sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Lauantaina tokoa, sunnuntaina jälkikisa

Lauantaina tokotreenit Hannojen kanssa Nokian nurtsilla.

Tuplalle ensin paikka istuminen, jossa Hannat häiriköi. Lyhyt aika, kesti häiriköinnit hyvin.

Sitten ohjattu nouto, vasen. Kapula ei näkynyt yhtään, jäi johonkin monttuun ja niinhän siinä sitten käy, että keskikapulalle rontti menee. Kele. Uusinnalla onnistui. Merkillä ihme säätöä, teputteli ja vaihtoi paikkaa, vaikka sanoin top. Tätä samaa jatkui myös ruudun merkissä.

Ohjatun jälkeen kaukot pitkältä matkalta, Hannat lapsineen häiriköitti pikkuisen ympärillä - ihan ok vaihdot, ei häiriköinnit haitannut. Se peruuta ei edelleenkään ole ihan niin tehokas kuin pitäisi - olenko koskaan ennen sanonut....

Sitten toinen setti, jossa ruutu ensin. Ja se merkki siis vaivasi tässäkin. Ruutuunkin lähti ihme banaanilla, mutta pysähtyi sentäs itse oikeaan paikkaan eikä huomannut lelua ruudussa... No, palkkasin sitten heittämällä lelun. Ruutua ei jauhettu sen enempää, merkkiä jouduin tässäkin vähän hinkkaamaan.

Sitten tunnari. Tämä oli hyvä, ympyrässä ja varmaan kisamäärä tai ehkä pari enemmän. Omaa joutui nyt haistelemaan mielestäni ihan koko kierroksen läpi ennenkuin osui kohdalle. Hyvä hyvä!

Loppuun vielä pätkä seuraamista ja siihenkin häiriköintiä. Pään asento valskaa kyllä pahasti. Voi voi, sille pitäisi kyllä saada taas aikaiseksi jotain...

Sunnuntaiaamuna vauva ja miljoona tavaraa autoon ja kohti Sastamalaa jälkikisaa. Hanna-kultainen oli luvannut tulla vauvavahdiksi pikkuväen kanssa - KIITOS! Päivä sujuikin ihan mukavasti, ennen palkintojen jakoa vauvaa alkoi kyrsiä ja niin me siinä sitten palkintojen jakojen aikaan imetettiin harson alla piilossa ja haettiin samalla palkinnot :-D. Kätevää.

Itse kisa sujui jotenkin näin. Arvonnassa nappasin numeron 1 - huippua! Tuomarina Kari Santikko jälki + tottis ja Heinilä arvosteli esineet. Jana lähti hyvin, vasempaan ja n. puolesta välin janaa. Koira teki oikein, minä en ... Kari otti 2 pistettä, kun lähdin taas heti alusta alkaen koiran perään ihan liian nopeasti, vaikka pitäisi odottaa se liinan mitta. Nyt tätä pitää harjoitella harjoituksissa, mä en muista tätä ikinä!!! Jälki kulki aika hankalassa metsikössä, tai siis osittain oli ihan ok pohja, mutta paljon oli risukkoa ja sellaista vanhaa hakkuupohjaa sekä metsäkoneiden teitä/polkuja. Mielestäni aika hankala pohja. Jälki oli takuulla alokkaan mittainen ja kulmiakin mukavasti muutamia. IHan helpolla ei siis päästy ja jäljeltä tultuani veikkasinkin, ettei tänään nouse kovin hyvin keppejä. No, Tupla nosti viisi, joku välikeppi jäi, en oikein tarkemmin osaa sanoa siihen mitään. Veikkaan, että sinne pahimpaan metsäkoneiden tiehässäkkään se jäi, luulen. Lisäksi kutoskeppiä jouduttiin hetki etsimään. Tupla ajoi tielle jäljen ja jatkoi autotietä pitkin, pyysin sen takaisin ja vähän aikaa jouduttiin siinä loppupätkästä ottamaan uusintatekniikalla kutosmetsästystä, mutta hyvinhän se Tumppu sen sitten löysi kuitenkin... Jostain syystä oli ajanut kutosen ohi/yli eikä kepit olleet kovin isoja halkoja, joten en minäkään sitä sieltä nähnyt. No, viisi keppiä riitti tänään ihan hyvin. Kymmenen koiran kisassa taisi lopulta käydä niin että alokkaassa tuli vain meille ykköstulos ja kaksi kakkostulosta, avoimessa yksi ykköstulos ja olisko ollut yksi kakkostulos.

