maanantai 25. huhtikuuta 2011

Täyden palvelun jälkimetsä

Hanna ja Heidi taivalsivat metsiköissä tänään aika monen monta kilometriä ja me käytiin Tuplan kanssa vaan syömässä herkut päältä :-O. Eli Hanna teki Tumpulle jäljen ja kävi vielä ajamassakin sen. Tunnin vanha ja sport trackerin tarkka mitta antoi 600m. Keppejä taisi olla kuusi? SEllaisia vähän isompia, että muistaisi taas ne merkata ja nostaa. Itse näin vain janan ja jotain pientä jäljestystä metsän siimeksessä sekä ihan loppumetrit kutos kepille tullessa. Jana oli tosi huono, siinä oli Tuplalla jo ihan ilmavainu päällä ja jotenkin hyvin levoton - jälkeenpäin ajatellen saattoikin olla jo sitä riistaa siinäkin?! No, otti kuitenkin oikean suunnan janalta ja eka keppikin nousi. Kaikkiaan vain kolme keppiä löytyi, paljon riistaa ja tosi säätöä riistan jälkien kanssa, Tuplan mielestä niiden perään olisi kuulunut mennä ja piti Hannaa ilmeisen tylsänä, kun Hanna sitten aina jossain kohden huomautti, että nyt sitten oltas ihan pikkuisen väärillä suunnilla. Kiva oli kuitenkin, että Tupla pääsi jäljestämään vaikkei tuo nyt kyllä ihan nappiin mennyt. Aion tulevaisuudessa kyllä kertoa Tuplalle, että riistan jälkeä EI ajeta...

Jäljen jälkeen suoraan esineisiin, mikä olikin hyvä, koska harvoin tulee treenattua esineitä noin puhkinaisen koiran kanssa! Tuplalla oli esineisiin mennessä joku ihme riistamoodi edelleen päällä ja jouduin todella sitä ravistelemaan ennen esineisiin menoa. Olin melko varma, että rusakko sieltä tulee enemminkin kuin esine. Mutta itse asiassa se nosti esineet tosi hyvin - paitsi etuesinettä.... Kolme takaa ja yhden keskeltä. Vasemmasta reunasta kaksi kertaa yritti juosta ihan sukkana alueesta pitkälle yli, siitä tiukka huomautus ja kurinomaisesti uusi lähetys. Mutta kaikkinensa hyvä ruutu olosuhteisiin nähden! Tykkään!

Tupla pääsi vielä vähän auton edessä juoksulenkille. Sillä on huono kunto. Niinkuin mullakin, pelkkä esineruudun tallaus meinaisi tuottaa tuskaa, onneksi ei sitten kuitenkaan tullut lähdettyä sinne jäljelle :-D. Kiitos Heidi ja Hanna tuhannesti!

Pääsiäinen meni muuten aika laiskotellen. Koirien kanssa hädin tuskin tehnyt mitään. Tupla on saanut muutamat tunnarit tehdä ja vähän pihassa otin ruudun paikan hakua sekä noudon tuo taakse - jumppaa. Ainiin ja kierrolla luoksetuloa ja siitä stoppia + maahanmenoa. Että hyvin vähin treenein ollaan menty.

Ei kommentteja: