keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Tokokoe

Video tulossa, analyysi siihen yhteyteen.
Tuomarina Kurtti, koe Ikaalisissa hyvällä kuivalla Kilvakkalan kentällä. Tupla oli hyvässä vireessä, kerrankin optimaalinen!!! Yllätyin kyllä. Virheitä löytyi, pieniä oikeastaan kaikki, mutta työlistalle menee paljon. Kokonaispisteet 301,5, joka tokikaan ei kerro "ihan kaikkia". Mutta videon katselunkin jälkeen OLEN yllättynyt, kerrankin positiivisesti. Palataan tarkemmin asiaan ;-).

...

Ensin paikalla olot. Istuminen oletettavasti oikein mainio 10. Makuussa heti piiloon mentyä perussetti: pakko haistaa maata. Ylösnousu jäi vajaaksi 10.

Yksilöt.
Ruutu 8. Merkki ok, ruutuun meno ok (voisi mennä syvemmälle), mutta taas vanha kisavirhe - kaksi maa -käskyä. Tyhmä=liian hätäinen ohjaaja ja liian vähän maahanmenoja treeneissä. Loppuasennossa taas possuili.
Ohjattu 9. Oli ihan pokkana lähdössä Krisse-liikkurin matkaan :-o. Siisti merkki+nosto+tuonti, olisi voinut olla suorempi edessä.
Kaukot 10. Joo, ihan ok, mutta ei vieläkään paikoillaan. Mutta paaaaljon parempi mitä esim. Tampereen karsinnassa.
Seuruu 9.Hmm.. tää on parempi kuin moni muu kisaseuruu. Rennompi, ei pure ei hauku jne. Mutta eihän se siisti ole, eikä sellaiseksi tule.
Toinen setti:
Tunnari 10. Tämä oli aika kiva kokonaisuus, vauhdikas, siisti, jopa loppuasento ok. Ei Tupla taida tätä tämän paremmin osata.
Idari 10?. Oho, se oli parempi kuin ehkä koskaan ennen kisassa. Vieläkin säätää ja pomppii, mutta paljon vähemmän kuin aiemmin. Asennot olivat kyllä kiva nopeat - tykkään.
Luoksetulo 10. Stopin treenitapa näkyi varsin voimakkaana, se negatiivinen osio :-). Kurtti tulkitsi kyllä, että koira pelästyi takaa tullutta melko reipasta räsähdystä, eikä rankaissut tästä :-o. Oikeampi tulkinta on, että takaa tullut räsähdys terävälle koiralle merkitsi taakse lentänyttä palloa.. Vauhtia pitäisi loppupätkiin myös lisätä, muuten ihan jees. Stopin ylireagointi on taas "helppo" häivyttää ennen isoja kisoja. Pieni reaktio sinne takuulla jää, mutta...
Metalli 8,5. Oli se siisti, vähän typerästi mä asettauduin merkille siten, että Tupla päätti sivulle tulossa sitten väistää merkin (merkillähän on ohjaustreenejä yritetty tehdä, tosin siinä onnistumatta) ... pieni raasu, herkkä ja niin kiltti :-D.

Iltapäivällä vielä siskon metsään jälki, 0,8 km 4 keppiä, lähtö oikealle. Ja taas per..le takajälki vasempaan, meinasi vähän hermoa kiristää...  Ja yksi välikeppikin jäi nostamatta. Joten treenit jatkuvat, onneksi tässä on aikaa elo- ja syyskuuhun rutkasti :-).

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Onnea hienosta ykkösestä!!
Jatketaan treenejä :)

Katri kirjoitti...

Onnittelut superhienosti menneestä kokeesta!

riitta kirjoitti...

Onnea hienosta tuloksesta!

Jäin kattoon, että käskyttikö tuo liikkuri tuon ruudun kävelyn jotenkin vähän hassusti?

riitta kirjoitti...

Pakko lisäkommentoida, että eilisessä kokeessakin käskytettiin noin ja piti ihan tuomarilta kysyä, että mikä juttu tämä on, kun en ole koskaan moista nähnyt. Tuomari tuumi, että myös EV-luokassa voidaan käskyttää molempiin suuntiin (ja ihan säännöistäkin oli pakko täämä tavata :)). En ollut ainoa, jolle tämä tuli yllärinä, hassua. Tuomari käski vain olla tarkka, että kääntyy oikein, eilen valtaosa kääntyi väärin...

Ja taas opittiin uutta :)