lauantai 21. heinäkuuta 2012

Loirin koulutuksessa

Anna-Kaisa Loiri oli kutsuttu Ylökkiin viikonlopun kouluttajaksi. Oltiin tänään Tuplan kanssa. Ihan mielenkiintoinen puolikas päivä, ei missään nimessä huono vaihtoehto :-).

Tuplan kanssa seuruuta, tietty. Ansku sanoi (yllättävää), että pitäisi olla ehdoton kriteerien kanssa ja toimia itse aina samoin. Ja muistaa myös kehua oikeasta. Tupla teki virheen eli kontakti petti ja kerran haukahti. Kontaktiin tehdään nyt kokeiluna väistöä oikeaan (+hihnapakote, jos viitsin alkaa hihnalla pelata, luultavasti en), jotta saatas se virhe "isommaksi". Suullinen rangaistus ja kehu oikeasta korjauksesta. Kokeilen! Tässä vaan mun pitää olla taas tarkka, eli jokainen kontaktin pettäminen ON virhe..ei vaan joka toinen, niinkuin tässä asiassa vähän on ollut itselläni paha tapa. Haukahdukseen tehtiin se mun jo jonkkun aikaa käyttämä "sulkea pois tilanteesta"-juttu, sitä myös jatkan, sekä haukahduksessa että nappasuissa. Siinä vain yksi selkeä EI ja pois sulkeminen. Ja sitten tilanteen nollaus ja oieasta palkka.

Kainalopalkkaa jatketaan, mutta asennon korjaus pitäisi tehdä kuurina (aijaa) eikä silloin tietty saisi kisata. Niinpä.. no, valintoja on tehtävä ja miettiä sitten siltä pohjalta minkä asettaa mihinkin asemaan... Kainalossa pitäisi vaan muistaa pienempi pallo, ettei se näkyisi. Ja taas palata välillä ihan perusjuttuun, mistä aloitinkin kainalopalkkauksen opettamisen. Muutenkin voisi taas keskittyä lyhyisiinkin pätkiin, on tullut nyt taas hinkattua pk:ssä vaan pitkää suoraa jne. Back to basic monestakin syystä tekee ihan hyvää välillä!

Tuli kyllä taas selkeästi esiin, että mun pitäisi nyt kyllä noihin kentälle tuloihin erityisesti panostaa, nehän on Tuplalla huonot. Siinä kontakti rakoilee eikä se tee oikeasti vielä siinä töitä. Tosi vaikeaahan siitä on heti lähteä OIKEASTI työntekoon seuruuseenkaan. Sama on paikalla oloon siirtymisessä. Sivulla perusasennossahan se skarppaa heti paljon paremmin.

Paljon olisi tehtävää.. ihan kaikeassa. Olenko ennen sanonut??

1 kommentti:

riitta kirjoitti...

Ansku oli kyllä oikein hyvänlainen kouluttaja. Toi paljon esiin pointteja, jotka ehkä joskus pääsee vähän unohtumaan :P. Mekin saimme hyvät vinkit PK-tottikseen ja muutenkin pidin siitä mitä molempina päivinä ehdin muutamia koirakoita seuraamaan :)