maanantai 27. kesäkuuta 2011

Maastossa

Illan turnee on tehty. Jälkitreeniä ja esineitä, keli muuttui helteeksi ja vauvakaan ei ollut maailman sosiaalisin tänään metsässä. No, neljän tunnin session jälkeen tiesi olleensa...

Ensinnäkin, esineet meni aivan penkin alle. Tupla ehkä huonoin ikinä, ja olikin. Nyt kiireesti pitää tehdä pari helpompaa ruutua, koska nyt oli jo toistamiseen huono esinetreeni peräjälkeen. Eli esineistä lelupalkkaa seuraavaksi ja lisäksi takarajalle esineet ja nyt unohdan noi etuesineet toviksi. Voisi myös tilaisuuden tullen Tupla mennä ruutuun vasta muiden koirien jälkeen, sekin saattaa vaikuttaa. Tänään meni hermotkin Tuplaan ruudussa.. sitä ei tietty tarvis tapahtua, mutta tapahtuipa vaan. Ensi kerralla palautellaan...

Jälki oli n. 2,5 tuntia vanha :-o ja Heidin tekemä. Matkaa en osaa sanoa, kun lähtiessä oli pientä sählinkiä ja sport tracker jäi laittamatta - harmi. MEtsäalue on tunnettu peuran ja hirvien kotiseudusta ja nyt niitä jälkiä ja paskoja sitten olikin ihan omaksi takaa! Tarkoitus olikin vain yrittää saada onnistuminen riistan seassa. Ja sitä saatiinkin. Tupla jäljesti todella Ison Työn edestä, se joutui paiskimaan ihan olan takaa hommia johtuen jäljen vanhuudesta ja tietysti tosta riistasta eikä tuo illan paahdekkaan varsinaisesti helpottanut jäljestämistä. Mutta hienosti taisteli loppuun asti hukkaamatta jälkeä. Tämä oli todella hieno jälki, voisi melkein sanoa, että tuon jälkeen on kisajäljet pala kakkua :-D. Tuplalla näyttää olevan tapana vaikeissa kohdissa selkeästi hidastaa vauhtia, nytkin oli muutama sellainen kohta, jossa lähes kävelin jo koiran yli, kun tuntui että hidastaa ja hidastaa. Mutta ilmeisesti se on sille luontainen tapa keskittyä hankalassa paikassa?? Sitten taas helpommassa kohdassa vauhti nousi normaaliin. Oli hieno jälki ja hienon työn teki Tupla. Olin aivan varma, että ei tule selviämään tuolla riistametsikössä, taas olin väärässä. Vielä janalta lähthiessä olin todella epävarma, koska jana näytti ihme haahuilulta. Siinä se oli silti koko ajan ollut oikean jäljen päällä, mutta vauhti oli oudon hidasta. Ilmeisesti siinä Tupla joutui jo heti skarppaamaan kovasti, että mitä ihmeen jälkeä täällä tänään ajetaan. Janallakin sitä sorkkaeläimen jälkeä ja paskaa oli ihan omiksi tarpeiksi.

Kiitos tytöt jälleen kerran treeneistä!

4 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kuulin jälkiemme jälkeen, että juuri tuolla on paljon ilveksiä, tieto perustuu riistakameraan, joten eipä ihme, että Tuplalla oli vähän projektia :-)

Hanna kirjoitti...

Päteviä oli pojat tänään kaikki kun näyttivät peuroille, hirville ja vielä ilveksillekin pitkää nenää :)

HannaH kirjoitti...

Mites vauva jaksaa näin pitkiä reenireissuja pysytellä mukana? Eiks ala hermo menemään?

PiaP kirjoitti...

Vauva jaksaa, kun saa tissin suuhun :-O. Mutta ilman tissiä onkin vähän eri juttu... Mutta joo, ihan hyvin vielä pärjäillään, kun on eväät mukana ja joku hytkyttää koko ajan vaunuja :-).