maanantai 10. elokuuta 2015

SM HOPEAA 2015!!

Jos blogin nimi on Tupla treenaa - ei tämä kirjoitustahti ihan aktiiviselta vaikuta. No, te tiedätte.

Sen sijaan vuoden takaisesta kirjoituksesta tulee lähes toisinto nyt :-). Nimittäin se taisi olla toukokuun loppua, kun Tupla lähti toistamiseen Elinan luokse sm-kisareissulle. Ehtivät siinä riittävän ajan taas hieroa sotasuunnitelmia kohti Vantaata. Ja eiköhän siinä muutama eri treenikertakin tullut tehtyä!

Voi veljet, mua jännitti kisaviikonloppu - en tajua. Paljon enemmän kuin itse kisaaminen!! Lauantaina sain seurata Tuplan tottista HannaTn selostuksen kautta ja itseasiassa sunnuntaina sitten videolta katsoin suorituksen läpi. Oli se hieno! Kyllä tottakai voi tehdä aina nopeammin sitä ja tätä, mutta ei se hitaalta näyttänyt missään kohden ;-). Sivulle siirtymiset ja liikkeestä istuminen jäivät itselleni mieleen sellaisina, että noi olisi voinut olla nopeampia. Ja tietty se, että kosketti hypyssä esteeseen molempiiin suuntiin. Ja kyllä varmasti se seuraaminen voisi olla väljempää, mutta ei tuo nyt erityisen estävältä missään kohden minun silmiini näyttänyt?? Jotenkin se rauha ja kuitenkin sellainen tasaisuus oli hienoa katsottavaa - itse kun on Tuplan kokenut välillä toisenlaisenakin tottissuorittajana. Hienoa työtä on Elina tehnyt! Oli miten oli, pisteet tuomarikaksikolta Kansikas ja Santikko 89p.

Tottiksen jälkeen ero kärkeen taisi olla sen seitsemän ja puoli pistettä. Ja kärjessä tietysti paljon huippuja koiria, joten vaikka kuinka sen tiedostaa, että maastossa mestaruudet ratkotaan, silti itselleni pieni pettymys pisteisiin jäi tunteisiin mukaan. Mutta se pyyhkiytyi pois, kun kuulin että Elina oli täysin tyytyväinen koiran suoritukseen - se tuntui tärkeältä!!

Sunnuntaina jännitykseni vain kasvoi. Odotin tietysti kovasti tuloksia, mieli teki häiritä Elinaa, mutta tajusin ja yritin painottaa itselleni, että HE ovat kisaamassa ja tärkeintä on heidän tehdä asiat juuri kuten kisatilanne vaatii. Kyllä minä sitten kärvistelen tuloksia odotellessa! Ja kärvistelin kyllä :-D - olin jo varma, että ovat eksyneet johonkin ja vaikka mitä. No - lopulta se hetki koitti KAIKKI kepit ja KAIKKI esineet. Ja vissiin vielä suht kivasti. No, se aika kivasti oli tulkintana vähän laimea, nimittäin 200 pistettä!! Täh - TÄYDET sm-kisoista maastosta! Ihan mieletöntä, sairaan siistiä!!! Ja muilta kuulimme, että tuomari Kansikas oli sanonut janan olleen täydellinen. Ja tuomari Santikko sanoi esineruudun olleen hieno. Voi Tupla ja ELina minkä teitte!! Vielä tuossa kohden itse en tajunnut, että mitaliltahan tämä haisee, mutta kyllähän siinä apujoukot ympärillä sen varsin nopeasti kertoi :-). Ihan mahtavaa - oli se väri sitten mikä tahansa! Meidän pisteet, kun julkaistiin, kultaa ei missään vaiheessa enää odotettu, koska Hanna ja Kit olivat puoli pistettä edellä, mutta sitten näyttikin varsin selkeältä, että vain Merkka ja Katri voi ohittaa! Niin siinä sitten kävi, että Tupla tällä kertaa saavutti hopeaa. Ja lähtee NOMmeihin Merkan ja Kitin kanssa. AIKA kova tiimi on muuten kasassa!

Olen niiin onnellinen! Siitä, että Tupla sai kisata (jännevamma talvella ja muutenkin vähän epävarma tilanne, että mitenkä nyt sm-kisojen kanssa menee) neljännen kerran sm-kisoissa, siitä että Elina ja Tupla suorituivat upeasti ja silminnähden nauttivat yhdessä tekemisestä, siitä että vielä kaupan päälle saavuttivat hopeaa..

Ja mikä päivä Tending-koirille kaiken kaikkiaan, jäljen kolmoisvoiton lisäksi Ässä ja Nina ek-kultaa ja Kaarina ja Hiski haun kultaa. Ainiin, joukkuemestaruuskin Tupla&Merkka&Hiski. On siinä taas vihamiehillämme ihmettelemistä...(ja niitäkin muuten piisaa - vaikkapa ihan julkisesti ja julkisella paikalla ja vielä tuomarinlappu rinnassa - harrastuksemme etuko??!!)

Kuten jo aiemmin facebookissakin kirjoitin, tätä osaan arvostaa. Toistamiseen mitalilla ei ole ihan onnenkantamoinen, sen eteen on tehty hirveä määrä työtä ja onnistumiset on pienestä kiinni, koska tämä maa on täynnä superhienoja jälkikoiria. Mutta Tupla on yksi niistä!! Toistan itseäni: kiitos Elina!

 
 Kuva Riitta Jantunen - Korri

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Olipa kiva palata kisatunnelmiin lukiessa tätä. Yhden pienen, mutta tärkeän virheen haluan korjata. Hypyssä kosketus esteeseen tuli vain mennessä:)
On suuri ilo ja kunnia saada kisata noin upean koiran kanssa. Olen todella kiitollinen näistä unohtumattomista kokemuksista!
Kiitos Pia! Kiitos Tupla!
terveisin, Elina

Anonyymi kirjoitti...

Oho - mä mielsin videosta että molemmilla hypyillä! Kiitos korjauksesta ��

Pia

Taina A kirjoitti...

Osaat kirjoittaa niin että tunnelmaan pääsi! Itse asiassa niin että silmiin tuli joku kosteusvika :) Onnea Pia!! Onnea Elina ja Onnea Tupla!! Pääsikö sankari kotiin vai jatkuuko valmistautuminen Elinan luona? Tsemppiä NOMeihin valmistautumiseen jee!!

Taina