisi" käyttää, ei oikein aivot raksuttaneet. Tupla juoksi ympäriinsä ja yritti yhtä sun toista - yleensä sitä väärää.. En edes muista mitä kaikkea temppuradalla tehtiin, mutta vaikeinta oli ottaa kolmesta noutokapulasta se määrätty oikea. Lisäksi vaikeaa oli siirtyä kapula suussa merkille ja vielä sille oikealle merkille... Ja pelkästään oikean merkin usean eri vaihtoehdon joukosta oli todella vaikeaa! Mutta hauska oli harjoitus, vaikka oikeasti meille ihan hirmu vaikeaa... Otan joskus kyllä uusiksi, ehkä pitäisi tehdä ihan säännöllisestikin.  Niin ja pysähdyskäskyä pitää harjoitella (ei siis sinällään luoksetulon stoppia), koska Tuplalle ei tuntunut merkkaavaan mikään muu pysähdyskäsky kuin luoksetulon stoppi! Ehkä sitä on siis syytä ottaa ohjelmistoon... Ja sitä, että kapula suussa voidaan tehdä vaikka kaukoja tai merkkiä tai ruutua tai... ei pysty, ei osaa :-o.

Toisena otin ohjatun. Sinällään sekä vasen että oikea onnistui tänään ihan hyvin, jopa takaaotto! Mutta laajempien kaarien vinkiksi sain laittaa kapulat kauemmaksi, joskin tässä voi tulla se keskikapulan houkutus entistä suuremmaksi. Eli täytyy testailla. Merkille hyvä huomio, että voisin aina välillä palkata nopeammin HETI merkistä, nythän lähes aina palkkaan vasta, kun on asettunut merkin taakse ja monesti vielä toppi-käskykin. Eli nopeammin ja ennenkaikkea heti, kunhan taas vaan on tarkkana ettei ala luistaa sitten merkille menosta ja käänny pallon toivossa liian aikaisin. Lisäksi Katin treenistä muistui mieleen, että meidän pitäisi ehdottomasti ottaa taas noita vinoja kapulan tuonteja/luovutuksia, ne on Tuplalla edelleen ihan vaiheessa. 

Ja Tupla sai palkintojenjako-gaalassa valiopokaalin ja viime vuoden sm-joukkuekulta laatan :-). Riitta ja Pekka olivatkin jälleen kantaneet leirille selkä vääränä pokaaleita!!

Ei kommentteja: