torstai 6. lokakuuta 2011

Piiralla

Voi däääm, ei vieläkään voida aloittaa oikeasti treenausta :-((. Tupla oli toki paljon parempi kuin viimeksi, mutta edelleen liian jäykkä ja toispuoleinen saadakseen terveen paperit. Tuplan keho on "tokovino", eli ihan kaarella ja siitä syystä kuormittaa toispuoleisesti koko kroppaa. Ja koska rentouttavat ja palauttavat leppoisat ravilenkit ovat olleet vähissä, se ei palaudu. Tuplahan metsässä vapaana ollessaan juoksee kuin heikkopäinen sinne ja tänne, ei suinkaan siis ravaa. Toki, jos pystyisi tekemään pitkiä, useiden tuntien lenkkejä, se varmasti rauhoittuisi. Piira suositteli nyt kovasti, että opettelemme pyöräilemeen niin, että Tupla menee rauhallista ravia mun oikealla puolella. Se otetaaan työn alle.

Saatiin myös ohjeeksi opettaa tolpan kiertoa (tmv) vastapäivään, Tuplahan kiertää aina myötäpäivään. Kaikki tokoliikkeet, missä se EI ole mun vasemmalla puolen tai EI pääse liukasteleen, on sallittuja. Muut ei ole. Paitsi jäljestämistä voidaan tehdä, kunhan se liikkuu suorassa. Saatiin myös ohjeeksi sitoa toinen takajalka idealsiteellä ja kiertää side lantion kautta kaulaan kiinni, ja näin liikkua 5-10 minuuttia päivässä useampaan kertaan. Se opettaa koiraa käyttämään itseään nyt suoremmin.

Takajalka ei ollut enää kuuma eikä lihaksisto "turpea", joten siinä mielessä nyt tämä parin viikon lepo on tehnyt tehtävänsä. Samoin pahimmat tukkoisuudet olivat poissa, mutta vieläkin kuulema kehossa on ylimääräistä jäykkyytä ja tuon ikäisen koiran elastisuus puuttuu. Ja tosiaan toispuoleisuus näkyi ihan ominkin silmin aika hyvin.

Otin Piiralle uuden ajan marraskuun puoleen väliin. Eli nyt otetaan oikeasti kovin rauhallisesti ja se hiton seuraaminenkin taas vaihteeksi unohdetaan, että saatas kroppa suoraksi...

Onneksi tulin kuvanneeksi Tuplan luuston kokonaisuudessaan, olisi voinut alkaa vähän jännittää, että onko selässä tmv. jotain vikaa, kun ei ole kunnossa. Mutta tässä nyt näyttäs olevan ihan lihaksiston ongelma, joka alkujaan on toki voinut tulla jostain törmäyksestä tai sellaisestakin..

1 kommentti:

Heidi kirjoitti...

Tsemppiä rauhallisesti ottamiseen terkuin Heidi