Jäljen jälkeen marssittiin mahd.pian esineruutuun ja nopeasti sinne päästiinkin. Vielä nopeampi oli Tupla sillä 23 sekkaa ja homma oli ohi. No, yhden esineen kanssa kauan nutatakkaan. Keskeltä ruutua se nosti sellaisen mustan jonkun villahansikkaan, luovutus nätti. Täydet pisteet.

Tottista odoteltiinkin tovi, kun oltiin toi metsä hoideltu niin nopeasti :-). Alokkaan koirat teki tottiksen kolmen koiran kimpassa, Tupla siis eka liikkeet ja siitä paikalla oloon. Jotenkin näin se tottis meni (en viitsinyt Hannalle vauvan ja omien lasten lisäksi laittaa vielä videokameraa kouraan, joten ei ole kuvamateriaalia):
Seuraaminen, painoi jossain kohden ja muutenkin se pää elää kyllä rumasti. Lisäksi Karikin rekisteröi punttiin puremisyrityksen pitkän suoran takaisin tulossa... Henkilöryhmään ei reaktiota eikä oikeastaan ampumisessakaan. Erittäin hyvä.
Liikkeestä istuminen, nopea istuminen, mutta "ohjaaja voisi kulkea ilman tahdin muutosta", eli Kari oli tarkkana ja näki mun apuni. Erittäin hyvä.
Maahanmeno, nopea maahanmeno mutta törmäsi lopussa. Vajaa sivulle siirtyminen, josta ei kyllä huomautettu. Erittäin hyvä vai erinomainen?
Kaikki noudot olivat kyllä tosi kivat, paitsi sivulle siirtymiset. Kaikista erinomainen. Tulipa testattua kankainen hyppyestekin..
Eteenmenossa rykäsi parin metrin loikan eteen, kun sanoin seuraa käskyn... Valmisteleva osuus jäi vajaaksi, taisin vähän sekoilla siis itse. Itse eteenmeno oli huonompi kuin nyt on ollut, eli vähän ihmeellisesti pomppi eikä mennyt ihan täysiä, kuten voisi mennä. Lisäksi suunta oli aavistuksen vino. Mutta tippui oikein hyvin maahan. Tästä liikkeestä vain hyvä.
Paikalla olo taisi olla ihan rauhallinen, mielestäni ei ollut liikkunut yhtään mihinkään ja lonkka-asentokin pysyi samana. Muutaman kerran kurkistin ja silloin tarkkaili kyllä suorittavaa koiraa (esim. esteet olivat melko kaukana paikalla olosta), mutta hyvin levollisen näköisenä. TÄmä erinomainen.
Kokonaispisteet 95 ja ainakin mun mielestä Santikolta ihan oikeudenmukainen arvostelu. Eli yhteensä 178 + 95 eli ykköstulos 273 ja luokkavoitto :-).


Jeps, kivasti meni koe. Ei välikeppikään harmita ja tottiksen pienet virheet nyt pitää joskus saada pois, mutta tässä kohden riittää ihan hyvin. Karilta tuli jälkikäteen pohdittava ajatus, että Tuplan voisin pitää koko suorituksen ajan (myös siis ne välit) tiukemmin hallinnassa, saisi vielä ehkä siihen "viimeisen" silauksen ja olisi tuon tyypin koirallekin yksiselitteisempää. Hmm.. siinä voisi olla ihan perää. Tupla kyllä kestää tuon, luulen, ja sellainen turha häröily ja napsiminenkin voisi jäädä tossa pois. Sehän ei yritä mihinkään kytätä tai "karata", mutta vähän turhaan pomppii päin ja odottaa tietty palkkaa. Täytyypä pohtia.

6 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Onneksi olkoon!

Hanna kirjoitti...

Mun mielestä tuo maahanmeno ja luoksetulo oli erinomainen :)
Onnittelut vielä tännekin - jatketaan reenejä!

Me kirjoitti...

Hienoa te! Onnittelut pk-uran aloituksesta!
Oili

Hiippari kirjoitti...

Onnea, onnea! Hiednot tottispisteet!

Heidi kirjoitti...

Te ootte niin hyviä! Terkuin Heidi

Anonyymi kirjoitti...

Onnea, Onnea vielä tännekkin!
Viikonloppuna nähdään.

-Katja