sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kamalin seuraaminen ikinä, vanha tunnarivirhe...

Oltiin Tamskin kokeessa tänään hieman tarkastelemassa millä mallilla tokoilumme on.. jooh, olihan se mallilla. Jälkeenpäin sanoen, Tupla taisi jälleen tehdä niinkuin tällä hetkellä osaa, tuntui kaikkinensa ihan samalta kuin treeneissä menis ....tunnarin virhe ottaa tosissaan päähän, mutta ei voi mitään. Tuomarina meille uusi tuttavuus Tuire Marjamäki,  ihan miellyttävä ja sopivan tiukka tuomari. Ehkä ei pitänyt border collieista ihan ykkösrotunaan ;-).EVL.ssä koiria 14, joten saatiin ihan hyvät kisat aikaan! Kiitos Katille videoinnista, lisään sen tänne myöhemmin.

Paikalla istuminen ja makuut 10. Taisi olla eka kerta sitten ikinä, kun Tupla ei kaiken käsitykseni mukaan ollut haistellut maata. Makuussa se oli kyllä melkoisessa rento-reiska lonkka-asennossa, kun tultiin takaisin.

Seuraaminen 6,5. Aivan järkyttävää.

Luoksetulo 8. Tämä tuntui kivalta. Stoppi saisi olla voimakkaampi.

Metalli 10. Mielikuva on, että teki ihan siististi.

Ruutu 7. Kiva merkki ja ruutunmeno. Loppuosa meni sitten läskiksi, multa liian voimakas pään kääntäminen kutsuttaessa ja lisäksi todella törkeä kaarros sivulle tulossa. Pitäisikö treenata, tämä ei ollut ihan eka kerta, kun tekee tämän virheen...

Ekan setin videointia, onneksi seuraamisen kuvaaminen meni vähän alkusählingiksi, tämäkin näky saa kyllä aikaan ihan riittävästi tuskan hetkiä. Vaikkei tuo mikään yllätys pitäisi olla, joskin treeneissä se on välillä kyllä vähän parempaa...Toisessa setissä ensin idari (maa-is-sei) 7. Täytyy katsoa videolta tarkemmin, mutta tuntui juuri niin levottomalta kuin on treeneissäkin ollut. Lisäksi lähti jossain seuraamisessa ennakoidusti mukaan. Seisomisen asento oli ihan vino. Ja videotarkistuksen jälkeen, todella huono seisominen - ei ole oppi mennyt näköjään perille.Ohjattu 10. Tästä jäi mielikuva, että oli hyvä. Tarkistellaan videolta...Tunnari 0. Voi vi**u. Vanha kisavirhe, eli eka suuhun ja sitten vasta haistellen... Ja vaihtoi toki omaansa. Mutta tämä ottaa yllättäen päähän... En jotenkaan ollut yhtään varautunut, että voisi tehdä tämän virheen! Ja videotarkastelun jälkeen, se ei ottanutkaan ensimmäistä suuhunsa, vaan haisteli ekan ja tokan, päätti ottaa ekan ja sen jälkeen jatkoi haistelua kunnes tuli omalle.. Just. Ketuttaa vietävästi joka tapauksessa.
Kaukot 8. Täytyy tämäkin syynätä videolta, mutta eteenpäin siirtymä oli huomattavasti pienempi kuin piirinmestaruuksissa syyskuussa. Vaihdoissa oli hyvin kuulolla muutenkin. Ennakoi hitsiläinen sivulle siirtymisen!!!Yhteensä 242,5 pistettä. Pläh.
Mutta tosiaan. Aika normi setti Tuplalta, en huomaa siinä mitään eroa kisa- ja treenitilanteessa, se on tietysti lohdullista. Mutta hirmuisesti pitäisi saada paketti kasaan ja paljon paljon tarkemmaksi. Vaatisi töitä julmetusti ja nyt nimenomaan sitä hiomista eikä vain "liikkeiden tekemistä".

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viimeinen virke on kuin mun suusta:-) Ja samat seuraamisesta. Videota meidän kisan osalta en ehkä viikkoon-kahteen viitsi katsoa...tulee vain paha mieli:-)

t.Tarja

PiaP kirjoitti...

Mä rohkenin jo katsoa.... tulee tännekin, kun saan sen ladattua.

Anu kirjoitti...

Heh, kuvailit Tuplan seuraamista tasan samoilla sanoilla kuin mä Luun omassa blogipäivityksessäni :D

Me kirjoitti...

Pia, oletko kokeillut kaukoissa lautaa tms vatsan alla seisomisesta istumaan? Pitää siis siirtää etujalat sen taakse ja takajalat pysyy paikallaan. Toimii hyvin pitkälläkin matkalla:)

PiaP kirjoitti...

Lautaa/estettä on kokeiltu vähän joka kohdassa lukuisia kertoja :-D. Parhaiten Tuplalle kuitenkin tuntuisi toimivan este takajalkojen edessä, se saa jotenkin sen muistamaan takajalkojen olemassa olon. Toki voisikin taas kokeilla myös tota etujalkojen takana olevaa lautaa, että muistaisi nostella niitä etujalkoja paremmin. Olen alkanut vähän enemmän kuitenkin päätymään nyt jo siihen, että kauempaakin niitä vaan pitäisi tehdä oikein ilman apuja, kun läheltäkin kerta jo onnistuu hyvin. lusmuilee vaan ;-)