tiistai 9. marraskuuta 2010

Laioksella

Tupla kävi nyt sitten Laioksella. Olipa hyvä käynti! Tilanne oli juuri kuten arvelinkin, Tuplan lantio oli aika selkeästi vinossa ja tästä syytä käytti kroppaansa toispuoleisesti. Laioksen mielestä aivan selkeä traumaperäinen juttu. Epäili jopa samaa tälliä kuin se missä hammas on kesällä katkennut TAI viimeistään sen jälkeistä operaatiota. Eihän näistä kukaan tiedä.

Taas tuli sellainen "poppamies"-fiilis, kuten aikoinaan Piiran käyntien jälkeen, että on ne taitavia. Puoli tuntia ja koira on tikkusuora. Ja kun sen huomaa itsekin ihan omin silmin.. Tupla meinasi vähän kyllästyä (yllätys..) hoitoon, mutta malttoi kuitenkin sen verran rauhassa olla, että saatiin hyvin hommat hoidettua. Ensi viikolla vielä uusintakäynti, tsekataan, että lantio pysyy suorassa.

Keskusteltiin myös spondyloosasta ja mitkä kaikki vaikuttavat sen syntymään. No, käsityksiä on monia ja varmasti syitäkin, mutta yksi pointti on myös se, että jos koira pitkään käyttää kroppaansa väärin eikä sitä korjata, sen keho alkaa itse tekemään "vastatoimenpiteitä" mm. jäykistämällä rankaa oikeasta kohdasta.. Että siinäkin mielessä on kyllä pirun tärkeätä hoitaa nämä kovassa käytössä olevat koirat aina kuntoon, jos jotain epäilee. No, ainahan sekään ei auta..

Nyt muutama päivä joudutaan ottamaan ihan rauhallisesti, sen jälkeen "kovaa ajoa" :-). Toki, tässä voi syntyä uusia ongelmia, kun kroppa suoristetaan, tästäkin syystä uusintakäynti on tärkeä. Tupla eilen illalla ihmetteli uutta kroppaansa, selkeästi sen askellus oli hieman hutera ja sellainen tunnusteleva. Tämä on kuulema aivan normaalia, kun kehon asento muuttuu.

Ja aamulla otettiin hieno tunnari aamuruuan kanssa.

Ei kommentteja: